Пшеничне борошно цільнозернове жорнове
58 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Борошно пшеничне цільнозернове жорнового помелу
Пшеничне борошно жорнове цільнозернове - це цілісні зерна добірної пшениці, розмелені на млині жорновим способом перетирання зерна. Така мука зберігає всі компоненти зерна, закладені в нього природою. Жорнове пшеничне борошно призначене для приготування смачного та здорового хліба, домашньої випічки, макаронних та кулінарних виробів.
Головна відмінність цільнозернового борошна від борошна вищого гатунку – наявність у складі оболонки та зародків (найкорисніших частин зерна!), а отже воно цінніше й поживніше. Пшеничне цільнозернове борошно характеризується ніжно-кремовим кольором і хлібним ароматом. Вважається мало не найкориснішим злаковим борошном, оскільки містить більшість позицій зі списку корисних речовин.
Особливості виробництва пшеничного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наша пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії пшеничного жорнового борошна
Цільнозернове пшеничне борошно призначене для приготування смачних і живих хлібопекарських виробів, здоби, макаронів, вареників, пирогів, оладок і млинців. Випічка з нього має жовто-коричневий колір, приємний аромат і підвищену "ніздрюватість", не кришиться і довго не черствіє.
Цільнозернове борошно пшениці – дещо важче та щільніше за борошно вищого гатунку, тісто з нього піднімається трохи гірше. Тому у випічку з ним варто додати легший вид борошна, наприклад вівсяне або ячмінне.
ПШЕНИЧНО-ВІВСЯНИЙ ХЛІБ ІЗ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО БОРОШНА
Цей хліб, приготований повністю з корисних інгредієнтів, виходить щільним і ситним. Нейтральний смак дозволяє вживати його в якості добавки до перших страв, гарнірів, а також для сендвічів і тостів з джемом, соусом, намазкою, горіховою пастою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вівсяне борошно – 1 скл.
- цільнозернове пшеничне борошно – 1 скл.
- сода – 1 ч. л. без гірки (погасити 1 ч.л. оцту)
- сіль – 0,5 ч.л.
- підсолоджувач (за бажанням) – 1 ст.л.
- рослинна олія – 1 ст.л.
- сироватка (можна замінити на воду, молоко або кефір) – 1 скл.
- насіння кунжуту або соняшника (для посипання).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Розігріти духовку до 230°С.
- Змішати два види борошна, соду та сіль.
- Додати підсолоджувач, сироватку, рослинну олію та добре перемішати. Має вийти рідкувате тісто.
- Викласти його у змащену олією форму.
- Зверху хліб посипати насінням кунжуту або соняшника.
- Випікати до сухої скіпки, приблизно 40 хвилин. Для тіста на молоці може знадобитися вдвічі менше часу – від 20 хвилин.
- Готовий хліб остудити на решітці, накривши рушником.
Корисні властивості пшеничного жорнового борошна
Вживання в їжу виробів із цільнозернового пшеничного борошна здатне компенсувати дефіцит багатьох життєво необхідних речовин і підтримати нормальну роботу всіх систем організму. Таке борошно підходить людям, що страждають на цукровий діабет, атеросклероз, ожиріння. Регулярне споживання цільнозернових виробів знижує ризик онкологічних захворювань.
- Кровоносна система. Зниження ризику високого кров’яного тиску та серцевих нападів.
- Ендокринна система. Підвищення імунітету та вироблення енергії. Запобігання ожирінню, поліпшення метаболічних процесів.
- Нервова система. Поліпшення пам’яті та зору.
- Травна система. Сприятливий вплив на перистальтику. Виведення шлаків, захист від всмоктування холестерину та запуску гнильних процесів у кишечнику. Усунення запорів, нудоти, деяких захворювань шлунку. Поліпшення функції підшлункової залози, запобігання каменеутворенню.
- Покривна система. Покращення стану шкірних покривів, волосся та нігтів.
- Видільна система. Полегшення виведення з організму токсинів, важких металів, радіоактивних речовин.
- Дихальна система. Зняття астматичних спазмів.
Особливості вживання та зберігання пшеничного жорнового борошна
- Для вагітних: рекомендується.
- Для дітей: до 12 років – у помірних кількостях (для дітей цільнозернове борошно – занадто важке).
- Зберігання: 6 місяців і більше у добре провітрюваному прохолодному приміщенні без прямих сонячних променів.
Протипоказання пшеничного жорнового борошна
Непереносимість глютену. Хронічні захворювання ШКТ, підшлункової залози та печінки.
Корисний склад пшеничного жорнового борошна
- Вітаміни: B1, B2, B3, B5, C, D, E, P.
- Біологічно значущі елементи: магній, фосфор, залізо, натрій, калій, сірка, кальцій, йод, селен, мідь, хром.
- Корисні сполуки: пектини, бетаїн.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 9,2 г на 100 г
- Жири 1,1 г на 100 г
- Вуглеводи 69,2 г на 100 г
- Калорійність 345 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Пшениця |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 58 ₴/упаковка