Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Гірчична клітковина (порошок, шрот, макуха)

86 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Гірчична клітковина (порошок, шрот, макуха)
Гірчична клітковина (порошок, шрот, макуха)Готово до відправки
86 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Натуральна гірчична клітковина - макуха, шрот, порошок з насіння гірчиці

Гірчична клітковина – натуральний продукт, що отримується методом холодного пресування насіння гірчиці. Містить великий спектр корисних речовин, мікро- та макроелементи, вітаміни та мінерали. Клітковина гірчичного насіння використовується в кулінарії, косметології та в медицині для оздоровлення організму.

Клітковина насіння гірчиці, як і гірчичний порошок або борошно, виготовляється з знежиреного насіння гірчиці. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Через сильний гострий смак вона більше схожа на приправу і використовується в невеликих кількостях. Надає стравам пікантного смаку та аромату.

Гірчична клітковина насичена жирними кислотами омега-3, вітамінами А, групи В, D, Е, а також такими хімічними елементами як калій, кальцій, натрій, магній, цинк, залізо, марганець і фосфор. Кожен із компонентів благотворно впливає на організм, зміцнюючи загальний стан здоров'я, покращуючи зір, стан шкірного покриву, волосся, нормалізуючи роботу нервової системи та запобігаючи розвитку серцево-судинних хвороб.

Клітковина гірчичного насіння активно застосовується в медичних цілях, особливо під час лікування різних хронічних, простудних та неврологічних захворювань, туберкульозу кісток, пневмонії, гіпертонії, бронхіті та стенокардії.

Гірчичний порошок чудово справляється з жирним посудом і може скласти здорову конкуренцію хімічним миючим засобам для миття посуду.

Особливості виробництва гірчичної клітковини

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки клітковини.

  • Вирощування. Гірчиця вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
  • Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіжа клітковина упаковується у крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії гірчичної клітковини

Використовується як інгредієнт домашнього майонезу, гірчиці, маринаду, як приправа до холодних і гарячих м’ясних страв, салатів, запіканок, при засолюванні та консервуванні овочів. Це природний консервант і антисептик. Невелику кількість гірчичної клітковини можна додавати у несолодку випічку, де пікантні гострі нотки будуть доречними.

З гірчичного порошку грубого помелу (клітковини) готують баварську гірчицю, яка має дуже м’який солодкуватий смак і сильний аромат. До її складу також входять карамельний сироп, імбир, перець і ялівець.

Гірчичний шрот можна заварювати як чай (1 ч.л. на 1 скл. окропу, настояти півгодини), додавати в чай, морс, кисіль.

ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З ГІРЧИЧНОЮ КЛІТКОВИНОЮ

Клітковина гірчиці надає страві яскравого гострого аромату, пікантності й, звичайно ж, додаткової користі. За багатством і розкішністю смаку така заправка не зрівняється з жодною іншою. Запаліть свої рецептори!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • помідор – 1 шт.
  • шпинат свіжий – 3 листочки
  • рукола – 1 пучок
  • горошок свіжий – 1-2 ст.л.
  • олія сиродавлена для заправки – 2 ст.л.
  • сіль, перець – на смак
  • клітковина гірчиці – 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Помідор, шпинат, руколу промити та нарізати.
  2. Додати зелений горошок.
  3. Заправити сіллю, перцем, рослинною олією (нейтральною для пом'якшення смаку або гірчичною для посилення) та клітковиною гірчиці, перемішати.

Застосування гірчичної клітковини для оздоровлення

Гірчична клітковина має потужні протизапальні та антисептичні властивості, чинить благотворний вплив на організм і подовжує молодість. Використовується у гарячих ваннах, обгортаннях, компресах.

  • Дихальна система. Лікування кашлю, пневмонії, бронхіту та інших респіраторних захворювань (як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні).
  • Кровоносна система. Допомога при гіпертонії та стенокардії.
  • Нервова система. Поліпшення зору та загального психологічного стану. Усунення безсоння, головних болів, невралгій.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісткової тканини.
  • Травна система. Налагодження травлення та поліпшення апетиту, стимуляція виділення шлункового соку.
  • Покривна система. Омолоджуючий ефект для шкіри, запобігання появі зморшок. Зігріваюча дія при зовнішньому застосуванні. Зміцнення та стимуляція росту волосся.
  • Ендокринна система. Поліпшення метаболізму та імунітету.

Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).

Особливості вживання та зберігання гірчичної клітковини

  • Для вагітних: дуже корисна в невеликих кількостях, особливо в сезон простудних захворювань у якості профілактики та ліків (замість хімічних препаратів). Показана при запорах і зниженні апетиту. Не рекомендується застосування при годуванні груддю та зовнішнє.
  • Для дітей: дітям дошкільного віку їсти гірчицю не рекомендується. Не застосовувати зовнішньо до 1 року.
  • Зберігання: 6 місяців у сухому темному місці.
  • Добова норма: 1 ч.л.

Протипоказання гірчичної клітковини

Вживати з обережністю при індивідуальній непереносимості, хворобах нирок, туберкульозах.

Корисний склад гірчичної клітковини

  • Жирні кислоти: омега-3.
  • Вітаміни: A, група B, D, E.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, цинк.
  • Корисні сполуки: природні антибіотики, фітонутрієнти, ефірні олії, пектин, синігрин.

Характеристики

  • Білки   37,1 г на 100 г
  • Жири   11,1 г на 100 г
  • Вуглеводи   32,6 г на 100 г
  • Калорійність   378 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у прохолодному темному місці
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження насіння   Україна

 

Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі

Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Упаковка
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 86 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner