Натуральна кунжутна клітковина - макуха, порошок, шрот з насіння білого кунжуту
Клітковина насіння кунжуту – корисний натуральний продукт із великим вмістом рослинного білка. Клітковина з насіння кунжуту містить багато магнію, знижує ймовірність розвитку атеросклерозу, цукрового діабету, сечокам'яної хвороби та різних захворювань передміхурової залози у чоловіків. Вона ефективна при легеневих захворюваннях, задишці, хворобах серця, печінки, жовчного міхура, підшлункової та щитовидної залоз, використовується при лікуванні підвищеної кислотності шлункового соку.
Клітковина білого кунжуту, як і кунжутне борошно, виробляється з знежиреного кунжутного насіння. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Має м'який горіховий аромат і солодкуватий смак. Завдяки відмінним корисним властивостям відноситься до дієтичних і водночас лікарських продуктів харчування.
Сприятливо впливає на здоров'я при порушеннях ліпідного обміну, гіпертонічної хвороби, запальних та дегенеративних захворюваннях суглобів. Клітковина з насіння кунжуту сприяє зростанню м'язів, при ожирінні - схуднення.
При регулярному вживанні нормалізується баланс кишкової мікрофлори, активізується перистальтика шлунково-кишкового тракту та активізується процес очищення організму від шкідливих речовин (шлаків, токсинів, солей важких металів).
Клітковину з насіння кунжуту можна використовувати як паніровку для м'ясних і овочевих котлет, биточків, додавати до випічки, в тісто для млинців та оладок, а також застосовувати як загусник для різних соусів та підлив, добавку до йогуртів.
Особливості виробництва клітковини білого кунжуту
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва клітковини: від контролю якості кунжутного насіння до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки очищеного кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії клітковини білого кунжуту
Сезамові нотки будуть доречні у гранолі, салатах, хлібі, кашах, пасті, лазаньї, запіканках, халві, млинцях, сирниках, печиві тощо. У випічці клітковина білого кунжуту зазвичай використовується разом зі злаковим борошном.
На смак добре поєднується з мигдалевою і кокосовою клітковиною, баклажанами, брюссельською капустою, білим м’ясом, птицею, рибою.
КУНЖУТНІ БАТОНЧИКИ З ЛЬОНОМ І ПРЯНОЩАМИ
Неймовірно смачні ласощі зі східними мотивами легко приготувати в домашніх умовах із мінімуму інгредієнтів. Більше того, такі домашні кунжутні батончики – ситні та дуже корисні.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- кефір – 300 г
- сода – 1 ч.л.
- підсолоджувач – на смак
- рослинна олія (в ідеалі кунжутна) – 2 ст.л.
- борошно житнє грубого помелу – 150 г
- борошно пшеничне цільнозернове – 130 г
- клітковина білого кунжуту – 50 г
- насіння льону – 70 г
- сіль – 1 ч.л.
- кмин – 1 ч.л.
- коріандр – 1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Соду розмішати у кефірі, додати підсолоджувач і олію.
- В окремій мисці змішати все борошно, клітковину, насіння льону, сіль і спеції.
- Влити рідку суміш у суху, замісити тісто.
- Розділити масу на 4 частини, сформувати батончики.
- Присипати борошном, зробити неглибокі косі надрізи, викласти на деко, застелене пергаментним папером і посипане борошном.
- Випікати у духовці, попередньо розігрітій до 170°C, 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Застосування клітковини білого кунжуту для оздоровлення
Кунжутна клітковина має високі антиоксидантні властивості та безліч потенційних переваг для здоров’я. Тисячоліттями використовується в народній медицині. Допомагає ефективно скинути вагу.
- Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та тригліцеридів. Зниження кров’яного тиску. Сприяння утворенню клітин крові.
- Нервова система. Поліпшення розумових здібностей і обробки інформації. Нормалізація сну. Підтримка стабільного психічного й емоційного стану.
- Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і хрящів, прискорення їх загоєння. Поліпшення стану зубів, запобігання утворенню зубного нальоту. Профілактика захворювань суглобів і остеопорозу. Сприяння набору м’язової маси (важливо підліткам і спортсменам).
- Травна система. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Підвищення еластичності кишечника та перистальтики. Очищення від шлаків. Глистогінний і легкий послаблюючий ефект.
- Статева система. Протизапальна дія при захворюваннях жіночих статевих органів. Усунення хворобливих відчуттів і психоемоційного дискомфорту в передменструальний або клімактеричний період.
- Ендокринна система. Прискорення метаболізму. Запобігання авітамінозу. Підтримка гормонального балансу та здоров’я щитовидної залози. Нормалізація рівня цукру в крові.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання клітковини білого кунжуту
- Для вагітних та годувальниць: сприяє правильному розвитку плода, усуває неприємні відчуття при вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
- Для дітей: дуже корисна, але варто з обережністю додавати кунжут у їжу малюкам до року, оскільки він може викликати алергію.
- Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому і темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
- Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г).
Протипоказання клітковини білого кунжуту
Регулярне вживання протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозі, тромбозі, тромбофлебіті.
Корисний склад клітковини білого кунжуту
- Вітаміни: A, група B, C, E, F.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк.
- Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини, целюлоза, жирні кислоти омега-3 та омега-6.
- Білок (близько 40%).
Характеристики
- Білки 45 г на 100 г
- Жири 12 г на 100 г
- Вуглеводи 32 г на 100 г
- Калорійність 416 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Мозамбік
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 228 ₴/упаковка