Мак харчовий блакитний, насіння маку
40 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Мак очищений, насіння блакитного маку
Мак знайомий нам з дитинства як вражаюче смачна начинка домашніх пиріжків і магазинних рулетів. Сьогодні використання маку істотно розширилося: це не тільки випічка та солодощі, а й рослинне молоко, сиродавлена олія, макова клітковина, цілющі відвари та настої. Цінність маку не вичерпується смаком: це ще й багате джерело кальцію (практично нарівні з кунжутом)!
Мак - цінна олійна культура. У насінні маку міститься велика кількість рослинного білка, мононенасичених жирних кислот, вітамінів і мінералів. Одним з головних достоїнств маку є наявність у його складі морфіну - знеболювальної речовини, що широко застосовується в медицині. Присутність зрілих макових насіння в їжі допоможе впоратися з головними болями, прискорити загоєння невеликих ран, запустити відновні процеси в організмі після перенесених хвороб.
Насіння маку багаті залізом, з надходженням якої в організм поліпшується склад крові, підвищується рівень гемоглобіну і еритроцитів, забезпечується приплив кисню до тканинам і органам. Дозволивши собі поласувати пирогами і ватрушками з маком, ви отримаєте не тільки задоволення від смачної їжі, але і потужний заряд енергії. Щоб підвищити опірність організму до різних захворювань, важливо забезпечити надходження мікроелементів і вітамінів з їжею. Насіння маку містить значну кількість цинку, який бере участь у відтворенні білих кров'яних клітин, посилює захисну реакцію на впровадження бактерій, вірусів та інших чужорідних агентів.
У насінні маку міститься багато кальцію, що несе користь нашим кісткам і зубам. Відомо, що з віком відбувається демінералізація кісткових тканин. Вживання страв, приправлених маковими зернами, дозволить призупинити цей процес, знизити ризик виникнення остеопорозу та інших негативних змін в організмі, викликаних дефіцитом кальцію. Наявність в насінні маку рослинних волокон регулює роботу шлунку, покращує перистальтику кишечника, усуває запори. Настої подрібненого насіння володіють лікувальними властивостями, знімають запалення і біль у животі при отруєннях, що супроводжуються діареєю.
Мінерали і вітаміни в складі маку роблять позитивний вплив на стабілізацію нервових процесів, запобігають психічні розлади, покращують настрій, допомагають успішно справлятися зі стресовими ситуаціями. Це позитивно відбивається на загальному емоційному і здоров'я людини.
Особливості виробництва маку
Ми ретельно контролюємо весь процес поставки насіння маку з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наш мак росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Насіння зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжий мак з останнього врожаю.
- Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.
Застосування маку в кулінарії
Мак часто комбінують з цукром або медом, вимочують або відварюють у воді / молоці для усунення гіркоти. У розвареному або подрібненому вигляді він має соковитий свіжий смак і привабливий глянсовий блиск.
Найчастіше застосовується у якості начинки для рулетів, пирогів, тортів, булочок, млинчиків і навіть вареників, надаючи їм характерний багатий смак і аромат. Мак додають у смузі, коктейлі, гарніри, панірують їм домашні цукерки. Маковий смак прекрасно поєднується з цитрусовим, шоколадним і медовим.
З макового насіння можна зробити рослинне молоко й ароматну сиродавлену олію.
Пророщування маку
Через крихітний розмір насіння маку проростає досить швидко. Досить промити його за допомогою дуже дрібного сита і замочити водою на кілька годин. Потім воду злити й залишити мак у темному місці, накривши кришкою або тарілкою з доступом до повітря. Періодично зволожувати, промивати та перемішувати насіння.
Готові проростки перед вживанням ретельно промити. Зберігати в холодильнику не довше 3-4 днів. Додавати в смузі, бутерброди і сироїдні десерти. Важливо їсти їх у свіжому вигляді (без термічної обробки), щоб зберегти корисні властивості.
Корисні властивості маку
Мак має протипаразитарні, антимікробні та антиоксидантні властивості. Допомагає очистити організм і захистити його від впливу вільних радикалів. Уповільнює вікові дегенеративні процеси.
- Нервова система. Користь при депресивних станах. Знеболюючий, розслабляючий, антистресовий і легкий снодійний ефект. Захист очної сітківки.
- Видільна система. Виведення токсинів з організму. Зменшення набряків, боротьба з підвищеною пітливістю. Допомога при проблемах з сечовим міхуром та інтоксикаціях. Профілактика утворення каменів у нирках.
- Дихальна система. Відхаркувальний ефект (користь при кашлі). Ослаблення дихальних спазмів.
- Кровоносна система. Профілактика залізодефіцитних станів, атеросклерозу, серцевих нападів та інсультів. Зниження тиску й рівня холестерину.
- Травна система. Боротьба з діареєю, очищення ШКТ від шлаків. Допомога при непрохідності кишечника, кольках, дисбактеріозі. Глистогінний і жовчогінний ефект.
- Статева система. Відновлення жіночого гормонального фону, усунення клімактеричних мігреней, нормалізація менструального циклу. Підвищення фертильності.
- Опорно-рухова система. Усунення дефіциту кальцію, прискорення зрощення кісток при переломах, мікротріщинах. Зміцнення кісток і зубів. Сприятливий вплив на хрящові тканини.
Особливості вживання та зберігання маку
- Для вагітних і годувальниць: рекомендується в помірних кількостях і за відсутності протипоказань.
- Для дітей: не рекомендується до 2 років. Може виступати джерелом кальцію для дітей з алергією на молоко.
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
- Добова норма: 50-100 г.
Протипоказання маку
Не вживати мак при індивідуальній чутливості, серйозних психічних розладах, захворюваннях печінки, жовчнокам’яній хворобі, серцевій недостатності, ураженнях легень.
Корисний склад маку
- Вітаміни: B1, В5, PP, А, С, E;
- Біологічно значущі елементи: кальцій, кобальт, мідь, сірка, фосфор, залізо, магній, калій, марганець, натрій, цинк;
- Корисні сполуки: алкалоїди, поліфеноли, жирні кислоти омега-6, омега-9, флавоноїди, глікозиди, антоціани.
Характеристики
- Білки 17,5 г на 100 г продукту
- Жири 47,5 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 28,13 г на 100 г продукту
- Калорійність 597 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому місці при температурі від +4°С до +18°С
- Країна походження насіння Чехія
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Чехія |
Тип | Суперфуди |
Упаковка | 100 г |
Термін придатності | 6 |
Склад | Мак |
- Ціна: 40 ₴/упаковка