Соняшникова клітковина (порошок, шрот, макуха)
120 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Натуральна соняшникова клітковина - шрот, макуха, порошок із сирого ядра соняшника
Соняшникова клітковина – це високоякісний білковий продукт із вмістом великої кількості амінокислот та рослинного протеїну, які легко засвоюються організмом.
Соняшникова клітковина, як і соняшникове борошно, виробляється з знежиреного очищеного насіння соняшника. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Має ніжний смак і приємний аромат насіння, світлий колір, м’якість і велику кількість природного білка. Збагачує смак і десертних, і солоних страв, додає їм трохи природної солодкості.
Клітковина соняшнику - поживна добавка до раціону здорового харчування, яка відіграє важливу роль у функціонуванні шлунково-кишкового тракту, нормалізує перистальтику кишечника та позитивно впливає на вигляд та стан шкіри.
Клітковина ядра насіння соняшника - джерело величезної кількості вітамінів та мікроелементів. Жирні кислоти, що містяться в насінні, сприяють зниженню рівня холестерину в крові. Клітковина наповнює організм калієм та магнієм, що сприяє зміцненню здоров'я серця.
Особливості виробництва соняшникової клітковини
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки клітковини.
- Вирощування. Соняхи вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії соняшникової клітковини
Аромат соняшникового насіння чудово доповнить солодкі та солоні, холодні й гарячі страви. Клітковину можна додавати в тісто для млинців, кексів, оладок, печива, пирогів, здобних булочок і хліба для надання їм горіхового присмаку та більш м’якої консистенції.
За смаком соняшниковий шрот добре поєднується з кокосовим, мигдалевим і лляним. Ідеально підходить для згущення супів, збагачення смаку паштетів і соусів.
Клітковину можна додавати в шоколад, домашні енергетичні батончики, десерти з сухофруктами, халву, солодкі начинки та ін. Це своєрідна енергетична добавка до сніданків, фруктових і овочевих салатів, мюслі та каш.
ХАЛВА ІЗ СОНЯШНИКОВОЮ КЛІТКОВИНОЮ
Якщо у рецепті звичайної халви частину насіння замінити знежиреною соняшниковою клітковиною, то десерт вийде менш калорійним і маслянистим, більш розсипчастим і хрустким. До того ж, шрот не піддаватиметься термічній обробці та додасть халві більше користі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- насіння соняшнику – 250 г
- вода – 1 ст.л.
- мед – 2,5-3 ст.л.
- ванілін і кориця – на смак
- клітковина соняшника – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Насіння соняшника підсушити до рум’яності у духовці або на сухій сковороді, постійно помішуючи.
- Змолоти його в борошно за допомогою кавомолки.
- Додати ванілін, корицю, мед і добре перемішати.
- Всипати клітковину соняшнику, влити воду і довести масу до однорідності.
- Викласти у форму, поставити в холодильник на півгодини.
Застосування для оздоровлення соняшникової клітковини
Клітковина соняшникового насіння може вживатися як загальнозміцнюючий засіб у сезон простудних і вірусних захворювань. Характеризується сильними антиоксидантними властивостями, захищає мембрани клітин від ушкоджень, бореться із запальними процесами в організмі.
- Видільна система. Виведення токсинів з організму.
- Кровоносна система. Зниження рівня холестерину в судинах. Зниження артеріального тиску, профілактика серцевого нападу, інсульту, атеросклерозу.
- Нервова система. Підтримання ЦНС у здоровому стані, захист мозку. Підвищення працездатності та настрою. Зняття напруги й тривожних станів. Поліпшення пам’яті та зору.
- Травна система. Нормалізація перистальтики. Живлення корисного мікробіому. Профілактика запорів, геморою, раку товстої кишки.
- Покривна система. Оздоровлення шкіри зсередини, омолоджуючий та загоювальний ефект. Зміцнення волосся та нігтів.
- Ендокринна система. Підтримка імунітету. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів та вироблення антитіл. Поліпшення ліпідного обміну та підтримання здорової ваги.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання соняшникової клітковини
- Для вагітних та годувальниць: в помірних кількостях корисна матері та дитині. Під час лактації підвищує жирність молока (але може бути причиною кольок у дитини).
- Для дітей: корисна в помірних кількостях.
- Зберігання: до 6 місяців у герметичному контейнері в холодильнику, щоб уникнути згіркнення.
- Добова норма: 35-40 г.
Протипоказання соняшникової клітковини
Може викликати алергію.
Не рекомендується вживати при зайвій вазі, подагрі, запаленнях шлунку та кишечника.
Корисний склад соняшникової клітковини
- Вітаміни: E, B5, B6, B3, D.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, натрій, селен, фосфор, фтор, цинк.
- Корисні сполуки: глікоген, метіонін, фенольні кислоти, флавоноїди, хлорофіл, жирні кислоти.
- Білок (до 40%) – у т.ч. амінокислоти аргінін, триптофан.
Характеристики
- Білки 48,1 г на 100 г
- Жири 12 г на 100 г
- Вуглеводи 30,6 г на 100 г
- Калорійність 423 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 120 ₴/упаковка