Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Ячмінь неочищений, зерно ячменю для відварів та настоїв

20 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Ячмінь неочищений, зерно ячменю для відварів та настоїв
Ячмінь неочищений, зерно ячменю для відварів та настоївГотово до відправки
20 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Ячмінь неочищений - насіння ячменю для відварів та настоїв

Зерно ячменю зовні нагадує пшеничне, відрізняється м'яким молочним смаком із тонким горіховим відтінком. Неочищений ячмінь багатий на корисні речовини, може довше зберігатися і не окислюватися. Використовується для приготування цільнозернового ячмінного борошна, натурального квасу, відварів, настоїв, для пророщування. Має найнижчий показник глікемічного індексу серед злаків.

У зернах ячменю знаходиться повний натуральний вітамінно-мінеральний комплекс, якому суттєво поступаються хімічні аналоги. У ячмені містяться білки, які за харчовою цінністю перевершують пшеничні та повністю засвоюються організмом.

Особливості виробництва ячменю

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання ячменю покупцю: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Ячмінь росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі ячмінні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування ячменю у кулінарії

Зерна ячменю популярні в усьому світі у вигляді знаменитої перловки, різної випічки та рослинного молока. Але неочищений ячмінь краще вживати для лікувальних цілей у вигляді відварів і настоянок. Також з нього можна приготувати відмінний домашній квас і кисіль. Або перемолоти в цільнозернове ячмінне борошно. Злак використовують як основу для оцту, солоду, підлив, кладуть у супи – так бульйон стає густішим і ситнішим.

Ячмінним напоєм, відомим ще у Давній Русі, можна замінити каву. Для цього зерна ячменю обсмажують і перемелюють, як і кавові, а потім заварюють водою, додають молоко та підсолоджувачі. Така кава настільки безпечна, що її можна давати навіть дітям після першого року життя.

ЯЧМІННА “КАВА”

Напій за смаком і зовнішнім виглядом дуже нагадує звичну кави, але при цьому в рази корисніший, оскільки не має у складі кофеїну. Відрізняється м’яким горіховим присмаком, а готується всього з 2-х інгредієнтів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • ячмінь – 10 г
  • вода – 200 мл.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Відібрати якісні зерна, промити під проточною водою у ситі. Викласти на чистий рушник і злегка обсушити.
  2. Всипати ячмінь на сковороду та рівномірно обсмажити до коричневого кольору, постійно помішуючи (не пересмажувати, інакше напій буде гірчити). Зняти з вогню й дати охолонути.
  3. Залити зерно окропом, поставити на слабкий вогонь на 10 хвилин. Потім накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хвилин.
  4. Процідити напій через сито і перелити в горнятко. Молоко та цукор додати на смак.

Пророщування ячменю

Перший етап пророщування – ретельний відбір зерен. Можна залити їх водою та залишити на півгодини: непридатні спливають нагору. Далі промити ячмінь під проточною водою і, за бажанням, продезінфікувати (залити на 3 години розчином йоду або марганцю – 30 крапель на 10 л води). Дно ємності для пророщування вистелити добре зволоженою марлею, зверху рівномірно викласти ячмінь, накрити іншим шаром вологої марлі або бавовняної тканини. Зародок ячменю розвивається повільно. Періодично зерна слід промивати, не допускати пересихання.

Проростки ячменю потрібно зберігати в холодильнику та вжити протягом двох діб після приготування, інакше вони втратять корисні властивості (тобто не потрібно пророщувати їх про запас). Добова норма – не більше 1 ст.л. на добу. Не рекомендується включати проростки ячменю в раціон вагітних і дітей до 12 років.

Корисні властивості ячменю для оздоровлення

Користь цільнозернового ячменю складається із загальнозміцнюючих, противірусних, антиоксидантних, протипухлинних, жарознижуючих та інших властивостей. Злак допомагає швидко відновитися після операцій і хіміотерапії, покращує метаболізм.

  • Видільна система. Очищення від токсинів, радіонуклідів, важких солей і металів. Допомога при захворюваннях сечовивідних шляхів.
  • Кровоносна система. Зниження холестерину в крові, очищення та зміцнення судин. Нормалізація тиску.
  • Дихальна система. Допомога у лікуванні хвороб горла, сухого кашлю, загоєння запаленої слизової дихальних шляхів (за допомогою цілющих відварів).
  • Травна система. Обволікаючий вплив на слизову ШКТ, зниження кислотності шлунку. Запобігання каменеутворенню в жовчному міхурі. Усунення запорів і виразкового коліту. Сприяння зростанню корисних бактерій.
  • Нервова система. Заспокійливий та розслабляючий вплив, поліпшення якості сну. Усунення депресивних станів. Покращення зору та роботи мозку.
  • Опорно-рухова система. Профілактика артриту й артрозу, допомога у засвоєнні кальцію.
  • Покривна система. Профілактика зморшок, омолоджуючий ефект, підвищення пружності й еластичності шкіри.

Особливості вживання та зберігання ячменю

  • Для вагітних: безпечний у звичайних кількостях.
  • Для годувальниць: рекомендується для поліпшення лактації та підвищення поживних властивостей молока.
  • Для дітей: може застосовуватися з 6 міс. (але не як перший прикорм) у придатному для цього вигляді, якщо немає алергічних реакцій.
  • Для діабетиків: знижує рівень цукру в крові, покращує чутливість до інсуліну.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому темному та прохолодному місці.

Протипоказання ячменю

Не вживати при індивідуальній непереносимості, целіакії, метеоризмі, синдромі подразненого кишечника, виразках, загостренні жовчнокам’яної хвороби, запальних процесах у підшлунковій залозі.

За наявності хронічних захворювань проконсультуватися з лікарем.

Корисний склад ячменю

  • Вітаміни: B1, B2, B6, B9, E, РР.
  • Біологічно значущі елементи: магній, калій, залізо, фосфор, цинк, мідь, марганець, селен, молібден, хром.
  • Корисні сполуки: ферменти, лізин, природні антибіотики (гордецин), антиоксиданти (бета-каротин, лютеїн, зеаксантин).

Характеристики

  • Білки   10,3 г на 100 г продукту
  • Жири   2,4 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   57 г на 100 г продукту
  • Калорійність   288 Ккал на 100 г продукту
  • Застосування   зелені паростки, настої, відвари
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураЯчмінь
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
ВиробникБЕТ
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 20 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner