Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
933 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

10 рецептів веганского молока

10 рецептів веганского молока

10 рецептів веганского молока

 

Мигдальне молоко (мигдальний горіх)

 

Мигдальне молоко містить багато магнію, фосфору, кальцію, фолієвої кислоти, ненасичених жирних кислот, цинку. Завдяки вмісту вітаміну Е мигдаль називають «горіхом жіночої краси». У склянці мигдального молока всього 63 калорії і 208 мг кальцію. Хороший джерело фосфору, тому корисний для кісток і зубів.

 

Інгредієнти:

  • 1 чашка сирого мигдалю
  • від 4 до 5 чашок води
  • 2 чайні ложки чистого екстракту ванілі

 
Приготування:
Замочіть мигдаль на ніч. Далі промийте горіхи водою. Перекладіть їх в блендер, додайте 4-5 склянок чистої води. Додайте ваніль. Змішайте на високій швидкості протягом 1-2 хв. Процідити мигдальне молоко через марлю. Мигдальне молоко виходить досить прісним, тому для поліпшення смаку можна додати мед, корицю або фініки і ваніль. Зберігати в холодильнику бажано до 3-х днів. Перед вживанням збовтувати.

 

Кокосове молоко (кокосова стружка)

 

Група вітамінів В позитивно впливає на здоров'я серцево-судинної системи та очей. Регулярне вживання кокосового молока знижує холестерин, нормалізує функціонування щитовидної залози, зменшує ризик виникнення раку і захворювань серця і судин. Сприяє зміцненню імунітету, допомагає відновити сили і енергію після посилених розумових і фізичних навантажень. Містяться в молоці компоненти, крім перерахованих вище якостей ранозагоювальну і антибактеріальну дію, знижують ступінь звикання до антибіотиків. А його противірусні, глистогінні і протимікробні властивості вище всяких похвал. Наявність у молоці у великій кількості марганцю, позитивно позначається на репродуктивних функціях чоловічого організму.

 

Інгредієнти:

  • від 1 до 4 зрілих кокоса (в залежності від того, який жирності і густоти молоко вам потрібно)
  • 3 склянки води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту/ванільної пасти або ½ чайної ложки м'якоті ванілі
  • 4 столові ложки нектар агави або 3-6 фініків без кісточок

 

Приготування:
Очистити кокос. Покладіть м'якоть від одного кокоса в блендер з 3 склянки води і збийте. Процідити через марлю або спец. мішечок. Залишився кокосовий макуху можна використовувати для приготування кокосової борошна. Далі, візьміть кокосове молоко, яке ви тільки що зробили і змішайте з м'якоттю від другого кокоса в блендері. Процідіть. І так далі, в залежності від бажаної жирності і густоти молока.

 

Кунжутне молоко (насіння кунжуту)

 

Кунжут надзвичайно багатий кальцієм, фосфором, цинком і залізом. Крім іншого, цей продукт містить у великій кількості вітаміни E і B. Таким чином, цей багатий кальцієм напій зміцнює кістки. Добову потребу кальцію можна задовольнити 100 г насіння кунжуту. Для порівняння: в кунжуті міститься – 783 мг кальцію на 100 р. а в коров'ячому молоці — 150 мг. Однак корисні властивості кунжуту не обмежуються лише цим. Молоко з кунжуту виводить з організму приносять шкоду продукти метаболізму. Цинк і фосфор беруть участь у будівництві кісткової тканини, тому наявність їх у складі кунжутного насіння відносить їх у розряд засобів, що сприяють профілактиці остеопорозу. Велика кількість клітковини кунжутного насіння запобігає захворювання травної системи, так як сприяє регулярній функції кишечника. Корисні поліненасичені жири знижують рівень холестерину в крові.

 

Інгредієнти:

  • стакан кунжутного насіння
  • стручок ванілі
  • 1 ч. л. меду
  • 1 літр води

 

Приготування:
Попередньо замочити кунжут на ніч. Далі — кунжут помістити в блендер, додати воду і підсолоджувачі, все збити. Потім слід процідити отримане молоко через марлю. Порада: подрібнюючи кунжут, важливо не перестаратися, а в іншому випадку він виділяє масло і швидко стає твердим.

 

Макове молоко (насіння маку)

 

Головні корисні властивості маку — розслабляти і заспокоювати. На організм людини мак діє як снодійне засіб, що позбавляє від різних болів, завдяки вмісту в маці опійним компонентів. Мак – найбагатше джерело кальцію – 1460 мг на 100 р. У коров'ячому молоці — 150 мг (для порівняння). Навіть вживання насіння маку в їжу в невеликій кількості, забезпечує організм необхідною добовою дозою марганцю, калію, заліза і магнію. Крім цих мікроелементів людина отримує з їжею, що містяться в маці вітаміни групи: Е, А, С і D. Корисні властивості маку проявляються і в його глистогонном вплив на людський організм. Макове молоко, яке виходить з насіння, є також прекрасним джерелом білка.

 

Інгредієнти:

  • 3/4 склянки маку
  • 3 склянки води
  • 1 с. л. агави або меду
  • ваніль

 

Приготування:
Замочіть мак на ніч. Вранці мак промийте і перекладіть в блендер або ступку з невеликою кількістю води. Гарненько збийте (розітріть), додавши 1/4 палички ванілі і мед. Потім додайте ще води. Добре збийте протягом 5 хвилин, процідіть через марлю. Перелийте в скляну посуд. Зберігати в холодильнику.

 

Лляне молоко (насіння льону)

 

Лляне насіння – один з найбагатших джерел лігнанов, які володіють антиканцерогенною, антиалергенним, а також потужним антиоксидантним дією. Насіння льону багате мінеральними речовинами, особливо багаті калієм, якого в них міститься приблизно в 7 разів більше, ніж в бананах. Насіння льону – найсильніший протипаразитарний продукт. Відвар насіння льону згубно діє на всі види гельмінтів, крім аскаридов. Він також не залишає в живих грибки, віруси гепатиту. Склад лляного насіння багатий білками, жирами, клейковиною і клітковиною. Протеїни багаті незамінними амінокислотами.

 

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки сирого насіння льону
  • 6 чашок води
  • 5 фініків без кісточок
  • 2 ч. л. чистого ванільного екстракту
  • спеції на ваш вибір: кориця, мускатний горіх , імбир , гвоздика і тд.

 

Приготування:
Помістіть насіння льону в блендер і додайте води. Змішайте на високій швидкості протягом 1 хвилини. Процідіть через кілька шарів марлі або з допомогою спеціального мішечка. Перелийте проціджене лляне молочко назад в блендер і додайте туди ж фініки, ваніль і спеції, добавки, якщо використовуєте. Збивайте ще близько 2 хвилин. Зберігати в холодильнику протягом 3-5 днів. Перед вживанням молоко струсити.

 

Кедрове молоко (кедровий горіх)

 

Протеїни кедрових горіхів на 95% засвоюються організмом людини і перевершують за своїм амінокислотним складом і поживній цінності протеїни більшості злакових і бобових культур, а також більшість білків тваринного походження (які містяться в яйцях, м'ясі, рибі, птиці, молоці). В склад білків кедрового молока входить 19 амінокислот, з яких 70% є незамінними. Склад кедрового молочка відрізняється також високим вмістом цінних вітамінів групи B (B1, B2, B3), вітамінів Е і А. За вмістом вітаміну Е кедрові горіхи, з ядер яких виробляється кедрове молочко, значно перевершують більшість відомих видів горіхів, в т. ч. волоські, арахіс, мигдаль. Вітамін А, що міститься в кедровому молочку, також як і вітамін Е є антиоксидантом, що грає важливу роль у профілактиці онкологічних захворювань. Кедрове молочко також є відмінним джерелом необхідних організму людини макро - і мікроелементів ( фосфор, калій, магній, кремній, залізо, кальцій, марганець, цинк, мідь, молібден, ванадій, йод, бор, нікель та ін).

 

Інгредієнти:

  • 1 склянка ядер кедрових горіхів
  • від 3 до 6 чашок води

В залежності від необхідної жирності і густоти молока беруться і пропорції складових.

 

Приготування:
Горіхи треба очистити від шкаралупи, плівку зчищати не обов'язково. Далі горіхи подрібнюються блендером або в ступці (краще виконувати всі дії в дерев'яній посуді, щоб уникнути окислення молока) товкачем. Поступово додається вода до потрібної густоти. Якщо ви будете використовувати блендер, додайте відразу до насіння кедра трохи рідини. Це дозволить ретельніше подрібнити ядерця. Змішуйте протягом 4 — 5 хвилин. Щоб підсолодити додайте мед, банани, фініки, інжир, родзинки, кленовий сироп або ваші улюблені фрукти. Змішайте знову до однорідної маси. Отримана рідка кашка повинна настоятися близько півгодини. Потім потрібно процідити через марлю. Живе і корисне кедрове молоко готово.

 

Молоко з насіння чіа (насіння чіа)

 

Насіння чіа містять 32-39% олії, близько 25% клітковини, 19-23% білка і нульове кількість холестерину. Багаті жирними кислотами Омега -3 і Омега-6, відсоток їх вмісту в олії чіа близько 64%. Це майже в 2 рази більше ніж в ікрі лосося, в 3 рази більше, ніж в печінці тріски і в 42 рази більше, ніж в оливковій олії. Омега-3 покращує роботу серцево-судинної системи, знижуючи ризик серцевих нападів і інфарктів, нормалізує кров'яний тиск та ін. Омега-6, в свою чергу, також забезпечує здоров'я шкіри, знижує рівень холестерину і покращує згортання крові. Насіння чіа знижують тиск і стабилизующие рівень цукру в крові, розріджують кров, роблячи її менш в'язкою і схильною до утворення тромбів. Зерна іспанського шавлії багаті харчовими волокнами, мінералами, вітамінами, антиоксидантами і протеїнами. Насіння чіа є джерелом цинку, міді, марганцю, молібдену, вітамінів B1, B2, B3, вітамінів С, А. Також вживання в їжу чіа сприяє зниженню ваги тіла, прискорення спалювання і поглинання жиру і на тривалий час знижує апетит.

 

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. Насіння Chia
  • 1 ст. л. подрібненого мигдалю
  • 1 ст. л. Сезам Tahini
  • 1 ст. л. сиропу агави
  • 1/2 ч. л. ванілі
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 2 1/2 чашки води

 

Приготування:
Насіння чіа і мигдаль попередньо замочити на ніч. Потім змішайте в блендері мигдаль і насіння чіа з однією чашкою води. Додати кунжутне тахін, ваніль, сироп агави і корицю. Змішайте їх разом, а потім повільно додайте воду, що залишилася. Молоко готово! Поставити в холодильник на 4 години мінімум, ще краще на ніч.

 

Молоко з гарбузового насіння (гарбуз голонасінних)

 

Гарбузове насіння – це ціле сховище корисних елементів, де зосереджена чи не вся таблиця Менделєєва, тому вони рятують нас від різних недуг. Тут ви знайдете залізо, фосфор, мідь, цинк, марганець, вітаміни: А, В, C, D, K, амінокислоти, а також вітамін Е у великих кількостях, є природним антиоксидантом. Наявність в насінні гарбуза високого відсотка білків, жирів і вуглеводів разом з клітковиною доповнило користь гарбузового насіння ще і збалансованим харчуванням. Ці чудові насіння надзвичайно ефективно знижують рівень цукру в крові.

 

Інгредієнти:

  • 1 чашка гарбузового насіння, очищених (сирих)
  • вода
  • 1/2 чайної ложки кориці для аромату.
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха (для аромату).
  • 3-4 фініка
  • ваніль

 

Приготування:
Замочити насіння на 8 годин. Злити воду. Перекласти насіння в блендер. Залити 4 ст. води. Збити.Процідити через марлю. Перелити готове молоко назад в блендер і додати спеції. Все ще раз змішати. Перелити в скляну банку. Зберігати молоко в холодильнику.

 

Молоко з насіння соняшнику (соняшник очищений)

 

Насіння соняшника – це дивовижний продукт. Біологічна цінність насіння вище, ніж цінність яєць або м'яса, а ось перетравлюються і засвоюються вони набагато легше. Вітаміну D в них більше, ніж у жирі печінки тріски, який завжди вважався найбагатшим його джерелом; речовини, що містяться в насінні, покращують стан шкіри і слизових оболонок, приводять у норму їх кислотно-лужний баланс. Саме тому насіння соняшнику часто застосовуються в косметології. У білках насіння міститься безліч незамінних амінокислот, що забезпечують нормальний жировий обмін в організмі; у насінні дуже багато ненасичених жирних кислот – лінолевої, пальметиновой, олеїнової, стеаринової, арахідонової та інших.

 

Інгредієнти:

  • 1 чашка сирого насіння соняшника попередньо замочити на ніч (не менше 8 годин)
  • ¼ Чайної ложки ванілі (або 2 чайні ложки ванільного екстракту)
  • 1-2 чайні ложки кленового сиропу
  • 4 чашки води

 

Приготування:
Замочіть насіння на ніч. Потім воду злийте, насіння промийте і перекладіть в блендер. Додайте туди ж кленовий сироп, ваніль і воду. Змішайте на високій швидкості протягом 1 хвилини.
Процідіть через марлю або спец. мішечок. Готове молоко охолодіть і зберігайте в холодильнику не більше 3-х днів. Перед вживанням молочко струсити.

 

Конопляне молоко (насіння конопель)

 

Насіння конопель багато гамма-ліноленової кислотою, жирною кислотою Омега-6, яка допоможе запобігти запалення, поліпшити стан шкіри і придушити розвиток ракових клітин. Насіння конопель багато аргініном, це може знизити ризик серцево-судинних захворювань. Крім того в склад насіння конопель входить вітамін Е. як антиоксидант вітамін Е допомагає нейтралізувати атакуючі клітини вільних радикалів. Насіння істотно поліпшують процеси травлення. Це чи не єдине рослина, яка містить у собі вітамін D. У коноплях білка навіть більше, ніж у сої. Причому, зауважте, ніяких генних мутацій, ніяких пестицидів для вирощування – коноплі рослина невибаглива, росте бур'яном і, як правило, є дуже чистим, навіть якщо на упаковці не варто значка «органік».

 

Інгредієнти:

  • 1 чашка насіння конопель
  • 3 склянки води
  • 3-4 столові ложки нектар агави
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

 

Приготування:
Замочіть насіння на ніч. Змішайте всі інгредієнти в блендері на високій швидкості. Процідіть через марлю. Зберігайте в холодильнику.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner