Чорноброва пшениця для пророщування та вирощування вітграсу
Пшениця чорнобрива - особливий сорт зернової культури для приготування борошна, круп, пластівців та пророщування. Пшениця чорноброва має високий відсоток схожості, адже 97% насіння проростає. Цей сорт зерна відмінно підходить для отримання соку з паростків пшениці - вітграс (wheatgrass).
Сорт чорнобрової пшениці не має трансгенного походження, тому що він з'явився завдяки схрещуванню двох культур: чорнозерної пшениці та пирію, який добре відомий у народній медицині. Сорт занесений до реєстру рослин України у статусі звичайного сорту пшениці для харчового використання.
Особливості виробництва чорнобрової пшениці
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання Чорнобрової пшениці: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наша пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі пшеничні зерна з останнього врожаю.
- Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування чорнобрової пшениці у кулінарії
Каша з Чорнобривої пшениці – відмінна самостійна страва або гарнір, який прекрасно доповнює овочі, м’ясо та гриби.
Зерно можна додавати в супи та випічку. Спробуйте приготувати: пшеничне “різотто” з грибами, салат з пшеницею, гарбузом і горіхами, кашу з морквою та чорносливом, хліб "Чорний хом’як", закарпатський човлент.
ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З ПРОРОСТКАМИ ПІД МИГДАЛЬНИМ СОУСОМ
Салат з проростками – джерело вітамінів і приємного свіжого, трохи солодкуватого, смаку. Ідеально підходить для здорового перекусу. Відмінний гарнір до повсякденних трапез.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- шпинат – 100 г
- салатне листя – 400 г
- яблуко зелене – 1 шт.
- селера – 2 стебла
- нут пророщений – ½ скл.
- пшениця Чорнобрива пророщена – ½ скл.
- проростки люцерни – ½ скл.
- фініки – 12 шт.
- лимон – 1 шт.
- куркума – щіпка
- олія горіхова – 5 ст.л.
- насіння гірчиці – 1 ст.л.
- мигдаль сирий – ½ скл.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Шпинат і листя салату промити та висушити за допомогою паперового рушника. Нарізати на шматочки.
- Яблуко помити, нарізати невеликими кубиками, скропити лимонним соком.
- Нашаткувати селеру.
- Фініки попередньо замочити, очистити від шкірки та кісточок, додати в салат.
- З’єднати всі інгредієнти та внести пророщене насіння та боби.
- Для соусу змішати гірчицю, сік лимону, куркуму, мигдаль і олію. Заправити салат.
Пророщування чорнобрової пшениці
У м’яких і соковитих пророслих зернах пшениці збільшується кількість антиоксидантів і вітамінів. Вони стають дуже біоактивними, а сік з них можна вважати справжніми ліками. Він позитивно впливає на регенерацію тканин, виступає сильним імуномодулятором, виводить з організму важкі метали й токсини. Рекомендована норма вживання соку з пшеничних паростків – 30 мл на добу.
Проростити Чорнобриву пшеницю можна стандартним способом: зерна добре промити, перебрати, залити чистою водою на 2 мм вище, накрити вологою марлевою тканиною з доступом до повітря і залишити так на 12 годин. Потім зерно знову промити, дати йому ще 12 годин і стежити за тим, щоб воно не пересихало. Можна починати вживати пшеницю в їжу при появі проростків або ж іще кілька діб чекати паростків.
У слов’янських народів з пшениці готують ритуальну страву кутю, у деяких регіонах зерно прийнято пророщувати до великоднього столу.
Корисні властивості чорнобрової пшениці для оздоровлення
Чорнобрива пшениця має загальнозміцнювальну, імуномодулюючу та протизапальну дію на організм. Дуже корисна у міжсезоння. Захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.
- Видільна система. Очищення від радіонуклідів, токсинів, важких металів.
- Кровоносна система. Захист від “поганого” холестерину та захворювань судин. Профілактика анемії. Відновлення проникності капілярів, мінімізація ризику формування тромбів.
- Травна система. Поліпшення засвоєння їжі. Обволікаюча та регенеруюча дія на слизові ШКТ. Профілактика виникнення запорів.
- Нервова система. Поліпшення мозкової діяльності, короткострокової пам’яті та координації рухів. Профілактика депресивних станів і безсоння, захист від стресів. Нормалізація зору, зниження стомлюваності очей.
- Опорно-рухова система. Сприятливий вплив на суглобові тканини.
- Покривна система. Поліпшення стану шкірних покривів, волосся та нігтів. Відбілюючий ефект (при застосуванні у вигляді примочок і масок), регенераційні властивості.
- Ендокринна система. Регуляція обміну глюкози та жирів. Участь у виробленні антитіл.
Особливості вживання та зберігання чорнобрової пшениці
- Для вагітних: збалансований склад рослинних білків, наявність вітамінів і мікроелементів Чорнобривої пшениці забезпечать організм вагітної жінки та малюка усім необхідним.
- Для дітей: рекомендується за відсутності протипоказань і алергічних реакцій.
- Зберігання: до 6 місяців у темному сухому та прохолодному місці.
Протипоказання чорнобрової пшениці
Не допускається застосування препарату при індивідуальній непереносимості, гіпервітамінозі.
Корисний склад пшениці чорнобрової
- Вітаміни: В1, B2, C, E;
- Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, кремній, фосфор, хлор, сірка, залізо, цинк;
- Корисні сполуки: незамінні амінокислоти, поліфенольні антиоксиданти.
Характеристики
- Білки 12,6 г на 100 г продукту
- Жири 1,54 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 71,18 г на 100 г продукту
- Калорійність 327 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4 до +18°C
- Додаткова інформація сертифікат “Органік Стандарт”
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Країна походження зерна Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Культура | Пшениця |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Чорноброва |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | 250 г |
- Ціна: 38 ₴/упаковка