
Вівсяне жорнове борошно цільнозернове
90 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Цільнозернове вівсяне борошно жорнового помелу
Борошно вівсяне – єдине з усіх видів борошна, що містить кремній. Крім цього, в ньому присутні антиоксиданти, харчові волокна, що зв'язують холестерин, і слизові речовини, які нормалізують травлення. Тому його часто використовують як профілактичний і терапевтичний засіб при різних хворобливих станах. Не містить глютен, але має в складі схожий на нього білок авенін, який може викликати симптоми, аналогічні целіакії.
Рослинна клітковина в цільнозерновому вівсяному борошні існує в 2 видах - розчинної та нерозчинної. Нерозчинна клітковина живить мікрофлору кишечника і одночасно позбавляє травний тракт від отрут та токсинів. Розчинна клітковина, також відома як бета-глюкан, знижує рівень глюкози в крові, що дозволяє включати її до раціону діабетичного харчування.
Вівсяне цільнозернове борошно відмінно підходить для випічки як самостійний інгредієнт, так і в поєднанні певних пропорцій з іншими видами борошна.
Особливості виробництва вівсяного жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наш овес вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії вівсяного жорнового борошна
Вівсяне борошно – щільніше й важче за пшеничне, а також містить менше клейковини, тому у випічці його необхідно змішувати з пшеничним борошном, додавати більше яєць і розпушувача.
Введення вівсяного борошна робить будь-яке тісто більш розсипчастим, смачним і рум’яним. Особливо гарними виходять млинці, вафлі й різноманітне вівсяне печиво. З вівсяного борошна також можна приготувати легендарну прісну піту та бостонський хліб.
Використовуйте вівсяне борошно, щоб згустити традиційну вівсянку, додавайте до смузі для збагачення клітковиною. Традиційний рецепт – вівсяний кисіль, корисний для дорослих і дітей. Збільшити його корисність можна додаванням молока, меду або ягід.
ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО З БАНАНАМИ ТА КАКАО
Це один із найпростіших рецептів вівсяного печива з корисних натуральних продуктів. Воно досить непогано зберігається, тому можна сміливо приготувати його з запасом. Виходить цілком дієтичне печиво – любителям натуральних смаків, повноцінних сніданків і правильного харчування воно точно сподобається. Смак можна модернізувати, додаючи горіхи, мед, сир, гарбуз, шматочки гіркого шоколаду.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вівсяне борошно – 1 скл.
- банан стиглий – 2 шт.
- родзинки – жменя
- какао – 1 ст.л.
- кориця – ¼ ч.л.
- сода – щіпка.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Банани розім’яти виделкою.
- Родзинки попередньо розмочити у воді і додати до бананів.
- Всипати какао, корицю, вівсяне борошно та соду, ретельно перемішати тісто.
- Сформувати майбутнє печиво, викласти на пергаментний папір і поставити випікатися на 20-25 хвилин в духовку при 180°C.
Корисні властивості вівсяного жорнового борошна
Вівсяне борошно має відмінні терапевтичні властивості й сприяє відновленню пошкоджених тканин. Використовується в тому числі зовнішньо у складі масок і скрабів. Продукти з вівса – одні з найздоровіших і найкорисніших.
- Кровоносна система. Зниження рівня холестерину. Нормалізація тиску. Запобігання формуванню тромбів. Зниження ризику розвитку ішемічної хвороби серця.
- Ендокринна система. Регуляція ліпідного обміну в організмі. Контроль рівня цукру в крові та корисність для діабетиків.
- Нервова система. Ослаблення наслідків стресу. Сприяння виробленню серотоніну, усунення депресивних станів. Позитивний вплив на периферичну нервову систему.
- Травна система. Контроль апетиту та підтримання здорової ваги. Цілющий ефект при патологічних станах печінки. Жовчогінний ефект. Поліпшення кишкової мікрофлори, усунення запорів.
- Покривна система. Збереження молодості та шовковистості шкіри при внутрішньому і зовнішньому застосуванні. Протисвербіжна дія, полегшення симптомів екземи.
- Опорно-рухова система. Відновлення кісток і м’яких тканин після травм і переломів. Нарощування м’язів.
- Дихальна система. Зниження ризику дитячої астми.
Особливості вживання та зберігання вівсяного жорнового борошна
- Для вагітних: корисне в помірних кількостях.
- Для дітей: допускається з перших прикормів, дуже корисне аж до усунення ризиків деяких захворювань (дитяча астма).
- Для діабетиків: рекомендується.
- Зберігання: до 6 місяців у холодильнику, щоб уникнути згіркнення.
Протипоказання вівсяного жорнового борошна
Індивідуальна непереносимість.
Корисний склад вівсяного жорнового борошна
- Вітаміни: A, E, PP, група B, C;
- Біологічно значущі елементи: фосфор, магній, залізо, цинк, мідь, кремній, марганець, калій, кальцій;
- Корисні сполуки: слизові речовини, антиоксиданти, ферменти;
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки 12,3 г на 100 г
- Жири 6 г на 100 г
- Вуглеводи 70,5 г на 100 г
- Калорійність 366 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Культура | Овес |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 90 ₴/упаковка