
Спельта (полба) - органічне зерно для здорового харчування, каш та пророщування
34 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
- Код: 2534
Спельта (полба) — органічне ціле зерно для дієтичного харчування, каш, випічки та пророщування
Спельта (полба) — древнє, первісне зерно, яке належить до полбяної пшениці. Цей натуральний продукт не зазнавав генетичних модифікацій і гібридизацій, завдяки чому зберіг свій багатий природний склад. З високим вмістом білка, 18 незамінних амінокислот, клітковини та вітамінів групи B, спельта вважається справжнім суперфудом для здорового харчування та веганського раціону. Особливість цього злаку — м'який, легко засвоюваний організмом глютен, за що його називають «чорною ікрою» серед зернових культур.
Спельта сприяє покращенню травлення, зміцнює імунітет, насичує енергією та легко засвоюється. Її насичений, злегка горіховий смак робить полбу ідеальною для приготування каш, гарнірів, хліба, випічки, а також для виготовлення спельтового борошна, висівок та спельтових пластівців. Підходить для пророщування та чудово вписується в дієтичне і веганське меню.
В інтернет-магазині Vegan-Tehnika ви можете купити спельту (полбу) найвищої якості — екологічно чисту, для повноцінного та збалансованого раціону всієї родини. Відмінний вибір для тих, хто прагне до натурального та дієтичного харчування, піклується про здоров'я та обирає свідомий спосіб життя.
Особливості виробництва насіння спельти (полби)
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання півби з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наша спельта росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Спельтове зерно зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує полбу з останнього врожаю.
- Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.
Застосування спельти (полби) у кулінарії
У більшості рецептів, де фігурує пшениця, можна її спокійно замінити спельтою й надати стравам додаткового горіхового присмаку.
Найчастіше цільну полбу використовують як гарнір, додають в супи, роблять з неї хлібці та іншу випічку, використовують у деяких десертах.
Виражений пшеничний смак добре поєднується з солоними закусками, імбиром, лимоном, маслом та оліями, сиром, м’ясом і рибою, картоплею і бобовими. Полбу можна комбінувати з рисом для отримання незвичайного плову та різотто.
“РІЗОТТО” З ПОЛБИ З ПЕЧЕРИЦЯМИ
Ситна ароматна страва – полба з цибулею та грибами. У неї чудова горіхова текстура, а продукти відмінно “звучать” разом. Для більш яскравого смаку можна збризнути “різотто” лимонним соком, додати гілочку чебрецю або кілька чайних ложок песто.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- спельта – 200 г
- біла цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- печериці – 10-15 шт.
- оливкова олія – 1-2 ст.л.
- овочевий бульйон – 1 л
- вершкове масло – 30 г
- зелена цибуля – пучок
- сіль – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Заздалегідь замочити спельту.
- На оливковій олії обсмажити нарізану білу цибулю та часник до появи інтенсивного запаху. Додати свіжі гриби й продовжувати обсмажувати.
- Злити воду з полби, пересипати зерна до овочів.
- Влити бульйон і, періодично помішуючи, готувати на середньому вогні, поки спельта не буде готова. Вимкнути вогонь.
- Посолити, заправити олією, добре перемішати. Перед подачею посипати зеленою цибулею.
Пророщування спельти (полби)
Пророщується спельта легко, як і пшениця. Паростки додають у смузі, салати, до бутербродів або вживають як корисну добавку для профілактики діабету та онкології, зміцнення імунітету, як продукт дієтичного харчування.
Щоб проростити полбу, потрібно її спочатку добре промити та залити водою на 2-3 години. Після цього воду злити та накрити вологі зернятка рушником на 12 годин. Промивати кожні 2-3 години до того моменту, поки не проклюнутся проростки та не досягнуть оптимальної довжини (0,2-1 см).
Корисні властивості спельти (полби)
Спельта підходить для дієтичного харчування та підтримання ваги в нормі, її складні вуглеводи довше перетравлюються. Також злак допомагає зміцнити імунітет, має антиоксидантні властивості, служить профілактикою онкологічних захворювань, допомагає відновитися після важких захворювань.
- Видільна система. Виведення шлаків і токсинів, продуктів розпаду, токсичних речовин.
- Кровоносна система. Профілактика інфарктів та інсультів, зниження рівня холестерину в крові. Поліпшення кровообігу, зниження артеріального тиску. Користь при ішемічній хворобі серця та анемії.
- Травна система. Профілактика запорів, нормалізація мікрофлори кишечника. Поліпшення травлення за рахунок клітковини та легкозасвоюваного білка. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою.
- Нервова система. Поліпшення стану при неврозах, депресіях, стресах і втомі, сприяння якісному сну.
- Опорно-рухова система. Заповнення дефіциту кальцію, зниження ризиків переломів і травм, прискорення зрощення кісток при пошкодженнях.
- Статева система. Зменшення ймовірності новоутворень, підвищення лібідо у чоловіків.
Особливості вживання та зберігання насіння спельти (полби)
- Для вагітних і годувальниць: дуже корисна.
- Для дітей: рекомендується вводити в раціон з 8-місячного віку, переконавшись у відсутності алергії.
- Для діабетиків: рекомендується.
- Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.
Протипоказання насіння спельти (полби)
Не перевищувати рекомендовану дозу (близько 150 г), щоб не викликати метеоризм. Виключити при гострих запальних процесах ШКТ.
Вживати з обережністю при непереносимості глютену.
Корисний склад спельти (полби)
- Вітаміни: А, група В, Е.
- Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, селен, цинк, марганець.
- Корисні сполуки: незамінні амінокислоти, жирні кислоти, антиоксиданти.
Характеристики
- Білки 15 г на 100 г продукту
- Жири 2,2 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 61,28 г на 100 г продукту
- Калорійність 337 Ккал на 100 г продукту
- Застосування зелені паростки, проростки, борошно, пластівці, випічка, хлібці
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 3 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°C до +18°C
- Додаткова інформація сертифікат “Органік Стандарт”
- Вирощено (вироблено) Еко-господарство
- Країна походження зерна Україна
Більше зерна та насіння для пророщування - в цьому розділі
Усі наші товари - на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид крупи | Полба |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 250 г |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | Немає |
Сорт/Гібрид | Спельта |
- Ціна: 34 ₴/упаковка