
Гарбузова олія холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована – джерело цинку та вітамінів
476 ₴/бут
- Готово до відправки
- Код: 2656
Олія гарбузова першого холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована – натуральне джерело цинку, Омега-кислот та вітамінів для здоров’я простати, печінки та судин
Сиродавлена гарбузова олія — це натуральна нерафінована рослинна олія холодного віджиму, отримана з сирих насінин голозерного гарбуза без термічної та хімічної обробки. Вона має насичений темно-зелений колір і характерний гарбузово-фруктовий смак, зберігаючи всі вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Олія насіння гарбуза є цінним джерелом вітамінів K та E, селену, а також поліненасичених жирних кислот Омега-3, 6 та 9, які підтримують здоров’я серця, судин, репродуктивної системи та нормалізують згортання крові. Калій і магній забезпечують роботу нервової системи, гладких та скелетних м’язів, а також підтримують функцію серця, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.
Регулярне вживання сиродавленої гарбузової олії зміцнює імунітет, захищає клітини від вільних радикалів, покращує обмін речовин і здоров’я печінки, сприяє профілактиці атеросклерозу та підтримує загальний тонус організму. Це універсальна біодобавка для здорового, дієтичного та спортивного харчування.

Особливості виробництва гарбузової олії
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва олії: від посіву насіння до розливу в тару.
- Вирощування. Компанія обрала екологічні сонячні поля Тернопільщини та один з найкращих сортів голозерного гарбуза. Застосування будь-якої агрохімії є категорично неприйнятним.
- Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
- Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Застосування в кулінарії гарбузової олії
Найкраще смакує з відвареними овочами та свіжими салатами (особливо з огірками, капустою, динею, яблуками). Тонко підкреслює смак м'яких сирів (брі, емменталю, блакитного овернського), пасти, рису. Добре доповнює смак і користь овочевих смузі та супів, особливо з гарбузом.
Спробуйте присмачити окраєць хліба гарбузовою олією та доповнити улюбленими бутербродними інгредієнтами.
Гурмани радять ледь збризнути цією олією морозиво!
Не підходить для смаження і тушкування.
ОВОЧЕВИЙ СУП У ГАРБУЗОВОМУ ГОРЩИКУ
Для ніжної кремової текстури супу потрібно використовувати лише м'якуш гарбуза, рослинне молоко та воду (за бажанням – з олійною заправкою та топінгом). А можна приготувати більш насичений овочевий варіант першої страви, і зробити це прямо в гарбузі!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- гарбуз або батат – 1 шт.
- овочі (баклажани, картопля, солодкий перець, цибуля) – у кількості на ваш смак
- рослинне гарбузове молоко – 100 мл
- вода – 50 мл
- свіжа зелень – 1 жменя
- сіль і спеції – на смак
- гарбузова сиродавлена олія – 0,5 ст.л. для заправки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Взяти гарбуз круглої форми зі стійким “дном”, вирізати м'якуш і видалити насіння.
- М'якуш додати до дрібно нарізаних овочів, перемішати, посолити, додати спеції і начинити ними гарбузовий “горщик”.
- Залити водою та гарбузовим рослинним молоком.
- Поставити запікатися в духовку при 180℃ на 40-45 хвилин.
- Дати страві трохи охолонути, потім полити гарбузовою олією і посипати свіжою зеленню.
Застосування в косметології гарбузової олії
- Комедогенність: 2 (рекомендується до використання в косметологічних процедурах для шкіри обличчя).
- Для шкіри: застосовуйте у складі масок для в'янучої, сухої, чутливої шкіри. Використовуйте для легкого відбілюючого ефекту й усунення наслідків акне. Додавайте до масажних олій. У комбінованій терапії підліковуйте дерматити, екзему, вугрові висипи.
- Для волосся: втирайте в шкіру голови 1 раз на тиждень за 30 хвилин до миття в якості вітамінної маски. Найкращий ефект для краси олія надає при внутрішньому вживанні.
Застосування гарбузової олії для оздоровлення та лікування
Сиродавлена гарбузова олія – дуже цінний продукт, має безліч цілющих властивостей.
- Кровоносна система. Профілактика атеросклерозу, анемії, гіпертонії. Підвищення еластичності стінок судин. Сприятливий вплив на серцевий м'яз.
- Нервова система. Заспокійливий ефект, допомога при безсонні та втомі. Нормалізація психіки у дітей, активізація розумової діяльності.
- Травна система. Потужний антипаразитарний та жовчогінний ефект. Допомога при запальних процесах жовчовивідних шляхів. Нормалізація шлункової кислотності. Протистояння запорам, гастритам, колітам. Користь для печінки при цирозі, гепатиті.
- Статева система. Підтримка жіночого і чоловічого статевого здоров'я. Допомога при початковій стадії гіперплазії простати.
- Покривна система. Ранозагоювальні та протизапальні властивості.
- Ендокринна система. Регуляція гормонального фону.
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання гарбузової олії
- Для вагітних: корисно при дотриманні добової норми і відсутності протипоказань.
- Для дітей: від 1 року можна вводити в раціон поступово (починати з 1 краплі в день і доводити до 4-5 крапель), додаючи в основне харчування малюка.
- Зберігання: під час виробництва гарбузової рослинної олії не використовуються консерванти й термічна обробка, тому рекомендований термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей — не більше 30 днів у холодильнику при температурі від +4°С до +18°С. А для кулінарних потреб – термін зберігання становить до 90 днів у темному прохолодному місці.
- Добова норма: до 3 ч.л. на день.
Олія вважається гіпоалергенною.
Протипоказання гарбузової олії
Обережно вживати при діабетах різних типів.
Перед вживанням потрібна консультація фахівця при наступних станах:
- проблеми з жовчним міхуром, особливо калькульозний холецистит (олія може викликати рух каменів);
- часті розлади кишечника і проноси;
- захворювання органів ШКТ (може виникнути нудота).
Корисний склад гарбузової олії
- Ненасичені жирні кислоти: омега-3, омега-6, омега-9;
- Вітаміни: А, В1, В2, В6, В9, С, D, Е, Т, К;
- Біологічно значущі елементи: фосфор, магній, залізо, калій, селен, цинк;
- Корисні сполуки: фітостероли, фосфоліпіди, флавоноїди, хлорофіл, L-триптофан, кукурбітин, лігнани.
Характеристики
- Білки 0 г на 100 г
- Жири 99 г на 100 г
- Вуглеводи 0 г на 100 г
- Калорійність 896 Ккал на 100 г
- Тип тари скляна (250 мл, 500 мл, 1000 мл) або пластикова пляшка (1 л)
- Термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей 1 міс. у темному прохолодному місці
- Термін зберігання для кулінарних цілей 3 міс. у темному прохолодному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше олій холодного віджиму: лляна, гарбузова, конопляна, гірчична та інші — у цьому розділі
Усі товари для здоров’я та активного способу життя — на сайті vegan-tehnika.com.ua
| Основні | |
|---|---|
| Виробник | Власне виробництво |
| Країна виробник | Україна |
| Віджим | Перший холодний |
| Тип | Нерафінована |
| Тип олії | Гарбузове |
| Упаковка | Скляна пляшка |
| Користувальницькі характеристики | |
| Об'єм, мл | 250 мл |
- Ціна: 476 ₴/бут





