Каніхуа - крупа, зерно, насіння каніва
Канихуа - це крихітні зерна каніва, схожі на маленьке кіноа, приховують незвичайну силу та користь для організму людини. Насіння каніхуа багате на клітковину, залізо, магній, фосфор, цинк, а також вітаміни В і Е, і не містить глютену. Через високий вміст поживних речовин каніхуа відносять до суперфудів.
Каніхуа (каніва) - дієтичний безглютеновий продукт з того ж сімейства, що й амарант з кіноа. Не вимагає попереднього замочування, готується швидко, стає м’якою і трохи хрусткою на смак, не змінює колір і форму. Це красива темно-червона крупа з тонким горіховим ароматом і ніжним смаком – трохи м’якшим і солодшим, ніж у кіноа. У дорогоцінних зернятках міститься безліч поживних речовин (до 60% добової норми заліза і кальцію).
Особливості поставки насіння каніхуа
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю і подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Обов'язковою умовою купівлі насіння імпортного походження, є тестові зразки. Компанія "Земледар" докладає великих зусиль, щоб запропонувати своїм покупцям продукцію найкращої якості. Обов'язковою умовою є наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високої якості.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжу крупу каніхуа з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування в кулінарії насіння каніхуа
Найпростіший спосіб приготувати каніхуа – відварити у співвідношенні з водою або молоком 1:2 та використовувати як гарнір. За бажанням можна обсмажити для надання тонкого горіхового смаку.
Також каніхуа підходить до плову, рагу, оладок, запіканок, супів та салатів, смузі, десертів і хрусткої випічки, фаршированих овочів (солодкого перцю, гарбуза).
В цілому каніхуа поєднується з багатьма смаками – солодкими, солоними, гострими, нейтральними, кислими (картоплею, м’ясом, медом, фруктами, горіхами, родзинками, різними спеціями). З неї також можна приготувати рослинне молоко та борошно.
КАБАЧКОВІ ОЛАДКИ З КАНІХУА
Звичні кабачкові оладки можна урізноманітнити, додавши в них каніхуа й надавши цим самим страві поліпшеної поживності та незвичайного смаку. Подавати гарячими з салатом.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- каніхуа – 200 г
- кабачки – 2 шт.
- сіль, перець – на смак
- цибуля – 1 шт.
- борошно – 25 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Каніхуа промити та відварити протягом 15-20 хвилин.
- Кабачки натерти на тертці, обсмажити на сковороді з дрібно нарізаною цибулею, сіллю та перцем.
- Додати до крупи обсмажені кабачки, борошно, сметану та яйця, ретельно перемішати.
- Готове тісто викласти порційно у вигляді оладок на добре розігріту сковороду, обсмажити з двох боків до рум’яної скоринки.
Пророщування насіння каніхуа
Паростки каніхуа мають ніжний смак, їх можна додавати в салати, гарніри, бутерброди та смузі, вживати як окремий суперфуд.
Для пророщування знадобляться дрібне-дрібне ситечко, ⅔ скл. крупи, тарілка або спеціальна ємність для пророщування, марлева тканина.
Зерна каніхуа потрібно акуратно промити за допомогою дрібного сита, щоб крупинки не проскочили через нього. Далі їх треба перекласти в ємність для пророщування або на тарілку, накрити зверху вологою марлею і чекати перших паростків. Вони повинні з’явитися на 3-й день. Промивати зернятка необхідно кожні 12 годин.
Корисні властивості насіння каніхуа
Підходить для дієтичного харчування, раціону спортсменів, вегетаріанців, алергіків і діабетиків. Багато з відомих поживних і корисних властивостей каніхуа пояснюються високим вмістом білка.
- Кровоносна система. Зниження рівня холестерину в крові. Підвищення гемоглобіну, профілактика анемії.
- Травна система. Поліпшення травлення, перистальтики кишечника. Позитивний вплив на мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Підвищення засвоюваності поживних речовин.
- Покривна система. Очищення й омолодження шкіри. Зміцнення волосся та нігтів.
- Нервова система. Поліпшення засинання, попередження нервових розладів.
- Статева система. Користь для репродуктивної системи чоловіків і жінок, що готуються стати батьками.
- Ендокринна система. Зниження ризику розвитку цукрового діабету. Зміцнення імунітету.
Особливості вживання та зберігання насіння каніхуа
- Для вагітних: дуже корисна.
- Для дітей: потрібна консультація педіатра.
- Для літніх людей: дуже корисна.
- Термін зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
- Добова норма: близько 150-200 г.
Протипоказання насіння каніхуа
Не вживати при індивідуальній непереносимості продукту. Рекомендується проконсультуватися з лікарем при наявності серйозних хронічних захворювань.
Корисний склад насіння каніхуа
- Вітаміни: група В (B1, B2, B3, B9), Е;
- Біологічно значущі елементи: магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, мідь, марганець;
- Корисні сполуки: незамінні амінокислоти (лізин, ізолейцин і триптофан), флавоноїди (ізорамнетин, кверцетин), глікозиди, феноли, клітковина, поліненасичені жирні кислоти омега-6 і -9.
Характеристики
- Білки 14 г на 100 г продукту
- Жири 5 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 67 г на 100 г продукту
- Калорійність 330 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
- Додаткова інформація вирощена без використання агрохімії, екологічно чиста
- Країна походження насіння Перу
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Перу |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Канихуа |
- Ціна: 84 ₴/упаковка