Натуральна кунжутна клітковина - макуха, порошок, шрот з насіння чорного кунжуту
Клітковина чорного кунжуту – натуральний дієтичний продукт, що містить велику кількість рослинного білка. Даний продукт є натуральним постачальником високоякісної рослинної клітковини, яка сприяє нормалізації травних процесів та очищенню організму від шлаків та токсинів.
Клітковина чорного кунжуту виготовляється з знежиреного чорнокунжутного насіння. Використовується як продукт здорового харчування у коктейлях, салатах, випічці та ін., а також у складі оздоровчих дієт. Має гіркуватий присмак і насичений аромат - набагато більш виражений, ніж у клітковини білого кунжуту.
Клітковину насіння чорного кунжуту можна використовувати як паніровку для м'ясних і овочевих котлет, биточків, додавати до випічки, в тісто для млинців та оладок, а також застосовувати як загусник для різних соусів та підлив, добавку до йогуртів. При змішуванні кунжутної клітковини та меду в пропорції 3:1 виходить дуже смачний десерт, що нагадує тахінну халву.
Особливості виробництва клітковини чорного кунжуту
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва клітковини: від контролю якості насіння чорного кунжуту до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки неочищеного кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії клітковини чорного кунжуту
Найпростіший спосіб вживання клітковини – змішати її з кефіром, йогуртом або теплою водою на сніданок. Ложку клітковини можна додати у ранкову вівсянку.
За складом і консистенцію вона схожа на висівки, підходить для випічки. Надає аромату та кольору хлібові, тортам, печиву, бісквітам. Додайте трохи клітковини у гарнір (рис, локшину), суп або соус, паніруйте в ній рибу й овочі.
Якщо змішати чорнокунжутну клітковину та мед у пропорції 3:1, вийде темна тахінна халва.
ОВОЧЕВИЙ САЛАТ З КЛІТКОВИНОЮ ЧОРНОГО КУНЖУТУ
Клітковина чорного кунжуту надає звичайному літньому салату оригінального зовнішнього вигляду, як у ресторані. Виступає як їстівним “декором”, так і ароматним наповнювачем, не кажучи вже про її величезну поживну цінність.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- помідор – 1 шт.
- огірок – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- мікс салатів – 100 г
- клітковина чорного кунжуту – 1 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- сік лимону – 1 ч.л.
- бальзамічний оцет – 1 ч.л.
- сіль – на смак
- перець – на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Нарізати всі овочі.
- З олії, лимонного соку, бальзамічного оцту, солі та перцю приготувати заправку.
- Полити соусом овочі, перемішати, зверху посипати клітковиною чорного кунжуту.
Застосування клітковини чорного кунжуту для оздоровлення
У поєднанні з овочами, фруктами, йогуртами або сама по собі кунжутна клітковина має оздоровчий, очищуючий та омолоджуючий ефект. Допомагає ефективно скинути вагу. Знижує ризик раку.
- Видільна система. Детоксикуючий ефект.
- Кровоносна система. Профілактика недокрів’я. Зниження рівня холестерину. Стабілізація кров’яного тиску.
- Опорно-рухова система. Підвищення міцності кісток, прискорення зрощення після переломів. Поліпшення стану зубів. Профілактика остеопорозу. Сприяння набору м’язової маси.
- Травна система. Нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення засвоюваності корисних речовин. Усунення гнильної та хвороботворної мікрофлори, гельмінтів. Захист печінки від ушкоджень, що викликаються вільними радикалами.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові. Прискорення метаболізму. Підтримання гормонального балансу та здоров’я щитовидної залози.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання клітковини чорного кунжуту
- Для вагітних та годувальниць: рекомендується до вживання. Сприяє правильному розвитку плоду, покращує якість молока.
- Для дітей: дуже корисна, але після 1-2 рочків.
- Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому й темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
- Добова норма: 2-3 ст.л.
Протипоказання клітковини чорного кунжуту
Регулярне вживання протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозі, тромбозі, тромбофлебіті. Не варто вживати занадто багато клітковини чорного кунжуту людям зі слабким шлунком або каменями в нирках.
Корисний склад клітковини чорного кунжуту
- Вітаміни: A, група B (B2, B4, B5, B6, B9, B12), C, E, F, K.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк.
- Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини, целюлоза, жирні кислоти омега-3 й омега-6, антиоксиданти.
- Білок (близько 40%).
Характеристики
- Білки 38,5 г на 100 г
- Жири 19,8 г на 100 г
- Вуглеводи 13,6 г на 100 г
- Калорійність 400 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Індія
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 228 ₴/упаковка