Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
868 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Урюк узбецький (сушений абрикос з кісточкою)

112 ₴/упаковка

  • Немає в наявності
Урюк узбецький (сушений абрикос з кісточкою)
Урюк узбецький (сушений абрикос з кісточкою)Немає в наявності
112 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Урюк узбецький - сушений абрикос з кісточкою

Урюк – натуральний сушений цільний абрикос з кісточкою. Технологія сушіння урюка відбувається виключно природним способом на свіжому повітрі, прямо на гілках дерев - стиглі плоди абрикосів залишають на дереві дозрівати до повного зневоднення, тому в сухофруктах зберігається всі корисні і поживні елементи. За вмістом калію, урюк є рекордсменом серед інших сухофруктів.

Основна цінність натуральних сухофруктів полягає в тому, що при висушуванні не застосовуються хімікати та барвники, тому вітаміни та мікроелементи зберігаються в повному обсязі.

Урюк містить велику кількість корисних речовин: органічні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна, рослинний білок та складні вуглеводи. Незважаючи на те, що урюк дуже солодкий, він є природним «спалюванням жирів», а складні вуглеводи, що входять до його складу, легко засвоюються і не перетворюються на жир.

Особливості постачання урюка узбецького

Ми ретельно перевіряємо якість продукції у постачальників, перш ніж ухвалити рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.

  • Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки сухофруктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжий урюк з плодів останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.

Застосування в кулінарії узбецького урюка

Урюк узбецький використовується для приготування різноманітних страв та напоїв. Найчастіше урюк є компонентом, який у східній кухні додається до азіатського плову. Таким чином, страва відрізняється не тільки чудовими смаковими якостями, а й сприятливим впливом на організм.

Приготувати з висушеними абрикосовими плодами також можна настоянки та напої (компоти, чаї, лікери), соуси, різні види варення та джемів, щербети. Урюк надає напоям кисло-солодкий смак та яскравий мигдальний аромат за рахунок наявності абрикосової кісточки у сухофрукті. З урюка можна приготувати смачний мармелад та варення.

Натуральний урюк підходить для приготування випічки. Відмінно поєднується з такими продуктами харчування, як рис, імбир, вівсянка, горіхи, морква, йогурт, петрушка. Перед приготуванням або вживанням для розм'якшення м'якоті урюк доцільно замочити у прохолодній воді на 1-1,5 години.

КОМПОТ З ЯБЛУК І СУХОФРУКТІВ ЗІ СПЕЦІЯМИ

Чудовий зимовий компот із багатим ароматом і смаком. У холодному вигляді чудово втамує спрагу, а в гарячому – зігріє та навіть допоможе боротися із застудою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • вода – 3,5 л
  • яблука невеликі – 6 шт.
  • урюк – 100 г
  • родзинки світлі – 100 г
  • імбир свіжий – 5-6 скибочок
  • палички кориці – 2 шт.
  • зірочки бадьяна – 2 шт.
  • перець рожевий горошком – 1 ст.
  • мед – 50 г (за бажанням).

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Яблука дрібно нарізати, скласти в каструлю.
  2. Залити холодною водою, додати всі спеції та свіжий імбир.
  3. Поставити на середній вогонь, кип’ятити протягом 10 хвилин.
  4. Додати сухофрукти, знову довести до кипіння.
  5. Закрити каструлю кришкою та закутати в ковдру. Настояти протягом 3-4 годин.
  6. Підсолодити настояний компот медом (за бажанням).

Корисні та лікувальні властивості урюка узбецького

Користь урюка добре задокументована та варіюється від допомоги у лікуванні діабету до зменшення запальних процесів. Він так само поживний, як і свіжі абрикоси, за винятком вмісту води. Як і інші сухофрукти, може допомогти у боротьбі із зайвою вагою.

  • Опорно-рухова система. Поліпшення мінеральної щільності кісток (профілактика остеопорозу, остеоартриту).
  • Кровоносна система. Стимуляція кровообігу, зниження рівня холестерину в судинах. Поліпшення згортання крові. Допомога при анемії, відновленні після інфарктів та інсультів. Нормалізація тиску.
  • Нервова система. Поліпшення здоров’я очей, захист від фототоксичних ушкоджень, зниження ризику катаракти.
  • Травна система. Налагодження роботи шлунково-кишкового тракту, захист печінки та кишечника, полегшення запорів. Пребіотичні властивості.
  • Покривна система. Захист шкіри від ушкоджень, профілактика старіння.
  • Видільна система. Виведення з організму важких металів і радіонуклідів. Легка сечогінна дія.
  • Ендокринна система. Нормалізація гормонального фону. Контроль постпрандіального рівня глюкози, сприятливий вплив на рівень інсуліну.

Особливості вживання та зберігання урюка узбецького

  • Для вагітних і годувальниць: корисний як джерело заліза та фолієвої кислоти.
  • Для дітей: натуральним урюком у вигляді компотів та пюре можна починати годувати дитину з 10-11 місяців.
  • Зберігання: до 3 місяців у прохолодному місці в скляній тарі подалі від прямих сонячних променів.
  • Добова норма: 7-8 шт. для дорослих, удвічі менше – для дітей.

Протипоказання урюка узбецького

Виразка шлунку та дванадцятипалої кишки, діабет, захворювання щитовидної залози.

Корисний склад узбецького урюка

  • Вітаміни: А, В1, В2, В3, В9, С.
  • Біологічно значущі елементи: калій, залізо, кальцій, магній, фосфор, селен.
  • Корисні сполуки: бета-каротин, антиоксиданти (хлорогенові кислоти, катехіни, рутин, лютеїн, зеаксантин), фруктоза, органічні кислоти (галова, ферулова, p-кумарова).
  • Клітковина.

Характеристики

  • Білки   5 г на 100 г продукту
  • Жири   0,4 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   53 г на 100 г продукту
  • Калорійність   242 Ккал на 100 г продукту
  • Тип тари   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання   3 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +15°С
  • Країна походження плодів   Узбекистан

 

Більше горіхів та сухофруктів у цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУзбекистан
Тип продукціїСушені
КультураАбрикос
ВиробникБЕТ
Упаковка
Вага, г250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 112 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner