
Житнє борошно цільнозернове жорнове
58 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Цільнозернове житнє борошно жорнового помелу
Житнє цільнозернове жорнове борошно - це дієтичне борошно, отримане шляхом перетирання цільного зерна жита на млині з кам'яними жорнами. Випікання з житнього борошна грубого помелу стимулює обмін речовин, знижує рівень холестерину, покращує роботу серця та шлунка. Житнє борошно надає хлібобулочним виробам неперевершений характерний аромат. У поєднанні з іншими видами муки надає виробам легкість.
Хоч жито і є “родичем” пшениці, але за багатьма параметрами перевершує її за користю. У житньому борошні – в рази більше фруктози, клітковини та калію, при цьому менше калорій і клейковини. За своїми характеристиками воно кислувате, темне, щільне й тверде.
Особливості виробництва житнього жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наше жито росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії житнього жорнового борошна
Недостача клейковини впливає на об'єм випічки – вона не така пишна, як на пшеничному чи спельтовому борошні, більш щільна, волога, з кислуватим присмаком. Щоб поліпшити смакові й текстурні характеристики, рекомендується змішувати житнє борошно з пшеничним.
Хліб можна готувати чисто на житньому борошні (з нього ж готується закваска для бездріжджової випічки), при цьому він буде щільним, темним і дуже ароматним.
З цільнозернового житнього борошна виходять смачні булочки, коржики, пряники, печиво або, наприклад, основа під овочевий пиріг і піцу. Його сильний фруктовий смак також чудово поєднується із солодкими пирогами з начинкою. Дуже добре підходить для морквяного торта.
Служить ароматною основою для квасу.
ХЛІБ ПШЕНИЧНО-ЖИТНІЙ НА КЕФІРІ
Смачний і простий у приготуванні хлібчик з хрусткою скоринкою та м’якою серединкою. Готується без дріжджів і цукру з нечисленних корисних інгредієнтів. Відмінно підійде до перших страв, соусів, олій.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- цільнозернове житнє борошно – 100 г
- пшеничне борошно – 100 г
- кефір – 180 мл
- підсолоджувач – на смак
- сода – 0,5 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- соняшникове насіння – 20 г
- рослинна олія – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У глибоку миску влити кефір і рослинну олію, покласти соду (вона почне утворювати бульбашки) й залишити на півгодини.
- Обсмажити й остудити насіннячко, всипати в кефір.
- З'єднати обидва види борошна, додати сіль і, за бажанням, підсолоджувач.
- Змішати всі інгредієнти і замісити тісто (не менше 5 хвилин). Воно має бути м'яким, дуже еластичним і не сильно липнути до рук.
- Духовку розігріти до 180°C.
- Викласти хліб у форму, посипану борошном, або сформувати самостійно. Випікати 30-40 хвилин.
- Готовому виробу дати охолонути.
Корисні властивості житнього жорнового борошна
Клітковина, яка міститься у житі, збільшує відчуття ситості та сприяє меншому споживанню їжі. Повільні житні вуглеводи розщеплюються поступово, не даючи рівню глюкози в крові піднятися вище норми. Велика кількість білків допомагає клітинам рости та відновлюватися. Тому житнє борошно необхідне при здоровому схудненні, цукровому діабеті, фізичних навантаженнях і т.д.
- Кровоносна система. Зниження холестерину в крові, зміцнення серцево-судинної системи. Користь при анемії, зниження ризику розвитку атеросклерозу.
- Ендокринна система. Поліпшення обміну речовин, зниження стрибків інсуліну. Підвищення імунітету. Позитивний вплив на щитовидну залозу. Регуляція гормонального фону. Пом'якшення симптомів клімаксу та ПМС.
- Видільна система. Виведення з організму солей, токсинів і зайвої рідини.
- Травна система. Поліпшення роботи ШКТ і відновлення здорового мікробіому кишечника. Усунення запорів. Зниження ризику утворення каменів у жовчному міхурі.
- Покривна система. Оздоровлення шкіри та волосся, усунення проявів целюліту. Лікування наривів і фурункулів при зовнішньому застосуванні.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і зубів, відновлення роботи хрящів.
Особливості вживання та зберігання житнього жорнового борошна
- Для вагітних: рекомендується для підвищення кількості заліза та інших важливих мікроелементів (до 4 скибочок житнього хліба на день). Після пологів допомагає відновленню пружності та підтягнутості шкіри.
- Для дітей: періодично, починаючи з 1 року і за умови, що використовується тільки органічний високоякісний продукт. Бажано, щоб житня випічка трохи зачерствіла (2-3 дні).
- Зберігання: до 6 місяців при температурі +5-18°C (при тривалому зберіганні – від -15°C до +5°C) у тканинних або паперових мішечках.
Протипоказання житнього жорнового борошна
З обережністю вживати людям зі зниженою кислотністю шлунку та виразковою хворобою. Не застосовувати препарат при целіакії.
Корисний склад житнього жорнового борошна
- Вітаміни: A, група B, E.
- Біологічно значущі елементи: залізо, кальцій, калій, цинк, фтор, натрій, фосфор, марганець, мідь, магній, йод.
- Корисні сполуки: жирні кислоти, антиоксиданти, фітонутрієнти, триптофан.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 910,34 г на 100 г
- Жири 1,63 г на 100 г
- Вуглеводи 75,86 г на 100 г
- Калорійність 338 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Культура | Жито |
Ґатунок | Шпалерний |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 58 ₴/упаковка