Спеції - джерело здоров'я, тонусу і життєвої енергії
Спеції ― джерело здоров'я, тонусу і життєвої енергії
Спеції ― прекрасна альтернатива хімічним ароматизаторів і добавок. Здавна спеції служили не тільки поліпшенню якості смаку, але і були чудовим імунним і лікарським засобом, що тонізує і повертає життєву енергію.
Ось кілька прекрасних, подарованих природою енергетиків, які володіють цілющими і тонизируюущими властивостями.
Чорний перець пекучий
Чорний перець стимулює і розпалює травний вогонь, підсилюючи виділення шлункового соку і допомагаючи руйнувати токсини. При використанні з медом, перець чудово прочищає легкі і носові пазухи від скопилася слизу. У чаї з медом та іншою індійської пряністю — куркумою — застосовується проти застуд.
Кориця
Кора вічнозеленого дерева коричник цейлонський, гостра і солодка, — пряність, надзвичайно ефективна для зміцнення і оздоровлення системи кровообігу. У цій чудовій індійської приправи також сильні антисептичні та детоксиіфкуючі властивості. Кориця підвищує рівень внутрішнього тепла, і саме тому є визнаним засобом проти застуд і грипу. Кориця буде прекрасним доповненням до десертів, допомагаючи вашому рівню цукру в крові залишатися стійким.
Кардамон
Кардамон — ароматна спеція, яка є одним з найбільш м'яких, Індійські спеції в аюрвеве але при цьому і найбільш ефективних стимуляторів травлення. Нейтралізує надлишок Капха (слизу) в черевної порожнини і легенів. У поєднанні з фенхелем кардамон надає заспокійливу дію при нервових расстройтвах у дітей. Король спецій, як ще називають кардамон, стимулює серце і дає ясність думки і радість світовідчуття.
Коріандр
Насіння коріандру відрізняються своїми цілющими, врівноважують тіло і розум властивостями. Також коріандр — чудова природний захист проти алергенів. Можна сказати, що той, хто додає в свою їжу коріандр, ніколи не буде страждати від алергії.
Кмин
Вважається просто незамінним для нормального функціонування кишечника. Кмин — спеція очисна, і допомагає спалювати травні токсини, які вважаються в аюрведет відправною точкою багатьох захворювань. Кмин збуджує апетит і корисний для шлунка, печінки і кишечника.
Імбир
Імбир ― це пряність надає страві особливий аромат. Імбир широко використовується як ліки від респіраторних захворювань і захисту від холодного повітря. Підбадьорливий імбир відомий як «універсальний препарат». Як і багато інші індійські спеції, імбир, вживається належним чином, позитивно впливає на травлення — розпалює травний вогонь, нейтралізує токсини і допомагає засвоєнню корисних речовин.
Шафран
Шафран — пряность золотистого цвета, обладающая ярким экзотическим ароматом, получают из высушенных цветков шафрана посевного. Это чрезвычайно трудоемкий процесс. Ведь примерно 80,000 цветов надо собрать и переработать, чтобы получить примерно полкилограмма шафрана. В результате шафран может стоить до 2,000$ за фунт — это очень дорогая индийская пряность! Хотя шафран издавна ценится за аромат и красительные свойства, традиции его лекарственного использования столь же давни. В аюрведе шафран используется как возбуждающее, как антидепрессант, анальгетик и своеобразный энергетик. Сучасні дослідження вказує на потенціал шафрану як антиканцерогенного кошти, що зменшує ризик виникнення ракових захворювань.
Спеції ― здорова альтернатива хімічним ароматизаторів і добавок. Для того, щоб перебувати в тонусі і бути сповненим життєвої енергією, зовсім не обов'язково вдаватися до штучних енергетикам!
- Лляні каші з корисними добавкамиЗустрічайте весняну новинку - поживні лляні каші з корисними добавками!Повна версія статті