Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
793 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Клітковина червоного перцю чилі (порошок, шрот, макуха)

164 /упаковка

  • Немає в наявності
Клітковина червоного перцю чилі (порошок, шрот, макуха)
Клітковина червоного перцю чилі (порошок, шрот, макуха)Немає в наявності
164 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Натуральна клітковина перцю чилі - макуха, порошок, шрот із насіння гострого перцю

Клітковина червоного перцю чилі – спеція, яка виготовлена з насіння пекучого перцю, найбільш пікантний смак у нашому асортименті. Гостра приправа до страв - цікава особливість для кулінарних звершень. Користь перцю чилі криється в багатому вітамінному, антиоксидантному складі та активному компоненті – капсаїцині. Клітковина червоного перцю чилі, як спеція, додасть гостринку до будь-якої страви.

Клітковина перцю чилі, як і борошно чилі, виготовляється із знежиреної сировини гострих перчиків. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Використовувати її потрібно як приправу – у дуже невеликій кількості. Це популярний інгредієнт мексиканської, китайської, індійської, корейської та тайської кухні. Може застосовуватися зовнішньо для медичних та косметологічних цілей.

Червоний перець чилі - одна з найпопулярніших спецій у всьому світі, що має пекучу гостроту. Спеція містить головну складову червоного перцю - капсаїцин. Цей компонент діє як антиоксидант, перешкоджаючи розвитку цукрового діабету та раку. Також цей елемент прискорює процес перетравлення їжі.

Особливості виробництва клітковини гострого перцю чилі

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості сировини до розфасовки клітковини.

  • Вирощування. Перець чилі вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії клітковини гострого перцю чилі

Використовуйте у невеликих кількостях як гостру приправу для соусів, аджики, супів (особливо рибних і томатних), гуляшу, плову, мацоні. Додавайте в процесі приготування риби, квасолі та капусти разом із кмином, цибулею, часниковим порошком. Приправляйте яєчні та рисові страви, тушковане м’ясо, маринади, картопляне пюре з часником, коріандром, базиліком, чабером.

Дуже цікавим виходить поєднання кисломолочних продуктів з гострим смаком клітковини та іншими ароматичними приправами. Щіпка перцю у гарячому какао або каві надасть напою тонізуючого ефекту та гостреньких ноток. Великою популярністю користується шоколад з чилі.

ВЕГЕТАРІАНСЬКИЙ ГОСТРИЙ СУП-ПЮРЕ

Овочевий суп-пюре з перцем чилі – вогненний і дуже ароматний. У xoлoдну погоду він відмінно pозганяє кров і зігріває. Подавати з рубаною зеленню, сметаною, свіжим хлібом, грінками або чапаті.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • перець чилі – 1 шт.
  • болгарський перець – 4 шт.
  • клітковина перцю чилі – 0,5 ст.л.
  • помідори – 3 шт.
  • овочевий бульйон – 900 мл
  • сіль – на смак
  • мелений чорний перець – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розігріти олію у великій каструлі, обсмажити в ній посічений часник і червону перчинку протягом 5 хвилин.
  2. Очистити солодкий перець від насіння та плодоніжки, нарізати кубиками, кинути в каструлю разом із нашинкованою цибулею, тушкувати 2 хвилини.
  3. Зняти з помідорів шкірку, додати до тушкованої маси, влити бульйон, довести до кипіння, накрити кришкою і варити 20 хвилин.
  4. Довести суп до смаку сіллю, чорним перцем, клітковиною перцю чилі.
  5. Зняти з вогню, охолодити, збити блендером.

Застосування клітковини гострого перцю чилі для оздоровлення

Капсаїцин у складі гострого перцю характеризується антибактеріальними та знеболюючими властивостями, а також масовим знищенням злоякісних клітин. Клітковину можна використовувати зовнішньо для обгортань, масок, компресів.

  • Дихальна система. Профілактика та лікування ГРВІ, синуситу, бронхіальної астми.
  • Кровоносна система. Зменшення агрегації холестерину, запобігання утворенню тромбів.
  • Нервова система. Підтримка та поліпшення зору і здоров'я очей. Нейропротекторний потенціал. Допомога при безсонні. Сприяння виробленню ендорфіну та серотоніну.
  • Травна система. Поліпшення апетиту, травлення та засвоєння нутрієнтів. Сприяння зниженню ваги. Лікування гепатитів різної етіології.
  • Покривна система. Знеболюючий ефект при хворобливих дерматологічних станах. Підтримання здоров'я слизових оболонок. Прискорення росту волосся. Лікування оперізувального лишаю.
  • Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Прискорення обміну речовин. Зниження ризику розвитку цукрового діабету.

Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).

Особливості вживання та зберігання клітковини гострого перцю чилі

Під час використання клітковини перцю чилі не торкайтеся очей і носа, щоб уникнути печіння.

  • Для вагітних: в помірних дозах за відсутності протипоказань.
  • Для дітей: педіатри не рекомендують гострі продукти дітям до 7 років, щоб уникнути подразнення слизових, порушення мікроелементного балансу та появи алергії.
  • Зберігання: до 6 місяців у герметичній тарі та прохолоді, аби не втрачалися смакові якості.
  • Добова норма: 50-120 мг.

Протипоказання клітковини гострого перцю чилі

Слід утриматися від вживання перцевої клітковини при:

  • захворюваннях ШКТ (виразках, колітах, гастритах з підвищеною кислотністю);
  • прийомі седативних, гіпотензивних і кроворозріджуючих препаратів;
  • підвищеній пітливості.

Корисний склад клітковини гострого перцю чилі

  • Вітаміни: A, B, C.
  • Корисні сполуки: капсаїцин, каротин, лютеїн, синапова та ферулова кислоти.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, йод, калій, кальцій, мідь, фосфор, цинк.

Характеристики

  • Білки   10,58 г на 100 г
  • Жири   3,83 г на 100 г
  • Вуглеводи   26,86 г на 100 г
  • Калорійність   124 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у прохолодному темному місці
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження насіння   Індія

 

Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі

Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка1 кг
Основні
Тип спеційПерець червоний
СкладНасіння червоного перцю Чилі
Інформація для замовлення
  • Ціна: 164 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner