Конопляне насіння харчове
62 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Конопля натуральна, насіння харчових конопель
Конопляне насіння - це справжній суперфуд. Всупереч розхожій думці, у насінні конопель відсутні психотропи, а ось корисні речовини присутні у дуже солідній кількості! Конопля – часта гостя в раціоні вегетаріанців і спортсменів як енергетик і джерело легкозасвоюваного білка (вміст якого в ній більший, ніж у чіа та льоні). Конопляне насіння популярне у ПП-кулінарії.
Насіння коноплі - джерело невичерпної енергії. У насінні містяться важливі Омега 3 та Омега 6 кислоти. Насіння також має дивовижні цілющі властивості. Насиченість насіння конопель клітковиною та цілим рядом вітамінів (Е, С, А) безперечно робить їх лідером за корисністю серед усіх видів насіння, а також овочів та фруктів. Насіння конопель багате на корисні мікро- і макроелементи: цинком, залізом, кальцієм, марганцем, фосфором, калієм, сіркою.
Конопляне насіння є джерелом рідкісних і дуже важливих елементів: мезоїнозиту та фітину. Мезоінозит, званий ще вітаміном B8, необхідний для вуглеводного обміну, бере участь у метаболізмі пуринів, біосинтезі важливих елементів і регулює рівень холестерину в крові. Фітин вітаміноподібний елемент, що має цінний ефект запобігання ожиріння печінки при нестачі білкової їжі в раціоні. Конопляне насіння основне повноцінне джерело цього елемента. Крім того, насіння коноплі містить пектини, що захищають слизову оболонку шлунка і кишечника, нейтралізують гнильні бактерії і відновлюють природну мікрофлору.
Особливості виробництва насіння конопель
Ми ретельно контролюємо весь процес поставки посівних конопель: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наші коноплі ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіже конопляне насіння з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування в кулінарії насіння конопель
Вживати насіння конопель можна як мінімум у 4 виглядах. З цілісного можна заварювати чай, готувати гарніри, рослинне молоко та олію, мелене додавати у коктейлі, супи, пасти та каші, пророщене – у сироїдні страви, обсмаженим посипати салати та кондитерські вироби.
Можна приготувати конопляну кашу, як колись на Русі: зварити насіння конопель, як звичайну крупу, але оскільки воно саме по собі маслянисте, то додати набагато менше масла. Спробуйте прикрасити смаком зерняток хумус з базиліком, роли з норі, салат з кіноа та тушкованих овочів.
СЛОВЯНСЬКА КОНОПЛЯНА КАША
Не знаючи наукових даних про поживні характеристики та корисний склад конопель, слов'янські народи інтуїтивно використовували коноплю в раціоні для відновлення сил і здоров’я. Найчастіше з неї готували смачну кашу.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- лимонний сік – 1,5 ст.л.
- морська сіль – на смак
- насіння конопель – 8 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Промити коноплю та залити водою. Залишити замочуватись у каструлі із закритою кришкою на півтори-дві години.
- Потім поставити варитися на повільний вогонь, доки насіння не вбере всю вологу.
- Готову кашу заправити маслом, сіллю і/або цукром та іншими добавками на смак (смаженою цибулькою, перцем). Дати настоятися 5-10 хвилин.
Пророщування насіння конопель
Для пророщування насіння конопель потрібно підготувати плоску тару або піднос, натуральну дихаючу тканину з бавовни та чисту воду. Рекомендується пророщувати в теплоті.
Насіння потрібно промити й перебрати. Можна замочити його у воді і залишити на пару годин (“погане” випливе нагору, і його потрібно усунути). Потім викласти насіння на зволожену поверхню та накрити вологою тканиною з доступом повітря.
Спростити завдання допоможуть спеціальні баночки для пророщування. Потрібно помістити промите насіння у пророщувач і періодично промивати. Перші паростки можна буде побачити вже через дві доби.
Корисні властивості насіння конопель
Конопля допомагає у профілактиці онкології та боротьбі з раковими клітинами, має потужні антиоксидантні та противірусні властивості. Насіння здатне зменшувати відчуття голоду та тягу до високовуглеводної їжі, тому підходить для охочих підтримувати вагу в нормі або знизити її.
- Нервова система. Допомога у лікуванні неврологічних розладів. Уповільнення розвитку хвороб Паркінсона, Альцгеймера. Підвищення розумової працездатності, поліпшення пам’яті та уваги. Відновлення сну. Сприятливий вплив на зір.
- Кровоносна система. Поліпшення роботи серцевого м’яза, зниження рівня холестерину в крові. Профілактика закупорки судин і появи холестеринових бляшок. Нормалізація артеріального тиску.
- Травна система. Запобігання ожирінню печінки. Профілактика захворювань жовчовивідних шляхів. Відновлення кишкової мікрофлори. Профілактика та лікування гельмінтозів.
- Покривна система. Оздоровлення шкірного покриву, очищення шкіри зсередини. Підвищення ефективності лікування шкірних захворювань (акне, екземи, псоріазу). Зміцнення волосся та нігтів.
- Статева система. Полегшення передменструального синдрому та менопаузи у жінок, позитивний вплив на дітородну функцію. Зниження ризику захворювань і дисфункцій чоловічої статевої сфери.
- Ендокринна система. Гармонізація обміну речовин і гормонального балансу. Зміцнення імунітету. Зниження рівня цукру в крові.
- Опорно-рухова система. Сприяння зростанню м’язової маси та кісток. Профілактика остеопорозу та ревматоїдного артриту.
Особливості вживання та зберігання насіння конопель
- Для вагітних і годувальниць: рекомендується, оскільки містить необхідні складові для здорового розвитку плода. Збільшує кількість молока.
- Для дітей: можна починати потроху приймати з 3-х років (бажано проконсультуватися з педіатром).
- Термін зберігання: не більше 6 місяців у темному прохолодному місці.
- Добова норма: 2-3 ст.л., для дітей – 1 ст.л.
Протипоказання насіння коноплі
Не вживати продукт за наявності алергічних реакцій і серйозних проблем з травною системою. При перевищенні добової норми може з’явитися головний біль і проблеми з травленням.
Корисний склад насіння конопель
- Вітаміни: A, B1, B2, B6, B8, B9, C, E;
- Біологічно значущі елементи: калій, фосфор, магній, залізо, кремній, кальцій, натрій, цинк, марганець, мідь, сірка;
- Корисні сполуки: поліненасичені жирні кислоти (омега-3, омега-6, стеаринова, олеїнова), глобулярні білки, 9 незамінних амінокислот, хлорофіл, фітин, пектини.
Характеристики
- Білки 20 г на 100 г продукту
- Жири 32,5 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 14 г на 100 г продукту
- Калорійність 429 Ккал на 100 г продукту
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С
- Країна походження насіння Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Виробник | Насіння України |
Тип | Суперфуди |
Упаковка | 250 г |
Термін придатності | 6 |
- Ціна: 62 ₴/упаковка