Кунжут білий, насіння кунжуту білого
92 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Кунжут білий - насіння кунжуту білого, кунжутне насіння
Білий кунжут є очищеним від зовнішньої оболонки насінням сезаму, що надає їм більш солодкого і ніжного смаку. Характеризується рекордним вмістом кальцію і тонким горіховим ароматом з легкою гіркуватістю. Щоб розкрити його ще більше – насіння можна трохи підсушити на сковороді чи в духовці. Популярний інгредієнт східної та африканської кухні.
У давні часи кунжут вважали одним із найважливіших компонентів, що входять до еліксиру безсмертя. Досі насіння кунжуту в східних країнах вживають у величезних кількостях, додаючи практично до всіх страв. Насіння кунжуту відрізняється ніжним смаком. Корисні властивості кунжутного насіння полягають у високому антиоксидантному та очищувальному ефекті. Їх використовують як профілактичний засіб проти онкологічних захворювань для виведення з організму вільних радикалів, а також токсинів, шкідливих продуктів метаболізму.
З подрібненого насіння кунжуту роблять казинаки, тахинну халву, додають у цукерки, солодощі та випічку.
Кунжутні насіння містять жири (до 60%) та білки (до 25%), представлені цінними амінокислотами. Вуглеводна складова в кунжуті мінімальна. Багатий та вітамінно-мінеральний склад кунжутного насіння, воно містить вітаміни Е, С, В, мінерали: кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор. Також кунжут включає клітковину, органічні кислоти, а також лецитин, фітин та бета-ситостерин. За вмістом кальцію кунжутне насіння – рекордсмен, у 100 г насіння міститься 783 мг цього мікроелемента (майже добова доза кальцію для дорослої людини). Насіння кунжуту є дуже гарним джерелом мінералів міді та марганцю.
Особливості виробництва кунжуту білого
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання кунжуту з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наш кунжут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує очищений білий кунжут з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування в кулінарії кунжуту білого
Кунжут добре поєднується з солодкими, солоними, гострими смаками, різноманітними прянощами та спеціями, медом і натуральними оліями. Часто застосовується для посипання десертів і випічки (булочок, коржиків, рулетів, хліба, печива). У Кореї сезам змішують з сіллю, надаючи їй додаткових корисних властивостей і використовуючи як харчову добавку.
Із сезаму готують сироїдні каші, додають у смузі, салати, плов, фалафель, морепродукти, готують рослинне молоко та корисні солодощі (халву, цукерки, урбеч, козинаки).
ТАХІННА ХАЛВА З МЕДОМ
Натуральні турецькі солодощі у домашньому виконанні підкорять як ласунів, що надають перевагу корисним десертам, так і тих, хто звик до магазинних солодощів. Це не лише смачний, але й дуже корисний для здоров’я десерт.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- насіння кунжуту білого – 300 г
- мед – 2-3 ст.л.
- прянощі – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Кунжутне насіння попередньо підсушити до золотавості на сухій сковороді або в духовці, щоби поліпшити його смакові якості. Важливо регулярно помішувати, оскільки воно швидко підгорає. Остудити.
- Перетерти насіння за допомогою комбайну в дрібну крихту. Чим одноріднішою буде маса – тим приємнішою та ніжнішою вийде текстура та смак халви.
- Додати до розсипчастої маси мед і прянощі (ваніль, корицю, мускат) і вимішати до однорідності.
- Перекласти у форму та поставити у холодильник приблизно на 1 годину.
Пророщування кунжуту білого
Очищений кунжут не дуже підходить для пророщування. Набагато краще проростає насіння чорного кунжуту.
Корисні властивості кунжуту білого
Корисні властивості кунжутного насіння полягають в антиоксидантному, очищуючому, омолоджуючому та відновлюючому ефектах. Воно дуже корисне для людей похилого віку, в котрих часто відзначається дефіцит кальцію, а також для вегетаріанців як продукт з високим вмістом білка.
- Кровоносна система. Зміцнення судин, протистояння накопиченню шкідливого холестерину в крові. Нормалізація рівня гемоглобіну.
- Травна система. Легкий послаблюючий та очищуючий ефект, поліпшення моторики кишечника. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Очищення від шлаків.
- Нервова система. Поліпшення мозкової діяльності. Користь при депресивних станах, безсонні та нервових виснаженнях. Підтримка життєвого тонусу.
- Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, остеохондрозу, дефіциту кальцію. Зміцнення кісток, сприяння швидкому зрощенню кісток після переломів і загоєнню м’яких тканин після травм.
- Ендокринна система. Підтримка функцій щитовидної залози. Нормалізація гормонального фону та ліпідного обміну. Зміцнення імунітету, підвищення опірності організму вірусам і хвороботворним бактеріям.
- Покривна система. Зміцнення нігтів, поліпшення стану шкіри, запобігання випаданню волосся. Прискорення загоєння ран і порізів.
- Видільна система. Виведення з організму вільних радикалів і токсинів.
Особливості вживання та зберігання кунжуту білого
- Для вагітних і годувальниць: сприяє правильному розвитку плоду, усуває дискомфортні стани під час вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
- Для дітей: дуже корисний після 1 року.
- Для літніх людей: рекомендується.
- Термін зберігання: не більше 6 місяців у прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів, бажано у герметичній упаковці.
- Добова норма: 2-3 ст.л. для дорослих, 1 ч.л. для дітей.
Протипоказання кунжуту білого
При надмірному вживанні можлива поява нудоти, головного болю, здуття та проблем із травленням.
Приймати з обережністю при схильності до сечокам’яної хвороби (у кунжуті містяться оксалати, що сприяють утворенню каменів), варикозах, тромбозах, зайвій вазі, підвищеному холестерині. Не вживати при індивідуальній непереносимості.
Корисний склад кунжуту білого
- Вітаміни: A, В3, С, Е;
- Біологічно значущі елементи: кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, мідь, марганець, калій;
- Корисні сполуки: лецитин, триптофан, фітин, фітостерини (бета-ситостерин), органічні та жирні кислоти, фітоестрогени.
Характеристики
- Білки 19,4 г на 100 г продукту
- Жири 48,7 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 12,2 г на 100 г продукту
- Калорійність 591 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари паперовий крафт-пакет чи мішок
- Термін зберігання 6 міс. у темному місці при температурі від +4°С до +18°С
- Країна походження насіння Мозамбік
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Культура | Кунжут |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Білий |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Мозамбік |
Виробник | БЕТ |
Упаковка | 250 г |
- Ціна: 92 ₴/упаковка