Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
850 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Чорна пшениця чорноброва

36 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Немає в наявності
Чорна пшениця чорноброва
Чорна пшениця чорноброваНемає в наявності
36 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Чорноброва пшениця для пророщування та вирощування вітграсу

Пшениця чорнобрива - особливий сорт зернової культури для приготування борошна, круп, пластівців та пророщування. Пшениця чорноброва має високий відсоток схожості, адже 97% насіння проростає. Цей сорт зерна відмінно підходить для отримання соку з паростків пшениці - вітграс (wheatgrass).

Сорт чорнобрової пшениці не має трансгенного походження, тому що він з'явився завдяки схрещуванню двох культур: чорнозерної пшениці та пирію, який добре відомий у народній медицині. Сорт занесений до реєстру рослин України у статусі звичайного сорту пшениці для харчового використання.

Чорноброва пшениця характеризується підвищеним вмістом легкорозчинних білків, антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Цінні для здоров'я компоненти зерна цього сорту концентровані саме в оболонці та зародку зерна. Відмінно підходить для пророщування, приготування цільнозернового борошна та пластівців.

Особливості виробництва чорнобрової пшениці

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання Чорнобрової пшениці: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наша пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі пшеничні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування чорнобрової пшениці у кулінарії

Каша з Чорнобривої пшениці – відмінна самостійна страва або гарнір, який прекрасно доповнює овочі, м’ясо та гриби.

Зерно можна додавати в супи та випічку. Спробуйте приготувати: пшеничне “різотто” з грибами, салат з пшеницею, гарбузом і горіхами, кашу з морквою та чорносливом, хліб "Чорний хом’як", закарпатський човлент.

ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З ПРОРОСТКАМИ ПІД МИГДАЛЬНИМ СОУСОМ

Салат з проростками – джерело вітамінів і приємного свіжого, трохи солодкуватого, смаку. Ідеально підходить для здорового перекусу. Відмінний гарнір до повсякденних трапез.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • шпинат – 100 г
  • салатне листя – 400 г
  • яблуко зелене – 1 шт.
  • селера – 2 стебла
  • нут пророщений – ½ скл.
  • пшениця Чорнобрива пророщена – ½ скл.
  • проростки люцерни – ½ скл.
  • фініки – 12 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • куркума – щіпка
  • олія горіхова – 5 ст.л.
  • насіння гірчиці – 1 ст.л.
  • мигдаль сирий – ½ скл.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: 

  1. Шпинат і листя салату промити та висушити за допомогою паперового рушника. Нарізати на шматочки.
  2. Яблуко помити, нарізати невеликими кубиками, скропити лимонним соком.
  3. Нашаткувати селеру.
  4. Фініки попередньо замочити, очистити від шкірки та кісточок, додати в салат.
  5. З’єднати всі інгредієнти та внести пророщене насіння та боби.
  6. Для соусу змішати гірчицю, сік лимону, куркуму, мигдаль і олію. Заправити салат.

Пророщування чорнобрової пшениці

У м’яких і соковитих пророслих зернах пшениці збільшується кількість антиоксидантів і вітамінів. Вони стають дуже біоактивними, а сік з них можна вважати справжніми ліками. Він позитивно впливає на регенерацію тканин, виступає сильним імуномодулятором, виводить з організму важкі метали й токсини. Рекомендована норма вживання соку з пшеничних паростків – 30 мл на добу.

Проростити Чорнобриву пшеницю можна стандартним способом: зерна добре промити, перебрати, залити чистою водою на 2 мм вище, накрити вологою марлевою тканиною з доступом до повітря і залишити так на 12 годин. Потім зерно знову промити, дати йому ще 12 годин і стежити за тим, щоб воно не пересихало. Можна починати вживати пшеницю в їжу при появі проростків або ж іще кілька діб чекати паростків.

У слов’янських народів з пшениці готують ритуальну страву кутю, у деяких регіонах зерно прийнято пророщувати до великоднього столу.

Корисні властивості чорнобрової пшениці для оздоровлення

Чорнобрива пшениця має загальнозміцнювальну, імуномодулюючу та протизапальну дію на організм. Дуже корисна у міжсезоння. Захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.

  • Видільна система. Очищення від радіонуклідів, токсинів, важких металів.
  • Кровоносна система. Захист від “поганого” холестерину та захворювань судин. Профілактика анемії. Відновлення проникності капілярів, мінімізація ризику формування тромбів.
  • Травна система. Поліпшення засвоєння їжі. Обволікаюча та регенеруюча дія на слизові ШКТ. Профілактика виникнення запорів.
  • Нервова система. Поліпшення мозкової діяльності, короткострокової пам’яті та координації рухів. Профілактика депресивних станів і безсоння, захист від стресів. Нормалізація зору, зниження стомлюваності очей.
  • Опорно-рухова система. Сприятливий вплив на суглобові тканини.
  • Покривна система. Поліпшення стану шкірних покривів, волосся та нігтів. Відбілюючий ефект (при застосуванні у вигляді примочок і масок), регенераційні властивості.
  • Ендокринна система. Регуляція обміну глюкози та жирів. Участь у виробленні антитіл.

Особливості вживання та зберігання чорнобрової пшениці

  • Для вагітних: збалансований склад рослинних білків, наявність вітамінів і мікроелементів Чорнобривої пшениці забезпечать організм вагітної жінки та малюка усім необхідним.
  • Для дітей: рекомендується за відсутності протипоказань і алергічних реакцій.
  • Зберігання: до 6 місяців у темному сухому та прохолодному місці.

Протипоказання чорнобрової пшениці

Не допускається застосування препарату при індивідуальній непереносимості, гіпервітамінозі.

Корисний склад пшениці чорнобрової

  • Вітаміни: В1, B2, C, E;
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, кремній, фосфор, хлор, сірка, залізо, цинк;
  • Корисні сполуки: незамінні амінокислоти, поліфенольні антиоксиданти.

Характеристики

  • Білки   12,6 г на 100 г продукту
  • Жири   1,54 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   71,18 г на 100 г продукту
  • Калорійність   327 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4 до +18°C
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураПшениця
Тип продукціїПосівний (насіння)
Сорт/ГібридЧорноброва
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 36 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner