Рижієве жорнове борошно з насіння рижію
62 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Рижієве жорнове борошно з насіння рижію
Рижієве жорнове борошно - лікувальна добавка для приготування корисних продуктів. Борошно рижію виготовляється методом подрібнення шроту, що залишається після приготування рижіевої олії методом холодного віджиму. Продукт зберігає всі поживні властивості та вітаміни. Борошно виходить з приємним свіжим запахом, трохи гіркуватим смаком, бежево-коричневим відтінком. Борошно з насіння рижію можна використовувати для врегулювання рівня цукру в крові та покращення роботи ШКТ.
Насіння рижію має сильні антиоксидантні властивості, регулює обмін речовин організму, зміцнює імунітет. Містить незамінні жирні кислоти Омега 3 та Омега 6. Рудою складається на 40% з олії та на 30% з рослинного білка. За рахунок високого вмісту вітаміну Е продукт є потужним антиоксидантом, впливає на зміцнення серцево-судинної системи та ліпідного обміну. Рижій впливає на роботу серця – робить судини еластичними та нормалізує артеріальний тиск.
Натуральне борошно з насіння рижію, як і насіння рижію, має безліч корисних властивостей для здоров'я. Цей корисний продукт знижує рівень цукру в крові, здійснює профілактику серцево-судинних захворювань, контролює рівень холестерину, чинить антибактеріальну дію, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, особливо підшлункової залози.
Особливості виробництва рижієвого жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву насіння до розфасовки борошна.
- Вирощування. Наш рижій росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії рижієвого жорнового борошна
Борошно рижію використовується найчастіше в якості згущувача та трохи у випічці, особливо для приготування хліба і хрустких хлібців.
Добре доповнює смак салатів, супів, мюслі, котлет і паніровки. Поєднується з цибулею, горіхами, часником, грибами.
КОРЖІ З БОРОШНОМ РИЖІЮ
Коржі з додаванням рижієвого борошна підійдуть для тих, хто дотримується дієтичного харчування та хоче оздоровити організм. Готуються всього з 5 інгредієнтів, є більш корисною заміною хліба, добре зберігаються і поєднуються з різними добавками.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно пшеничне цільнозернове – 200 г
- рижієве борошно – 50 г
- вода – 50 мл
- сіль – щіпка
- олія рослинна або топлене масло – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У великій мисці змішати 2 види борошна та сіль. Поступово влити воду та замісити тісто.
- Додати олію чи масло, добре вимішати тісто до однорідного стану протягом 5-7 хвилин.
- Накрити тісто рушником і відкласти відпочивати 1-2 години.
- Коли воно настоїться – розрізати на 2 половинки, кожну розділити ще на кілька частин (в залежності від діаметра сковорідки).
- Розкачати кожен шматочок в тонкий пласт.
- Посмажити на сухій, добре розігрітій сковороді до рум'яності з двох сторін.
- Готові коржі можна додатково змастити олією.
Корисні властивості рижієвого жорнового борошна
Рижієве борошно має потужні антиоксидантні й антибактеріальні властивості, сприяє очищенню організму. Корисна людям з діабетом, проблемами ШКТ, онкологічними захворюваннями.
- Кровоносна система. Профілактика захворювань серцево-судинної системи (атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії, гіпертонії, анемії, тромбофлебіту, варикозу). Надання еластичності судинам, зниження рівня "поганого" холестерину.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та ліпідного обміну. Стабілізація гормонального балансу.
- Травна система. Налагодження роботи ШКТ. Користь при холециститі, цирозі печінки, жовчнокам'яній хворобі, гепатитах, гельмінтозі.
- Статева система. Полегшення передменструального синдрому в жінок. Профілактика хвороб передміхурової залози у чоловіків.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримання роботи м'язів.
- Покривна система. Ефективність проти діатезу, нейродерміту, псоріазу, кропивниці.
Особливості вживання та зберігання рижієвого жорнового борошна
- Для вагітних: у невеликих кількостях за відсутності протипоказань.
- Для дітей: необхідно проконсультуватися з лікарем.
- Зберігання: до 6 місяців у холодному місці, щоб уникнути згіркнення.
Протипоказання рижієвого жорнового борошна
Індивідуальна непереносимість.
Корисний склад рижієвого жорнового борошна
- Вітаміни: E, A, D.
- Біологічно значущі елементи: магній, калій, кальцій.
- Корисні сполуки: жирні кислоти, токофероли, фосфоліпіди, стероли.
- Клітковина та білок.
Характеристики
- Білки 11,9 г на 100 г
- Жири 2,6 г на 100 г
- Вуглеводи 14,8 г на 100 г
- Калорійність 222 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 1 кг |
Культура | Рудою |
- Ціна: 62 ₴/упаковка