Кукурудза цукрова, зерно кукурудзи
32 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Насіння цукрової кукурудзи - зерно кукурудзи
Кукурудза цукрова - золотаві зерна жовтої кукурудзи з приємним солодкуватим ароматом знайомі кожному ще з раннього дитинства.
Кукурудза популярна в усьому світі та використовується в їжу в різному вигляді. Жовта, вона ж цукрова, – найбільш поширена. З неї роблять поленту, борошно та крохмаль. У сушеному вигляді вона стає дуже твердою та вимагає тривалого вимочування. Це дієтичний безглютеновий продукт, що прискорює обмін речовин і містить неймовірну кількість корисних речовин.
Не дивлячись на те, що зерна кукурудзи солодкі, кукурудзу можна їсти діабетикам і людям з ожирінням. Благотворно вона впливає на серцево-судинну систему, покращує обмін речовин, очищає від шлаків та нормалізує рівень холестерину.
Особливості виробництва цукрової кукурудзи
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання кукурудзи з поля до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наша кукурудза росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує кукурудзяні зерна з останнього врожаю.
- Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування цукрової кукурудзи у кулінарії
Сухі зерна кукурудзи вимагають тривалого вимочування та варіння (не менше 3,5 годин). Тільки після цього їх можна додавати в каші, запіканки та випічку, обсмажувати в маслі, фарширувати рибу та м’ясо.
Зерна підходять для пророщування, маринування.
Сушену кукурудзу можна легко перемолоти в крупу чи борошно за допомогою звичайної кавомолки.
МЛИНЦІ НА КУКУРУДЗЯНОМУ БОРОШНІ
З кукурудзяним борошном виходять дуже яскраві сонячні млинці, які в процесі підрум’янення стають ще красивішими. До того ж, вони не містять глютен і є більш дієтичними, ніж звичайні.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- кукурудзяне борошно – 5 ст.л.
- молоко рослинне або звичайне – 1 скл.
- рослинна олія – 1,5 ст.л.
- яйця курячі – 2 шт.
- сіль – на смак
- цукор (або інший підсолоджувач) – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Яйця збити з сіллю та підсолоджувачем.
- Влити в них молоко та добре перемішати. Для додаткової насиченості кольору можна додати дрібку куркуми.
- Всипати кукурудзяне борошно й залишити на 40-50 хвилин для набухання (це обов’язкова умова, щоб млинці не розлізлися).
- Розвести в тісті рослинну олію.
- Смажити млинці на добре розігрітій сковороді до рум’яності з двох сторін.
Пророщування цукрової кукурудзи
Паростки кукурудзи, як і всі інші, можна вживати самостійно або додавати в салати, смузі, йогурти, гарніри.
Щоб проростити зерно, потрібно спершу ретельно промити його під проточною водою, викласти на дно тари або плоского піддону, зволожити й накрити зверху вологою тканиною з невеликим доступом повітря. Періодично тканину потрібно змочувати, щоб вона не висохла. Проростки з’являються приблизно на третій день.
Більш легкий спосіб – скористатися спеціальними баночками для пророщування.
Корисні властивості цукрової кукурудзи для оздоровлення
Кукурудза має антиоксидантні та детоксикуючі властивості, відмінно підходить для очищення й оновлення організму. Корисна при схудненні як продукт, що поліпшує метаболізм.
- Видільна система. Виведення токсинів, очищення організму, виведення продуктів розпаду. Легка сечогінна дія.
- Кровоносна система. Запобігання патологіям серця та судин. Очищення крові. Профілактика анемії. Зниження тиску. Антиатерогенна дія на рівень холестерину.
- Травна система. Нормалізація травлення. М’яке очищення кишківника, поліпшення мікрофлори для вироблення корисних бактерій. Стимулювання жовчовиділення.
- Нервова система. Поліпшення стану при депресіях, нервових виснаженнях, перевтомі. Користь при високих розумових навантаженнях, підвищення працездатності мозку. Антистресова дія. Профілактика склерозу.
- Покривна система. Оздоровлення шкіри, поліпшення кольору обличчя. Зміцнення волосся та нігтів. Запобігання пошкодженню шкіри УФ-променями.
- Ендокринна система. Підвищення імунітету та життєвого тонусу. Поліпшення ліпідного й вуглеводного обміну. Підтримка функції кори надниркових залоз.
Особливості вживання та зберігання цукрової кукурудзи
- Для вагітних: рекомендується за відсутності протипоказань.
- Для дітей: рекомендується приблизно з 2 років.
- Термін зберігання: не більше 6 місяців у сухому місці з хорошою вентиляцією.
Протипоказання цукрової кукурудзи
Не вживати продукт при індивідуальній непереносимості, серйозних проблемах із травною системою (гострі гастрити, панкреатит, виразки органів ШКТ).
Кукурудза протипоказана при дефіциті марганцю та цинку в організмі, оскільки фітинова кислота може погіршувати їх засвоюваність.
При перевищенні норми можливі запори та збої в роботі підшлункової залози.
Корисний склад цукрової кукурудзи
- Вітаміни: A, B1, B2, B4, B5, B6, B9, C, E, H, K, PP;
- Біологічно значущі елементи: калій, фосфор, магній, залізо, цинк, кальцій, кремній, марганець, мідь, молібден, селен, хром;
- Корисні сполуки: ефірна олія, глікозиди, фітостерини, дубильні речовини, клітковина, поліфеноли, фруктоза, зеаксантин, лютеїн, глутамінова кислота.
Характеристики
- Білки 10,3 г на 100 г продукту
- Жири 4,9 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 67,5 г на 100 г продукту
- Калорійність 165 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Країна походження зерна Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Культура | Кукурудза |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 250 г |
- Ціна: 32 ₴/упаковка