Урюк узбецький - сушений абрикос з кісточкою
Урюк – натуральний сушений цільний абрикос з кісточкою. Технологія сушіння урюка відбувається виключно природним способом на свіжому повітрі, прямо на гілках дерев - стиглі плоди абрикосів залишають на дереві дозрівати до повного зневоднення, тому в сухофруктах зберігається всі корисні і поживні елементи. За вмістом калію, урюк є рекордсменом серед інших сухофруктів.
Урюк містить велику кількість корисних речовин: органічні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна, рослинний білок та складні вуглеводи. Незважаючи на те, що урюк дуже солодкий, він є природним «спалюванням жирів», а складні вуглеводи, що входять до його складу, легко засвоюються і не перетворюються на жир.
Особливості постачання урюка узбецького
Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
- Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки сухофруктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжий урюк з плодів останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Застосування в кулінарії узбецького урюка
Урюк узбецький використовується для приготування різноманітних страв та напоїв. Найчастіше урюк є компонентом, який у східній кухні додається до азіатського плову. Таким чином, страва відрізняється не тільки чудовими смаковими якостями, а й сприятливим впливом на організм.
Приготувати з висушеними абрикосовими плодами також можна настоянки та напої (компоти, чаї, лікери), соуси, різні види варення та джемів, щербети. Урюк надає напоям кисло-солодкий смак та яскравий мигдальний аромат за рахунок наявності абрикосової кісточки у сухофрукті. З урюка можна приготувати смачний мармелад та варення.
Натуральний урюк підходить для приготування випічки. Відмінно поєднується з такими продуктами харчування, як рис, імбир, вівсянка, горіхи, морква, йогурт, петрушка. Перед приготуванням або вживанням для розм'якшення м'якоті урюк доцільно замочити у прохолодній воді на 1-1,5 години.
КОМПОТ З ЯБЛУК І СУХОФРУКТІВ ЗІ СПЕЦІЯМИ
Чудовий зимовий компот із багатим ароматом і смаком. У холодному вигляді чудово втамує спрагу, а в гарячому – зігріє та навіть допоможе боротися із застудою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вода – 3,5 л
- яблука невеликі – 6 шт.
- урюк – 100 г
- родзинки світлі – 100 г
- імбир свіжий – 5-6 скибочок
- палички кориці – 2 шт.
- зірочки бадьяна – 2 шт.
- перець рожевий горошком – 1 ст.
- мед – 50 г (за бажанням).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Яблука дрібно нарізати, скласти в каструлю.
- Залити холодною водою, додати всі спеції та свіжий імбир.
- Поставити на середній вогонь, кип’ятити протягом 10 хвилин.
- Додати сухофрукти, знову довести до кипіння.
- Закрити каструлю кришкою та закутати в ковдру. Настояти протягом 3-4 годин.
- Підсолодити настояний компот медом (за бажанням).
Корисні та лікувальні властивості урюка узбецького
Користь урюка добре задокументована та варіюється від допомоги у лікуванні діабету до зменшення запальних процесів. Він так само поживний, як і свіжі абрикоси, за винятком вмісту води. Як і інші сухофрукти, може допомогти у боротьбі із зайвою вагою.
- Опорно-рухова система. Поліпшення мінеральної щільності кісток (профілактика остеопорозу, остеоартриту).
- Кровоносна система. Стимуляція кровообігу, зниження рівня холестерину в судинах. Поліпшення згортання крові. Допомога при анемії, відновленні після інфарктів та інсультів. Нормалізація тиску.
- Нервова система. Поліпшення здоров’я очей, захист від фототоксичних ушкоджень, зниження ризику катаракти.
- Травна система. Налагодження роботи шлунково-кишкового тракту, захист печінки та кишечника, полегшення запорів. Пребіотичні властивості.
- Покривна система. Захист шкіри від ушкоджень, профілактика старіння.
- Видільна система. Виведення з організму важких металів і радіонуклідів. Легка сечогінна дія.
- Ендокринна система. Нормалізація гормонального фону. Контроль постпрандіального рівня глюкози, сприятливий вплив на рівень інсуліну.
Особливості вживання та зберігання урюка узбецького
- Для вагітних і годувальниць: корисний як джерело заліза та фолієвої кислоти.
- Для дітей: натуральним урюком у вигляді компотів та пюре можна починати годувати дитину з 10-11 місяців.
- Зберігання: до 3 місяців у прохолодному місці в скляній тарі подалі від прямих сонячних променів.
- Добова норма: 7-8 шт. для дорослих, удвічі менше – для дітей.
Протипоказання урюка узбецького
Виразка шлунку та дванадцятипалої кишки, діабет, захворювання щитовидної залози.
Корисний склад узбецького урюка
- Вітаміни: А, В1, В2, В3, В9, С.
- Біологічно значущі елементи: калій, залізо, кальцій, магній, фосфор, селен.
- Корисні сполуки: бета-каротин, антиоксиданти (хлорогенові кислоти, катехіни, рутин, лютеїн, зеаксантин), фруктоза, органічні кислоти (галова, ферулова, p-кумарова).
- Клітковина.
Характеристики
- Білки 5 г на 100 г продукту
- Жири 0,4 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 53 г на 100 г продукту
- Калорійність 242 Ккал на 100 г продукту
- Тип тари паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання 3 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +15°С
- Країна походження плодів Узбекистан
Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Абрикос |
Виробник | БЕТ |
Упаковка | |
Вага, г | 250 г |
- Ціна: 112 ₴/упаковка