Клітковина розторопші (порошок, шрот, макуха)
98 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Натуральна клітковина розторопші - макуха, порошок, шрот з насіння плямистої розторопші
Клітковина розторопші - натуральна біологічно активна добавка до їжі, виготовлена з меленого насіння розторопші плямистої. Рослинний продукт містить безліч поживних речовин, вітамінів, макро- та мікроелементів, необхідних для правильного функціонування організму. Не має характерного запаху, підходить для безглютенової та будь-якої низькокалорійної дієти.
Розторопшева клітковина, як і борошно розторопші, виробляється з знежиреного насіння, тільки з грубішою фракцією помелу. Сприяє виведенню токсинів та відновленню пошкоджених клітин.
Клітковина розторопші - це дуже корисна добавка в раціоні, що має антиоксидантні, антигістамінні та гепатопротекторні властивості, допомагає боротися з вільними радикалами, оздоровлює і омолоджує організм. Регулярне вживання клітковини з насіння розторопші є профілактикою хвороб серця, селезінки, коліту та виразки шлунка.
Особливості виробництва клітковини розторопші
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки клітковини.
- Вирощування. Розторопша вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії клітковини розторопші
Клітковину розторопші можна додавати у випічку (близько 25% від загальної кількості борошна), при цьому тісто вийде більш м’яким і пишним. Кекси та печиво на смак мало відрізняються від звичайних пісочних, хіба дещо грубіші.
Трохи шроту можна додати в котлети, супи та каші. Якщо залити його окропом – вийде імуностимулюючий фіточай.
Але щоб зберегти цілющі властивості розторопші, краще використовувати клітковину без термічної обробки: вживати у чистому вигляді, запиваючи водою чи кефіром, або додавати в ранкові коктейлі, мюслі, салати, бутерброди.
ФРУКТОВИЙ СМУЗІ З РОЗТОРОПШЕЮ
Клітковина розторопші в бананово-персиковому смузі збагатить його додатковою користю, зробить ситнішим і посилить детокс-ефект. Почніть день з припливом сил і бадьорості!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- банан – 1 шт.
- рослинне молоко – 175 мл
- персик – 1 шт.
- мед – 1-2 ч.л.
- клітковина розторопші – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Банан, молоко та персик, очищений від кісточки, помістити в чашу блендера або комбайна та добре збити до однорідної м’якої консистенції.
- Перелити масу в склянку для смузі.
- Додати мед, перемішати, зверху посипати клітковиною.
Застосування клітковини розторопші для оздоровлення
Активні речовини, що містяться у розторопші, сприяють зняттю будь-яких запалень в організмі. Силімарин – це будівельний матеріал клітинних мембран, стимулятор роботи ДНК та РНК.
- Травна система. Детоксикація, регенерація та профілактика захворювань печінки, допомога в лікуванні вірусного гепатиту та цирозу. Активізація перистальтики кишечника, позбавлення дисбактеріозу. Нормалізація вироблення жовчі.
- Видільна система. Очищення організму після отруєнь, виведення складних токсичних сполук. Допомога в реабілітації після проходження курсу хіміо- або променевої терапії.
- Кровоносна система. Зміцнення кровоносних судин, нормалізація зниженого тиску. Профілактика атеросклерозу.
- Нервова система. Допомога при мігренях і запамороченні. Знеболюючий ефект. Живлення мозку, боротьба зі стресом. Поліпшення когнітивних функцій.
- Опорно-рухова система. Запобігання втраті кісткової маси.
- Покривна система. Сприятливий вплив при дерматозах, облисінні, псоріазі, вуграх та інших шкірних захворюваннях. Зволоження шкіри, уповільнення старіння.
- Ендокринна система. Усунення симптомів алергії, зокрема сезонного риніту. Профілактика та лікування цукрового діабету (зниження інсулінорезистентності), гіпотиреозу. Прискорення метаболізму та сприяння схудненню.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання клітковини розторопші
- Для вагітних: у дуже помірних кількостях для усунення симптомів токсикозу. Потрібна консультація лікаря.
- Для дітей: з лікувальною метою – з 12-14 років.
- Зберігання: до 6 місяців у темному місці при кімнатній температурі та відносній вологості до 70%.
- Добова норма: 100-250 г.
Протипоказання клітковини розторопші
Не застосовувати при жовчнокам’яній хворобі (сильна жовчогінна дія може спровокувати рух каменів і закупорювання протоків) та індивідуальної непереносимості.
Побічні ефекти при надмірному вживанні: свербіж, нудота, болі в животі, головний біль, висип на шкірі.
Корисний склад клітковини розторопші
- Вітаміни: A, B1, B2, B3, B5, E, K.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, кремній, магній, марганець, мідь, селен, хром, цинк.
- Корисні сполуки: жирні кислоти, таксифолін, флаволігнани (силімарин), алкалоїди, сапоніни.
Характеристики
- Білки 22,28 г на 100 г
- Жири 7,18 г на 100 г
- Вуглеводи 3,62 г на 100 г
- Калорійність 261 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 98 ₴/упаковка