
Пшоняне (просяне) борошно цільнозернове жорнове
98 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Пшоняне (просяне) жорнове борошно цільнозернове
Пшоняне борошно (просяне борошно) - цінний дієтичний продукт без глютена. Пшонне борошно отримують в результаті розмелювання пшона на кам'яних жорнах. Борошно з пшона використовують для приготування млинців, пудингів, макаронних виробів, печива та як добавку при випіканні хлібобулочних виробів.
На відміну від більшості злаків, пшоно є лужним, що полегшує його переварювання та допомагає збалансувати природну схильність організму до кислотності. Пшоняне цільнозернове борошно – надзвичайно поживне, багате білком, незамінними амінокислотами та харчовими волокнами. Має легкий, м'який смак, золотистий колір і маслянисту текстуру. Не містить глютен.
Пшоняне борошно добре комбінувати і поєднувати з пшеничним або спельтовим борошном. При виготовленні печива в борошно з пшона можна додавати борошно вівсяне, при випіканні млинців або пирогів пшоняне борошно поєднують з гречаним борошном. Всі корисні речовини пшоняної крупи (проса) залишаються і в цільнозерновому борошні пшоняному.
Особливості виробництва пшоняного борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості зерна до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наше пшоно росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії пшоняної муки
Пшоняне борошно відмінно підходить для млинців і коржів, а також для десертів (бісквіти, печиво, торти) та макаронів – простіше кажучи там, де немає строгих вимог до наявності глютену.
До 25% борошна у рецепті можна замінити на пшоняне для додаткових поживних якостей. Пшоняне борошно добре комбінувати з пшеничним або спельтовим, при виготовленні печива можна додати вівсяне, при випіканні млинців або пирогів – гречане. Іноді у випічку з пшоняним борошном додають кукурудзяний крохмаль для поліпшення зв'язувальних властивостей.
КОРЖІ ІЗ ПШОНЯНОГО БОРОШНА
Безглютенові коржі прості у приготуванні, мають приємний м'який смак, добре засвоюються, довго зберігаються і можуть замінити хліб. На них можна мазати джеми та варення або використовувати як основу для кесадильї.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- пшоняне борошно – 180 г
- натуральний йогурт або кефір – 150 г
- сода та сіль – по щіпці.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У глибоку миску влити кефір або йогурт.
- Додати соду, перемішати і залишити на кілька хвилин.
- Потім невеликими порціями просіяти борошно з сіллю і замісити однорідне тісто.
- Робочий стіл присипати борошном, викласти тісто та розділити його на 5-6 частин. Розкатати тонко.
- Коржі можна обсмажити на сухій сковороді або запекти в духовці при 180°C до рум’яності.
Корисні властивості пшоняного борошна
Пшоняне борошно радять вживати людям, що страждають на цукровий діабет і атеросклероз. Воно природним чином оздоровлює організм.
- Кровоносна система. Користь для здоров’я серця. Зниження кров’яного тиску, холестерину, ризиків інсульту, атеросклерозу та серцевих нападів. Судинорозширювальні властивості. Захист судин від патогенних змін.
- Ендокринна система. Сприяння виробленню ферментів, що беруть участь у синтезі інсуліну та засвоєнні глюкози. Нормалізація обміну речовин, зменшення жироутворення.
- Травна система. Поліпшення роботи шлунку, оздоровлення кишечника. Запобігання утворенню каменів у жовчному міхурі.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і зубів (за рахунок кальцію), надання м’язам еластичності (за рахунок міді).
Особливості вживання та зберігання пшоняного борошна
- Для вагітних: рекомендується для виведення токсинів і підтримання вітамінно-мінерального балансу. З обережністю вживати у 3-му триместрі.
- Для дітей: можна вводити в раціон з 8-9 місяців.
- Зберігання: до 6 місяців у сухій, герметично закритій посудині у темному, прохолодному місці. Чим меншим буде доступ світла і повітря, тим довше борошно збереже свої корисні властивості та не згіркне.
Протипоказання пшоного борошна
Слід утриматися від вживання пшоняного борошна при:
- патології щитовидної залози (може заважати засвоєнню йоду);
- низькій кислотності шлунка;
- частих запорах;
- індивідуальній непереносимості.
Корисний склад пшоняного борошнапшоняного борошна
- Вітаміни: B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B5 (пантотенова кислота), B6, B9 (фолат), C, K.
- Біологічно значущі елементи: магній, фосфор, залізо, кальцій, цинк, калій, марганець, натрій, мідь, селен.
- Корисні сполуки: антиоксиданти, кремнієва кислота.
- Клітковина і білок.
Характеристики
- Білки 3,5 г на 100 г
- Жири 6,04 г на 100 г
- Вуглеводи 26,14 г на 100 г
- Калорійність 119 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Пшоно |
- Ціна: 98 ₴/упаковка