Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
972 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Насіння гарбуза голонасінного, гарбузове насіння

102 ₴/упаковка

  • Немає в наявності
Насіння гарбуза голонасінного, гарбузове насіння
Насіння гарбуза голонасінного, гарбузове насінняНемає в наявності
102 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Гарбузове насіння голонасінне (голозерне) - насіння гарбуза натуральне

Гарбузове насіння містить безліч цінних поживних речовин. Насиченим зеленим кольором вони завдячують високому вмісту хлорофілу. Насіння дуже смачне і його легко включити в раціон, причому споживання навіть невеликої кількості на день забезпечує організм достатньою кількістю корисних жирів, магнію та цинку.

Гарбуза голонасінного насіння підходить для пророщування, виготовлення сиродавленої гарбузової олії, гарбузового борошна і гарбузової клітковини.

Гарбуз голонасінний повністю виправдовує свою назву - голозерний, адже всередині його соковитої м'якоті знаходиться насіння гарбуза, яке не має звичної твердої оболонки. Власне, заради насіння гарбуза його й вирощують. Гарбузове насіння широко використовується в кулінарії, з нього одержують олію, додають у солодощі та випічку, а також їдять у сирому вигляді.

Гарбузове насіння - справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Про цілющі властивості гарбуза люди знають давно, і в наші дні вона теж вважається одним із найкорисніших овочів. Гарбуз використовується не тільки як народний засіб при лікуванні багатьох хвороб, але й рекомендується до вживання офіційною медициною.

Корисні властивості гарбузового насіння обумовлені наявністю безлічі корисних речовин у хімічному складі цього продукту. У насінні гарбуза міститься 32–52% харчової олії, необхідний організму людини запас цинку, такі амінокислоти, як глутамінова, аргінін. Це насіння багате магнієм, міддю, залізом, фосфором, марганцем, клітковиною, білком. Також у них містяться ніацин, фолієва кислота, селен, калій, кальцій, цинк, ліноленова кислота.

Сирі гарбузові насіння сприяють стабілізації кров'яного тиску, усунення нудоти при морській хворобі, позбавлення сильного токсикозу на ранніх стадіях вагітності, зниження рівня цукру в крові. Крім того, користь цього продукту – у виведенні з організму таких шкідливих речовин, як свинець та кадмій, допомагають при стійких запорах. Завдяки кукурбіну, що входить до складу гарбузового насіння, можна швидко і ефективно позбутися глистів та інших паразитів, без будь-яких побічних наслідків. Особливі комплекс корисних мінералів і вітамінів дозволяє боротися з облисінням, відновлюючи і зміцнюючи волосяну структуру і саму цибулину.

Особливості виробництва насіння гарбуза голонасінного

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання гарбузового насіння покупцеві: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Гарбузи ростуть далеко від великих міст, автомагістралей і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіже насіння з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування в кулінарії насіння гарбуза голонасінного

Смажене або підсушене гарбузове насіння з сіллю або без – уже повноцінна закуска. Його смак відмінно “проявляється” і в десертах, випічці, соусах, салатах, кашах, смузі, крем-супах. Насіння гармоніює з буряком, гарбузом, редькою, селерою, кабачками, баклажанами, квашеними та маринованими продуктами, спеціями, яблуками, журавлиною, курагою, медом, йогуртом, кефіром, м’яким сиром.

Часто використовується як прикраса хліба, фокаччі, галетних хлібців, кексів і под.

“ПЕСТО” З ГАРБУЗОВОГО НАСІННЯ

Соус стане відмінним доповненням до паст, овочевих і м’ясних страв, надаючи їм соковитого маслянистого смаку й апетитного вигляду. Зберігається в холодильнику 2-3 дні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • гарбузове насіння – 250 г
  • часник – 2-3 зубчики
  • оливкова олія – ​​6 ст. л.
  • базилік сушений – 1 ч.л.
  • петрушка – невеликий пучок
  • сік лимону – 2-3 ст.л.
  • сіль, чорний перець – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Гарбузове насіння залити холодною водою на ніч.
  2. Злити воду, збити до однорідності в блендері з очищеними зубчиками часнику.
  3. Додати олію, базилік, петрушку, сік лимону, сіль, перець і збивати 2 хвилини. Густоту соусу можна відрегулювати, додавши ще води чи олії.

Пророщування насіння гарбуза голонасінного

Пророщене насіння досить відчутно гірчить, тому мало годиться для кулінарних цілей, хіба що для загальнозміцнюючих. Щоб гіркота відчувалася менше, краще вживати насіння на 2-3-й день після проростання, змішувати з медом або відламати білий корінець.

Пророщувати насіння гарбуза голонасінного слід так само, як і пшеницю. Однак треба знати, що гарбуз проростає не так рівномірно: одні паростки можуть з'явитися вже на четвертий день, інші – лише на сьомий. До того ж паростки мають трохи гіркуватий смак, тому можуть не сподобатися дітям. Фахівці рекомендують вживати насіння в їжу, не чекаючи появи зелені, на 2-3 день після замочування, або попередньо видаляти коріння білого кольору, які і дають гіркоту.

Гарбузове насіння добре поєднується з медом, горіхами, їх можна додавати у випічку, салати, каші. Тим, хто з якихось причин не їсть насіння, радимо пророщувати його в грунті, а в їжу вживати листочки, що з'явилися.

Корисні властивості насіння гарбуза голозерного

Регулярне вживання гарбузового насіння омолоджує організм, покращує метаболізм, допомагає при діабеті, корисне для літніх людей. Продукт має антиоксидантні й протиракові властивості (може зменшити або запобігти зростанню клітин раку простати, корисний у профілактиці та лікуванні раку молочної залози, знижує ризик раку шлунка, легень і товстої кишки).

  • Видільна система. Виведення токсичних речовин, медикаментозних препаратів, радіонуклідів та важких металів. Зменшення гіперактивності сечового міхура.
  • Кровоносна система. Зміцнення стінок судин, зниження ризиків інфаркту міокарда, інсульту. Підвищення хорошого холестерину.
  • Травна система. Нормалізація мікрофлори, боротьба з патогенними бактеріями та паразитами. Загоєння пошкоджених слизових. Поліпшення роботи печінки й товстої кишки.
  • Покривна система. Поліпшення стану шкіри, прискорення процесів регенерації тканин, користь при шкірних захворюваннях. Профілактика випадіння волосся.
  • Нервова система. Поліпшення роботи мозку та функції пам'яті. Боротьба з хронічним безсонням, розслабляючий ефект. Підтримання здоров’я очей і зору.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, збільшення щільності кісткової тканини.
  • Статева система. Нормалізація циклу в жінок. Зменшення симптомів доброякісного збільшення простати. Поліпшення якості сперми та фертильності у чоловіків.

Особливості вживання та зберігання насіння гарбуза голозерного

  • Для вагітних: рекомендується, оскільки містить фолієву кислоту, необхідну майбутнім мамам, допомагає при токсикозі.
  • Для дітей: підходять для вживання з 2-річного віку, якщо немає алергічних реакцій.
  • Для діабетиків: можуть допомогти знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.

Протипоказання насіння гарбуза голозерного

Не вживати насіння гарбуза при непереносимості продукту, загостренні виразкових хвороб.

З обережністю вживати людям з проблемами печінки та жовчного міхура, оскільки гарбуз має жовчогінні властивості та може спровокувати рух каменів. Можливі небажані ефекти у вигляді підвищеного газоутворення та головного болю, якщо вживати продукт занадто активно.

Корисний склад насіння гарбуза голонасінного

  • Вітаміни: А, В1, В2, В6, В9, К, С, D, Е, T, P.
  • Біологічно значущі елементи: кальцій, калій, фосфор, мідь, магній, залізо, марганець, селен, цинк.
  • Корисні сполуки: амінокислоти (аргінін, кукурбітин, триптофан), поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти, лігнани, хлорофіл.

Характеристики

  • Білки   26,2 г на 100 г продукту
  • Жири   49,05 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   19 г на 100 г продукту
  • Калорійність   556 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому прохолодному місці
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна виробник   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
ТипСуперфуди
Упаковка250 г
КультураГарбуз
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОFalse
Інформація для замовлення
  • Ціна: 102 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner