Нутове жорнове борошно цільнозернове
142 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Цільнозернове нутове борошно жорнового помелу
Нутове жорнове борошно - джерело кальцію, цинку, калію, магнію, фосфору та заліза, в ній міститься велика кількість клітковини, складних вуглеводів та амінокислот. Цільнозернове борошно з нуту корисне для людей, які дотримуються здорової дієти в харчуванні. Борошно не містить глютен, має низький глікемічний індекс та невисоку калорійність. З борошна нуту у чистому вигляді або суміші з молочним порошком готують поживну кашу для дітей.
Особливості виробництва нутового жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості бобів до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наш нут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей бобів.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії нутового жорнового борошна
Борошно з нуту – щільне й більш липке у тісті, ніж універсальне борошно. Це фантастичний сполучний продукт для випічки або страв, які потребують трохи додаткової стабільності (вегетаріанські бургери або оладки). Страви з нутового борошна готують в усьому світі: в Сицилії – нутові оладки панелле, у Провансі – млинці сокка та смажені палички паніс, у М’янмі – нутовий тофу.
Незважаючи на щільну консистенцію, нутове борошно надає неймовірно легкої текстури смаженому тісту (дещо нагадує темпуру). Очевидною перевагою цього борошна є здатність не вбирати в себе рослинну олію.
Може служити основою для пікантних вафель або відмінним загущувачем соусів і супів. Добре поєднується із зірою, оливковою олією, часником, лимоном.
Використовується в десертах.
ВЕГАНСЬКИЙ “ОМЛЕТ” З НУТОВОГО БОРОШНА
Апетитний нутовий “омлет” готується без яєць, на основі нутового борошна, з додаванням свіжих овочів і пряних спецій. У готовому вигляді своїм сонячно-жовтим кольором, ледь підсмаженою скоринкою і вкрапленням різнобарвної начинки нагадує справжній яєчний омлет. Відмінний варіант ситного сніданку або перекусу протягом дня. Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно з нуту – 150 г
- вода очищена – 200 г
- кмин, коріандр, суміш перців – по ⅓ ч.л.
- сіль – щіпка
- зелень і овочі (солодкий перець, помідор, шпинат, капуста брокколі) – на смак
- рослинна олія для смаження.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Підготувати овочі (якщо використовуєте брокколі – то відварити; помідори, перець і зелень – нарізати; шпинат можна трохи спасерувати).
- Нутове борошно змішати зі спеціями та сіллю, залити водою і дати йому набрякнути протягом 20-30 хвилин.
- Змішати овочі й тісто, вилити масу на розігріту сковороду, попередньо змащену олією.
- Смажити “омлет” з двох сторін протягом 5 хвилин до рум’яної скоринки.
- Можна доповнити страву свіжою зеленню та соусами на смак.
Корисні властивості нутового жорнового борошна
Нутове борошно несе антиоксидантний потенціал і може знизити рівень шкідливого з'єднання акриламіду в оброблених харчових продуктах. Ідеально підійде для тих, хто стежить за фігурою, дотримується правильного та здорового харчування.
- Кровоносна система. Зниження артеріального тиску та концентрації “поганого” холестерину в крові. Профілактика атеросклерозу й анемії.
- Нервова система. Полегшення депресивних і тривожних станів, усунення перепадів настрою. Поліпшення пам’яті, концентрації уваги, швидкості реакції. Нормалізація сну.
- Травна система. Пробіотичні властивості. Очищення кишечника від шлаків.
- Покривна система. Поліпшення стану волосся, шкіри, нігтів при внутрішньому і зовнішньому застосуванні. Рекомендується для жирної шкіри.
- Опорно-рухова система. Нарощування м'язів. Відновлення після травм і хвороб. Зміцнення кісток і зубів.
- Видільна система. Виведення продуктів розпаду ліків та інших токсинів.
- Статева система. Підвищення шансів на овуляцію у жінок. Поліпшення якості сім’я у чоловіків. Профілактика захворювань сечостатевих органів.
Особливості вживання та зберігання нутового жорнового борошна
- Для вагітних: рекомендується як багате джерело фолієвої кислоти, а також для усунення токсикозу.
- Для дітей: підходить (наприклад у вигляді кашки з борошна нуту в чистому вигляді або суміші з молочним порошком).
- Для літніх людей: рекомендується для зниження ризику захворювань опорно-рухового апарату, серцевих захворювань, хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
- Зберігання: 6 місяців при кімнатній температурі у герметичному контейнері.
Протипоказання нутового жорнового борошна
Не рекомендується при таких захворюваннях:
- тромбофлебіт;
- холецистит;
- подагра;
- нефрит.
Корисний склад нутового жорнового борошна
- Вітаміни: A, група B, C, E, K.
- Біологічно значущі елементи: калій, цинк, кальцій, магній, селен, мідь, марганець, залізо, молібден, кремній, фосфор.
- Корисні сполуки: поліфеноли, пуринові основи.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 10,9 г на 100 г
- Жири 2,9 г на 100 г
- Вуглеводи 66 г на 100 г
- Калорійність 337 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Нут |
- Ціна: 142 ₴/упаковка