Гречане цільнозернове жорнове борошно з зеленої гречки
94 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Гречане цільнозернове жорнове борошно з зеленої (сирої) гречки
Борошно із зеленої гречки має тоншу текстуру та смак, ніж з обсмаженої. Має хороші сполучні властивості (на відміну від борошна з обсмаженої гречки) і при цьому – безглютенове. Один із найкращих сортів борошна за поживністю.
Особливості виробництва жорнового борошна із зеленої гречки
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії жорнового борошна із зеленої гречки
Добре позначається додавання гречаного борошна на пісочному тісті: зменшення кількості глютену йде на користь структурі. Підходить для приготування вареного тіста (пельмені, вареники, манти, локшина, галушки).
Чудова ідея – приготувати на сніданок гречані млинці або оладки. Тут можна сміливо експериментувати з кількістю борошна, оскільки в цих стравах достатньо склеюючої яєчної маси.
Добре поєднується з рисовим і пшоняним борошном.
Можна додавати для загустіння та збагачення смаку в супи, соуси, смузі, кисіль.
ВЕГАНСЬКІ МЛИНЦІ З БОРОШНОМ ІЗ ЗЕЛЕНОЇ ГРЕЧКИ
Ніжний смак у поєднанні з користю залишать приємний післясмак від млинчиків з борошном зеленої гречки. Це найпростіший рецепт, а любителям експериментів можна прибрати підсолоджувач, додати лляне яйце або ж використовувати класичні інгредієнти (молоко, курячі яйця, соду).
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно зеленої гречки – 150 г
- рослинне молоко або вода – 200 мл
- сіль – на смак
- підсолоджувач – на смак
- олія для змащування готових млинчиків (кокосова, горіхова).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Борошно змішати з обраною рідиною, сіллю, підсолоджувачем.
- Сковороду добре розігріти, вилити в неї близько половини ополоника тесту (в залежності від діаметра сковороди).
- Смажити на антипригарному покритті або на змащеній поверхні з двох сторін.
- Готові млинці додатково присмачити олією.
Корисні властивості жорного борошна із зеленої гречки
Борошно із зеленої гречки – одне з найкорисніших. Містить сполуки, що діють як антиоксиданти. Низький глікемічний індекс і велика кількість білка роблять борошно придатним для багатьох дієт – від вегетаріанської до діабетичної.
- Кровоносна система. Зниження рівня холестерину. Відновлення капілярів і стінок судин, надання їм еластичності. Користь при варикозі та перепадах тиску. Профілактика залізодефіциту.
- Ендокринна система. Протиракові властивості. Прискорення метаболізму і, як наслідок, зниження ваги.
- Нервова система. Природний антидепресант. Усунення безсоння та наслідків стресу.
- Травна система. Поліпшення перетравлення та засвоєння їжі. Загоювальний ефект при виразках шлунку та кишечника.
- Покривна система. Зміцнення волосся та нігтів. Підвищення пружності та еластичності шкіри.
Особливості вживання та зберігання жорнового борошна із зеленої гречки
- Для вагітних: дуже корисне – усуває ризики анемії, варикозу, післяпологової депресії та набору ваги (але в помірних кількостях і за відсутності алергічних реакцій).
- Для дітей: дуже корисне. Підходить для перших прикормів з 6-7 місяців.
- Зберігання: 6 місяців у сухому прохолодному місці для збереження корисних і смакових якостей.
Протипоказання жорнового борошна із зеленої гречки
Через пуринові основи може бути небезпечним для хворих на подагру. Щавлева кислота у складі продукту протипоказана при хворобах нирок.
Корисний склад жореневого борошна із зеленої гречки
- Вітаміни: A, група B, C, E.
- Біологічно значущі елементи: залізо, магній, фосфор, мідь, калій, фтор, йод, марганець, кальцій, кремній, натрій, кобальт, молібден.
- Корисні сполуки: кверцетин, пектин, лігнин, фітостероли.
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки 12,6 г на 100 г
- Жири 3,3 г на 100 г
- Вуглеводи 26,14 г на 100 г
- Калорійність 62 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Гречка |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 94 ₴/упаковка