Кокосова клітковина (порошок, шрот, макуха)
228 ₴/упаковка
- Готово до відправки
Натуральна кокосова клітковина - макуха, порошок, шрот з кокосу
Кокосова клітковина - цінний дієтичний продукт, отриманий з висушеної та подрібненої м'якоті кокосу. Багатий склад та багатофункціональність рослинних волокон сприяють прискоренню обміну речовин, зниженню рівня холестерину в крові, поліпшенню роботи серцево-судинної системи та зміцненню імунітету. Натуральна кокосова клітковина застосовується в дієтичному харчуванні для схуднення та очищення організму, а також у противірусних, профілактичних та оздоровчих цілях.
Кокосова клітковина, як і кокосове борошно, виготовляється з знежиреної м'якоті кокосу. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. У процесі виробництва кокосової клітковини не використовується хімічна обробка і не додаються консерванти. Має приголомшливі смакові та поживні якості; це низьковуглеводний, гіпоалергенний і універсальний продукт харчування.
Кокосова клітковина послужить відмінною альтернативою пшеничній борошні через відсутність клейковини та багатого вмісту клітковини, яка покращує травлення та здоров'я кишечника. У кулінарії кокосова клітковина застосовується у випіканні хліба, булочок, кексів, млинців. Вершкова м'яка текстура і тонкий горіховий смак робить клітковину кокосу придатною для багатьох страв - підвищує поживну цінність каш, фруктових салатів, киселів, надає приємного смаку соусам і коктейлям.
Особливості виробництва кокосової клітковини
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва клітковини: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки кокосової м'якоті та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей кокосової м’якоті.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії кокосової клітковини
У клітковини тонкий смак і запах кокосу, але вони досить м’які та не витісняють інші аромати. Продукт можна використовувати у випічці, основах для піци, лавашах, супах, рагу, гамбургерах, м'ясних та овочевих пирогах.
Приготуйте корисний коктейль на персиково-яблучному соці з вівсяним борошном, кокосовою та мигдалевою клітковиною.
Кокосовий шрот – дуже гігроскопічний, тобто вбирає багато рідини. Не можна повністю замінити ним злакове борошно. За необхідності – додавати у тісто більше сполучних компонентів.
ВЕГАНСЬКИЙ КОКОСОВИЙ ТОРТ
Ніжний десерт із рослинних продуктів без цукру оцінять любителі здорового харчування. Торт виходить легким, з багатим кокосовим смаком. Він ідеально підходить для свят, оскільки не лише дуже смачний, але й білосніжно-ошатний.
ІНГРЕДІЄНТИ (НА 2 ПОРЦІЇ)
Для коржа:
- аквафаба – 200 г
- борошно рисове – 1 ст.л.
- борошно пшеничне цільнозернове – 1,5 ст.л.
- клітковина кокосова – 3 ст.л.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
- сода – щіпка
- цукрозамінник – на ваш смак
- кокосові вершки – 3 ст.л.
- кокосовий йогурт – 2 ст.л.
- кокосова олія – 2 ст.л.
Для крему:
- кокосове молоко (можна замінити мигдалевим) – 1 скл.
- кокосові вершки – 1 ст.л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
- кокосова клітковина – 1 ст.л.
- кокосова олія – 3 ч.л.
- мед – 1-2 ст.л. (варіювати на смак).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У глибокій ємності з’єднати всі інгредієнти для коржа, крім аквафаби.
- В окремій мисці збити рідину після відварювання нуту до міцних піків. Додати отриману аквафабу до решти інгредієнтів і акуратно перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.
- Форму для випічки змастити кокосовою олією і вилити тісто для коржа. Поставити в розігріту до 180°С духовку випікатися 35 хвилин. Корж покриється зверху скоринкою з тріщинками. Після закінчення зазначеного часу духовку вимкнути і залишити в ній корж “дійти” 15-20 хвилин.
- Для приготування крему крохмаль залити молоком, додати вершки та кокосову клітковину, поставити на повільний вогонь. Проварити до загустіння, постійно помішуючи. В кінці додати кокосову олію, дати крему охолонути. Після цього влити мед і перемішати.
- Остиглий корж розрізати на 8 рівних частин, промазати кожен шматочок кремом і зібрати торт. Має вийти 2 шматочки з 4-х ярусів. Зверху тортик теж намазати кремом і посипати кокосовою стружкою.
- Поставити просочуватися в холодильник на 1,5-2 години.
Застосування кокосової клітковини для оздоровлення
Кокосова клітковина має різноманітний профіль поживних речовин і користі для здоров’я, сприяє схудненню. Їй притаманні антибактеріальні, антивірусні та антигрибкові властивості.
- Кровоносна система. Нормалізація кров’яного тиску. Підтримання здоров’я серця і судин, зниження рівня холестерину та тригліцеридів у крові.
- Травна система. Нормалізація роботи ШКТ, поліпшення перистальтики, усунення запорів. Живлення корисного мікробіому. Згладжування симптомів запальних захворювань кишечника та СПК.
- Покривна система. Захист шкіри за несприятливих погодних умов, регенерація після опіків та обвітрювання. Покращення стану волосся.
- Ендокринна система. Стабілізація цукру в крові, роботи щитовидної залози та менструального циклу. Прискорення метаболізму та нормалізація ваги. Допомога в боротьбі з інфекціями та грибками (Staphylococcus aureus, Candida albicans та ін.).
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання кокосової клітковини
- Для вагітних: корисна та рекомендована.
- Для дітей: застосовувати з обережністю, переконавшись у відсутності алергії.
- Зберігання: не більше 6 місяців у темному прохолодному місці.
- Добова норма: 30 г.
Протипоказання кокосової клітковини
Продукт практично не має протипоказань. У рідкісних випадках може виникнути алергія. При зловживанні є ризик порушити роботу травного тракту.
Корисний склад кокосової клітковини
- Вітаміни: B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B5 (пантотенова кислота), B6 (піридоксин), С.
- Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, фосфор, цинк.
- Моносахариди: фруктоза, глюкоза.
Характеристики
- Білки 20 г на 100 г
- Жири 16,6 г на 100 г
- Вуглеводи 60 г на 100 г
- Калорійність 466 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження горіхів Філіппіни
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 228 ₴/упаковка