Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
942 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Мак харчовий блакитний, насіння маку

40 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Мак харчовий блакитний, насіння маку
Мак харчовий блакитний, насіння макуГотово до відправки
40 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Мак очищений, насіння блакитного маку

Мак знайомий нам з дитинства як вражаюче смачна начинка домашніх пиріжків і магазинних рулетів. Сьогодні використання маку істотно розширилося: це не тільки випічка та солодощі, а й рослинне молоко, сиродавлена олія, макова клітковина, цілющі відвари та настої. Цінність маку не вичерпується смаком: це ще й багате джерело кальцію (практично нарівні з кунжутом)!

Мак - цінна олійна культура. У насінні маку міститься велика кількість рослинного білка, мононенасичених жирних кислот, вітамінів і мінералів. Одним з головних достоїнств маку є наявність у його складі морфіну - знеболювальної речовини, що широко застосовується в медицині. Присутність зрілих макових насіння в їжі допоможе впоратися з головними болями, прискорити загоєння невеликих ран, запустити відновні процеси в організмі після перенесених хвороб.

Насіння маку багаті залізом, з надходженням якої в організм поліпшується склад крові, підвищується рівень гемоглобіну і еритроцитів, забезпечується приплив кисню до тканинам і органам. Дозволивши собі поласувати пирогами і ватрушками з маком, ви отримаєте не тільки задоволення від смачної їжі, але і потужний заряд енергії. Щоб підвищити опірність організму до різних захворювань, важливо забезпечити надходження мікроелементів і вітамінів з їжею. Насіння маку містить значну кількість цинку, який бере участь у відтворенні білих кров'яних клітин, посилює захисну реакцію на впровадження бактерій, вірусів та інших чужорідних агентів.

У насінні маку міститься багато кальцію, що несе користь нашим кісткам і зубам. Відомо, що з віком відбувається демінералізація кісткових тканин. Вживання страв, приправлених маковими зернами, дозволить призупинити цей процес, знизити ризик виникнення остеопорозу та інших негативних змін в організмі, викликаних дефіцитом кальцію. Наявність в насінні маку рослинних волокон регулює роботу шлунку, покращує перистальтику кишечника, усуває запори. Настої подрібненого насіння володіють лікувальними властивостями, знімають запалення і біль у животі при отруєннях, що супроводжуються діареєю.

Мінерали і вітаміни в складі маку роблять позитивний вплив на стабілізацію нервових процесів, запобігають психічні розлади, покращують настрій, допомагають успішно справлятися зі стресовими ситуаціями. Це позитивно відбивається на загальному емоційному і здоров'я людини.

Особливості виробництва маку

Ми ретельно контролюємо весь процес поставки насіння маку з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш мак росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Насіння зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжий мак з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.

Застосування маку в кулінарії

Мак часто комбінують з цукром або медом, вимочують або відварюють у воді / молоці для усунення гіркоти. У розвареному або подрібненому вигляді він має соковитий свіжий смак і привабливий глянсовий блиск.

Найчастіше застосовується у якості начинки для рулетів, пирогів, тортів, булочок, млинчиків і навіть вареників, надаючи їм характерний багатий смак і аромат. Мак додають у смузі, коктейлі, гарніри, панірують їм домашні цукерки. Маковий смак прекрасно поєднується з цитрусовим, шоколадним і медовим.

З макового насіння можна зробити рослинне молоко й ароматну сиродавлену олію.

Пророщування маку

Через крихітний розмір насіння маку проростає досить швидко. Досить промити його за допомогою дуже дрібного сита і замочити водою на кілька годин. Потім воду злити й залишити мак у темному місці, накривши кришкою або тарілкою з доступом до повітря. Періодично зволожувати, промивати та перемішувати насіння.

Готові проростки перед вживанням ретельно промити. Зберігати в холодильнику не довше 3-4 днів. Додавати в смузі, бутерброди і сироїдні десерти. Важливо їсти їх у свіжому вигляді (без термічної обробки), щоб зберегти корисні властивості.

Корисні властивості маку

Мак має протипаразитарні, антимікробні та антиоксидантні властивості. Допомагає очистити організм і захистити його від впливу вільних радикалів. Уповільнює вікові дегенеративні процеси.

  • Нервова система. Користь при депресивних станах. Знеболюючий, розслабляючий, антистресовий і легкий снодійний ефект. Захист очної сітківки.
  • Видільна система. Виведення токсинів з організму. Зменшення набряків, боротьба з підвищеною пітливістю. Допомога при проблемах з сечовим міхуром та інтоксикаціях. Профілактика утворення каменів у нирках.
  • Дихальна система. Відхаркувальний ефект (користь при кашлі). Ослаблення дихальних спазмів.
  • Кровоносна система. Профілактика залізодефіцитних станів, атеросклерозу, серцевих нападів та інсультів. Зниження тиску й рівня холестерину.
  • Травна система. Боротьба з діареєю, очищення ШКТ від шлаків. Допомога при непрохідності кишечника, кольках, дисбактеріозі. Глистогінний і жовчогінний ефект.
  • Статева система. Відновлення жіночого гормонального фону, усунення клімактеричних мігреней, нормалізація менструального циклу. Підвищення фертильності.
  • Опорно-рухова система. Усунення дефіциту кальцію, прискорення зрощення кісток при переломах, мікротріщинах. Зміцнення кісток і зубів. Сприятливий вплив на хрящові тканини.

Особливості вживання та зберігання маку

  • Для вагітних і годувальниць: рекомендується в помірних кількостях і за відсутності протипоказань.
  • Для дітей: не рекомендується до 2 років. Може виступати джерелом кальцію для дітей з алергією на молоко.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
  • Добова норма: 50-100 г.

Протипоказання маку

Не вживати мак при індивідуальній чутливості, серйозних психічних розладах, захворюваннях печінки, жовчнокам’яній хворобі, серцевій недостатності, ураженнях легень.

Корисний склад маку

  • Вітаміни: B1, В5, PP, А, С, E;
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, кобальт, мідь, сірка, фосфор, залізо, магній, калій, марганець, натрій, цинк;
  • Корисні сполуки: алкалоїди, поліфеноли, жирні кислоти омега-6, омега-9, флавоноїди, глікозиди, антоціани.

Характеристики

  • Білки   17,5 г на 100 г продукту
  • Жири   47,5 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   28,13 г на 100 г продукту
  • Калорійність   597 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Країна походження насіння   Чехія

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникЧехія
ТипСуперфуди
Упаковка100 г
Термін придатності6
СкладМак
Інформація для замовлення
  • Ціна: 40 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner