Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
810 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Чорний кмин, насіння чорного кмину

112 /упаковка

  • Готово до відправки
Чорний кмин, насіння чорного кмину
Чорний кмин, насіння чорного кминуГотово до відправки
112 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Чорний кмин - чорнушка посівна, калінджі, сейдану, седана, римський коріандр (лат. Nigella sativa)

Чорний кмин – природний антисептик, імуномодулятор і дуже корисна добавка до здорового харчування. Зовні нагадує цибульне та чорнокунжутне насіння, специфічний гіркувато-пряний смак обумовлюється ефірними оліями у складі та схожий на композицію мускатного горіха, цибулі, перцю, орегано. Широко використовується у кулінарних, косметичних, лікувально-оздоровчих та інших цілях. Чорне насіння, Кмин, Чернушка, Калінджі, Нігелла, Римський коріандр, Чорниця посівна - як тільки не називають насіння чорного кмину.

Насіння чорного кмину підходить для виробництва лікувальної олії чорного кмину, клітковини чорного кмину і борошна чорного кмину.

Чорний кмин - лікарська рослина з чорним насінням, що має унікальний склад і корисні властивості для зміцнення здоров'я організму. Спеція, що культивується по всьому світу, чорний кмин, є не тільки ароматною приправою до страв, а ще й натуральними ліками від безлічі захворювань.

Чорний кмин має унікальний біохімічний склад оздоровчої дії. У насінні калінджі міститься 15 незамінних амінокислот, груба клітковина, жирні кислоти (лінолева, ліноленова, олеїнова), вітаміни (вітамін Е, каротиноїди (попередники вітаміну А), вітаміни групи B (B1, B2, B3, B6, B9), різні - та мікроелементи (калій, натрій, кальцій), ефірна олія та інші корисні для здоров'я людини елементи.

Антиоксидантний склад насіння кмину є ідеальним для профілактики ракових захворювань. Вживання насіння чорного кмину, сприяє очищенню організму, виведенню шлаків і токсинів, зниженню ваги та природному схуднення. Рослинні волокна, що містяться в насінні, надають комплексну оздоровчу дію на організм в цілому. Чорний кмин відноситься до дієтичних і одночасно лікарських продуктів рослинного походження, який є цінним інгредієнтом в меню здорового харчування.

Чорний кмин широко застосовується у народній медицині. Насіння кмину застосовується як сечогінне, жовчогінне, відхаркувальне, протиастматичне, болезаспокійливе, а також як засіб для підвищення вироблення грудного молока, позбавлення глистів. Крім того, відвари, настої та настоянки насіння чорного кмину мають антибактеріальні, протигрибкові, гепатопротекторні, антиоксидантні, протиалергенні, гіпотонічні, імунностімулюючі властивості.

Чорний кмин має приємний гіркуватий смак і аромат, тому чорне насіння часто додає до страв, як перець. Однак, на відміну від чорного перцю, насіння кмину не дратує слизові оболонки шлунка, і надає стравам унікального екзотичного смаку. Насіння чорного кмину, застосовується як приправа в м'ясних, овочевих і рибних стравах, в консервах, при випіканні хлібобулочних виробів. Також використовуються для випікання кексів, пирогів, для приготування желе, пудингів, компотів, оскільки мають суничний аромат з домішкою запаху мускатного горіха. Насіння кмину застосовується також при квашенні капусти та засолюванні овочів.

Особливості поставки насіння чорного кмину

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов’язкові умови покупки насіння імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, щоб запропонувати покупцям продукцію найвищої якості.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжий чорний кмин з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії насіння чорного кмину

Чорний кмин має виразний пряний аромат і димчастий смак з нотками цибулі, орегано та мускату. Використовується як приправа в індійській і близькосхідній кухні для надання гостро-горіхового смаку каррі, овочам (гарбузові, картоплі, капусті, моркві), рису та бобам. Насправді, це універсальна добавка, здатна прикрасити яскравим смаком, ароматом і естетичністю будь-яку страву.

Чорний кмин використовується для приготування різних маринадів, соусів, плову, гарнірів, салатів, випічки та десертів, додається в чай ​​для надання йому цілющих властивостей. Гармонує з м’ятою, чебрецем і паприкою, зірою, коріандром, кунжутом, прованськими травами.

Пророщування насіння чорного кмину

Чорний кмин добре пророщується, але для цього потрібно більше часу в порівнянні з іншим насінням. Паростки відрізняються свіжим смаком, добре доповнюють салати, смузі, бутерброди, гарніри.

Пророщувати чорний кмин можна двома способами:

  1. Використовувати спеціальну баночку для пророщування, що значно полегшує процес. У них передбачено доступ до повітря через невеликі дірочки в кришці та в них зручно ополіскувати насіння. Перед пророщуванням кмин потрібно добре промити, помістити в баночку, зволожити та закрити кришкою. Міняти воду кожні 8 годин і чекати появи проростків.
  2. Викласти промите насіння на тарілку, накрити вологою марлею. Промивати кожні 8-10 годин.

Добова норма вживання проростків – не більше 1 ч.л. для дорослих і менше ½ ч.л. для дітей після 6 років.

Корисні властивості насіння чорного кмину

Численні цілющі властивості чорного кмину роблять його натуральними ліками. Регулярне вживання знижує ризики виникнення раку, допомагає боротися з грибковими інфекціями, чинить антиоксидантну й антисептичну дію. Незамінний для тих, хто проживає в регіонах з поганою екологією.

  • Видільна система. Виведення шлаків, токсинів, вільних радикалів та зайвої рідини з організму, усунення набряків. Профілактика каменеутворення в органах сечовидільної системи.
  • Кровоносна система. Зниження рівня шкідливого холестерину. Користь при недокрів’ї. Очищення лімфи та крові, надання судинам еластичності. Нормалізація показників артеріального тиску.
  • Травна система. Поліпшення апетиту й травних процесів, стимуляція виділення жовчі, очищення печінки. Легкий проносний і протиглистовий ефект, відновлення мікрофлори. Боротьба з нудотою, метеоризмом. Профілактика появи виразок, ерозій, новоутворень в органах ШКТ.
  • Опорно-рухова система. Зняття болю при ревматизмі, профілактика застійних явищ в області суглобів.
  • Нервова система. Підвищення працездатності мозку, користь при підвищеній втомлюваності. Заспокійлива дія при депресіях, дратівливості, усунення мігрені та інших видів головного болю.
  • Покривна система. Очищення шкіри зсередини (боротьба з патогенною флорою, що викликає запальні процеси), лікування акне. Прискорення регенерації тканин, запобігання посивінню волосся, прискорення відновлення волосяного покриву.
  • Статева система. Користь для жінок при хворобливих місячних, менопаузі, при лікуванні імпотенції у чоловіків.
  • Ендокринна система. Нормалізація гормональних дисбалансів. Поліпшення метаболізму. Зміцнення імунітету.

Особливості вживання та зберігання насіння чорного кмину

  • Для вагітних: протипоказаний (може викликати мимовільні скорочення матки).
  • Для годувальниць: рекомендується для поліпшення лактації та усунення колік у немовляти.
  • Для дітей: не рекомендується до 3 років.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному і темному місці.

Протипоказання насіння чорного кмину

Не рекомендується вживати при:

  • індивідуальній непереносимості;
  • ішемічній хворобі серця;
  • загостренні гастриту та виразці шлунку;
  • ускладненнях жовчнокам’яної хвороби;
  • захворюваннях нирок;
  • подагрі;
  • тромбофлебіті;
  • вагітності.

Чорний кмин протипоказаний після трансплантації органів, перенесеного інфаркту або інсульту. При цукровому діабеті та гіпотонії потрібна консультація лікаря.

Корисний склад насіння чорного кмину

  • Вітаміни: A, група В, Е, С, D.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, фосфор, магній, калій, цинк, кальцій, залізо, мідь, натрій, селен.
  • Корисні сполуки: жирні кислоти омега-3 й омега-6, ефірні олії, каротиноїди, фітостероли, алкалоїди, сапоніни, дубильні речовини, ензими.

Що міститься в насінні чорного кмину

Склад насіння чорного кмину

Характеристики

  • Білки   17,81 г на 100 г продукту
  • Жири   85,35 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   15 г на 100 г продукту
  • Калорійність   375 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному та прохолодному місці
  • Країна походження насіння   Узбекистан

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураЧорний кмин
Тип продукціїПосівний (насіння)
Країна виробникУзбекистан
ВиробникB&B
Користувальницькі характеристики
УпаковкаПакет з крафт-паперу
Термін придатності6
Інформація для замовлення
  • Ціна: 112 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner