Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
904 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Кунжутна клітковина (порошок, шрот, макуха)

228 ₴/упаковка

  • Немає в наявності
Кунжутна клітковина (порошок, шрот, макуха)
Кунжутна клітковина (порошок, шрот, макуха)Немає в наявності
228 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Натуральна кунжутна клітковина - макуха, порошок, шрот з насіння білого кунжуту

Клітковина насіння кунжуту – корисний натуральний продукт із великим вмістом рослинного білка. Клітковина з насіння кунжуту містить багато магнію, знижує ймовірність розвитку атеросклерозу, цукрового діабету, сечокам'яної хвороби та різних захворювань передміхурової залози у чоловіків. Вона ефективна при легеневих захворюваннях, задишці, хворобах серця, печінки, жовчного міхура, підшлункової та щитовидної залоз, використовується при лікуванні підвищеної кислотності шлункового соку.

Клітковина білого кунжуту, як і кунжутне борошно, виробляється з знежиреного кунжутного насіння. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Має м'який горіховий аромат і солодкуватий смак. Завдяки відмінним корисним властивостям відноситься до дієтичних і водночас лікарських продуктів харчування.

Сприятливо впливає на здоров'я при порушеннях ліпідного обміну, гіпертонічної хвороби, запальних та дегенеративних захворюваннях суглобів. Клітковина з насіння кунжуту сприяє зростанню м'язів, при ожирінні - схуднення.

При регулярному вживанні нормалізується баланс кишкової мікрофлори, активізується перистальтика шлунково-кишкового тракту та активізується процес очищення організму від шкідливих речовин (шлаків, токсинів, солей важких металів).

Клітковину з насіння кунжуту можна використовувати як паніровку для м'ясних і овочевих котлет, биточків, додавати до випічки, в тісто для млинців та оладок, а також застосовувати як загусник для різних соусів та підлив, добавку до йогуртів.

Особливості виробництва клітковини білого кунжуту

Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва клітковини: від контролю якості кунжутного насіння до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки очищеного кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.

  • Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
  • Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.

Застосування в кулінарії клітковини білого кунжуту

Сезамові нотки будуть доречні у гранолі, салатах, хлібі, кашах, пасті, лазаньї, запіканках, халві, млинцях, сирниках, печиві тощо. У випічці клітковина білого кунжуту зазвичай використовується разом зі злаковим борошном.

На смак добре поєднується з мигдалевою і кокосовою клітковиною, баклажанами, брюссельською капустою, білим м’ясом, птицею, рибою.

КУНЖУТНІ БАТОНЧИКИ З ЛЬОНОМ І ПРЯНОЩАМИ

Неймовірно смачні ласощі зі східними мотивами легко приготувати в домашніх умовах із мінімуму інгредієнтів. Більше того, такі домашні кунжутні батончики – ситні та дуже корисні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • кефір – 300 г
  • сода – 1 ч.л.
  • підсолоджувач – на смак
  • рослинна олія (в ідеалі кунжутна) – 2 ст.л.
  • борошно житнє грубого помелу – 150 г
  • борошно пшеничне цільнозернове – 130 г
  • клітковина білого кунжуту – 50 г
  • насіння льону – 70 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • кмин – 1 ч.л.
  • коріандр – 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Соду розмішати у кефірі, додати підсолоджувач і олію.
  2. В окремій мисці змішати все борошно, клітковину, насіння льону, сіль і спеції.
  3. Влити рідку суміш у суху, замісити тісто.
  4. Розділити масу на 4 частини, сформувати батончики.
  5. Присипати борошном, зробити неглибокі косі надрізи, викласти на деко, застелене пергаментним папером і посипане борошном.
  6. Випікати у духовці, попередньо розігрітій до 170°C, 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Застосування клітковини білого кунжуту для оздоровлення

Кунжутна клітковина має високі антиоксидантні властивості та безліч потенційних переваг для здоров’я. Тисячоліттями використовується в народній медицині. Допомагає ефективно скинути вагу.

  • Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та тригліцеридів. Зниження кров’яного тиску. Сприяння утворенню клітин крові.
  • Нервова система. Поліпшення розумових здібностей і обробки інформації. Нормалізація сну. Підтримка стабільного психічного й емоційного стану.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і хрящів, прискорення їх загоєння. Поліпшення стану зубів, запобігання утворенню зубного нальоту. Профілактика захворювань суглобів і остеопорозу. Сприяння набору м’язової маси (важливо підліткам і спортсменам).
  • Травна система. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Підвищення еластичності кишечника та перистальтики. Очищення від шлаків. Глистогінний і легкий послаблюючий ефект.
  • Статева система. Протизапальна дія при захворюваннях жіночих статевих органів. Усунення хворобливих відчуттів і психоемоційного дискомфорту в передменструальний або клімактеричний період.
  • Ендокринна система. Прискорення метаболізму. Запобігання авітамінозу. Підтримка гормонального балансу та здоров’я щитовидної залози. Нормалізація рівня цукру в крові.

Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).

Особливості вживання та зберігання клітковини білого кунжуту

  • Для вагітних та годувальниць: сприяє правильному розвитку плода, усуває неприємні відчуття при вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
  • Для дітей: дуже корисна, але варто з обережністю додавати кунжут у їжу малюкам до року, оскільки він може викликати алергію.
  • Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому і темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
  • Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г).

Протипоказання клітковини білого кунжуту

Регулярне вживання протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозі, тромбозі, тромбофлебіті.

Корисний склад клітковини білого кунжуту

  • Вітаміни: A, група B, C, E, F.
  • Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк.
  • Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини, целюлоза, жирні кислоти омега-3 та омега-6.
  • Білок (близько 40%).

Характеристики

  • Білки   45 г на 100 г
  • Жири   12 г на 100 г
  • Вуглеводи   32 г на 100 г
  • Калорійність   416 Ккал на 100 г
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у прохолодному темному місці
  • Вирощено (вироблено)   власне виробництво
  • Країна походження насіння   Мозамбік

 

Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі

Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Упаковка
Упаковка1 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 228 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner