Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
812 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Насіння амаранту білого

48 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Насіння амаранту білого
Насіння амаранту білогоГотово до відправки
48 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Насіння білого амаранту натуральне

Амарант – олійна культура, одне з найбагатших джерел рослинного білка. Зерно амаранту застосовують як крупу, пророщують, а також роблять амарантове борошно та олію. У готовому вигляді має трохи рибний аромат через наявність омега-3. При варінні крупинки утворюють повітряні капсули, які лопаються під час пережовування та смачно похрумтують. Білий амарант - найпоширеніший, найкраще підходить для приготування амарантового борошна.

Амарант популярний серед веганів, сироїдів та вегетаріанців як натуральне джерело протеїнів. Насіння амаранту підходить для пророщування, приготування амарантової олії та амарантового борошна.

Амарантова олія покращує стан судин, знижує рівень холестерину в крові, сприяє регенерації організму, діє як імуностимулюючий та протипухлинний засіб.

Особливості виробництва насіння білого амаранту

Ми ретельно контролюємо весь процес поставки амаранту: від догляду за рослиною до фасування.

  • Вирощування. Наш білий амарант сорту Харківський-1 зростає далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі зерна амаранту з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування амаранту в кулінарії

Амарант білий смачно поєднується зі свіжими, тушкованими та запеченими овочами, а також оліями, випічкою, йогуртами, горіхами, насінням, медом. Добре доповнюється гострим, солодким, солоним смаком. Його можна навіть підсмажити, як попкорн! Перед приготуванням зернятка необхідно промивати.

Додайте варений або пророщений амарант у смузі, щоб збільшити вміст клітковини та білка в їжі, або в ранкові пластівці разом із фруктами, горіхами та корицею. Використовуйте як гарнір, ущільніть амарантовим зерном суп або рагу.

АМАРАНТОВА СОЛОДКА КАША

Каша з амаранту на сніданок ідеально підійде для дітей, спортсменів і вегетаріанців. Добавки можна регулювати за своїми уподобаннями (смачно з арахісовою пастою, бананами, родзинками).

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • амарант – 200 г
  • вода – 400-450 мл
  • сіль – на смак
  • масло вершкове або кокосова олія – для заправки
  • мед – 1 ст.л.
  • кориця – ¼ ч.л.
  • горішки, висівки або клітковина для посипки.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У каструлі закип’ятити воду, додати сіль і відварити амарант до готовності, періодично помішуючи. Час варіння становить 25-35 хвилин (або можна приготувати амарант у мультиварці на пару).
  2. Кашу покласти в тарілку, заправити олією чи маслом.
  3. Додати мед, корицю, посипку.

Пророщування насіння амаранту

Вживання амаранту в пророщеному вигляді покращує мікрофлору кишечника, насичує організм корисними речовинами, усуває запальні процеси в організмі. Проростки знижують рівень греліну – гормону голоду. Рекомендується вживати у сирому вигляді, інакше вони втратять користь.

Зерна амаранту дуже дрібні, через що проростити їх трохи складніше, ніж інші злаки. Існує кілька методів пророщування амарантових зерняток: в 1 або 2 етапи, чи просто методом зволоження зерна. Для імітації грунту краще залишити насіння у темному та прохолодному місці. Термін проростання: від 1 до 3 днів, і весь цей час процес необхідно контролювати, щоб не допустити закисання. Краще пророщувати зерна на 1-2 порції вживання.

Корисні властивості насіння амаранту

Зерно амаранту має високу харчову цінність, омолоджує організм, виступає як протипухлинний засіб, сприяє зниженню запальних процесів.

  • Кровоносна система. Поліпшення станів при недокрів’ї, варикозі, стенокардії, серцевій недостатності, гіпертонії та ішемічній хворобі серця. Підвищення еластичності судин, зниження рівня холестерину в крові.
  • Ендокринна система. Нормалізація гормонального балансу та метаболізму. Імуномодулюючий і протизапальний ефект. Профілактика цукрового діабету.
  • Покривна система. Прискорення процесів регенерації тканин, користь при шкірних захворюваннях, екземі. Омолоджуючий ефект. Зміцнення волосяних фолікул, профілактика облисіння.
  • Нервова система. Стимуляція роботи мозку за рахунок вітаміну В та цинку. Підвищення концентрації уваги. Поліпшення сну та настрою, здоров’я очей. Профілактика дегенерації жовтої плями та катаракти.
  • Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, артриту, подагри. Запобігання демінералізації кісток.
  • Травна система. Виведення шлаків з кишечника. Оздоровчий ефект і зняття неприємних симптомів при виразках, цирозі, коліті, гастриті, запорах. Гепатопротекторна функція.

Особливості вживання та зберігання насіння амаранту

  • Для вагітних: корисний за рахунок вмісту фолатів, триптофану та інших важливих вітамінів і мікроелементів.
  • Для дітей: корисний після 3 років (за відсутності алергічних реакцій) як джерело легкозасвоюваного білка, вітамінів і кальцію.
  • Термін зберігання: 6 місяців у сухому місці подалі від джерел тепла та прямих сонячних променів.
  • Добова норма: не більше 150 г на день.

Протипоказання насіння амаранту

Варто відмовитися від амаранту при індивідуальній непереносимості. Вживати з обережністю при сечокам’яній хворобі, холециститі, хворобах жовчного міхура та підшлункової залози.

Не рекомендується перевищення денної норми продукту через вміст у ньому щавлевої кислоти, яка може нашкодити ниркам.

Корисний склад насіння амаранту

  • Вітаміни: B1, B2, холін, пантотенова кислота, B6, фолат, E, A, C, PP.
  • Біологічно важливі елементи: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, селен, калій, мідь, цинк.
  • Корисні сполуки: антиоксиданти (фенольні кислоти, сквален), білки (лізин, метіонін, триптофан), каротиноїди, жирні кислоти омега-3, омега-6.

Характеристики

  • Білки   16 г на 100 г продукту
  • Жири   7 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   71 г на 100 г продукту
  • Калорійність   411 Ккал на 100 г продукту
  • Тип упаковки   паперова крафт-упаковка або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   вирощений без застосування агрохімії, екологічно чистий
  • Країна виробник   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
УпаковкаПакет з крафт-паперу
Інформація для замовлення
  • Ціна: 48 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner