Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
793 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Овес неочищений для відварів та настоїв

22 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • В наявності
Овес неочищений для відварів та настоїв
Овес неочищений для відварів та настоївВ наявності
22 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Овес неочищений, зерно вівса для відварів та настоїв

Неочищений овес – найбагатший на корисні речовини, завдяки своїй оболонці та лушпинні. Таке захищене зерно може зберігатися довше та не окислюватися. Використовується для приготування цільнозернового борошна вівсяного, натурального квасу, відварів, настоїв, рідше – для пророщування (не всім подобається груба клітковина). Білок у складі дуже близький до м'язового білка, тому рекомендується при нервовому виснаженні, втраті апетиту після тривалих хвороб.

Неочищений овес у лушпинні рекомендується вживати для лікувальних цілей у вигляді відварів та настоїв. Відвар вівса позитивно впливає на роботу печінки, жовчного міхура та підшлункової залози. Відновлює роботу нервової системи, захищає серцево-судинну систему, зміцнює організм та регулює обмінні процеси.

Особливості виробництва вівса неочищеного

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання неочищеного вівса: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш овес росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує свіжі вівсяні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування неочищеного вівса у кулінарії

Зерна вівса популярні в усьому світі у вигляді знаменитої вівсянки, а також різної випічки та вівсяного молока. Але неочищений овес краще вживати для лікувальних цілей у вигляді відварів і настоянок.

Також з нього можна приготувати відмінний домашній квас і кисіль. Або перемолоти в цільнозернове вівсяне борошно.

ВІВСЯНО-МЕДОВИЙ КВАС

Серед безлічі рецептів квасу цей виділяється як дуже простий, натуральний і перевірений поколіннями. Для отримання максимально смачного та корисного напою необхідно вибрати високоякісні продукти: натуральний овес і мед, джерельну або очищену воду.

ІНГРЕДІЄНТИ (НА 2 Л):

  • неочищений овес – 1 л (близько 600 г)
  • мед – 10 ст.л.
  • вода – 5 л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Овес необхідно ретельно промити хоча б 10 разів, щоб очистити від каменів і грудочок землі.
  2. Перекласти зерна в трилітрову банку і додати 5 ст.л. меду (кількість меду можна регулювати відповідно до смакових уподобань).
  3. Налити в банку води, щоб вона покрила овес. Перемішати до повного розчинення меду – близько 2 хвилин.
  4. Долити воду доверху, накрити банку полотном або марлею в 2-4 шари.
  5. Дати квасу настоятися 3 дні при кімнатній температурі.
  6. Після закінчення трьох днів зливаємо первинний квас через сито (в ньому ще багато інгібіторів).
  7. Повторити процедуру (можна до 10 разів): в набряклий овес знову додати 5 ст.л. меду, залити ємність наполовину водою, перемішати, додати води, закрити тканиною і залишити квас для ферментації на 3 дні.
  8. Прибрати зверху пінку та зернинки, що сплили. Процідити напій.

Пророщування неочищеного вівса

Неочищений овес проростає не так охоче, як голозернистий, і має більш грубий смак, хоч він і дуже корисний. Проростки вівса можна додавати у смузі, салати, соуси.

Перед пророщуванням зерна ретельно промити, залити водою і залишити на ніч. Потім воду злити і ще раз промити ядерця. Розподілити на дні плоскої посудини, застеленому марлею, накрити ще одним шаром вологої марлі і залишити в темному місці приблизно на 2 дні. Протягом цього часу зерна потрібно промивати хоча б двічі на день. Зерно з проростками в 1-2 мм – найцінніше. Перед кожним прийомом його потрібно промивати і перебирати. Зберігати в холодильнику 2-3 дні в скляному посуді.

Корисні властивості неочищеного вівса для оздоровлення

Неочищений овес володіє хорошими антиоксидантними, загальнозміцнюючими та  очищуючими властивостями. Успішно використовується в дієтичному харчуванні. Допомагає швидше відновлюватися після перенесених захворювань, хіміотерапії.

  • Видільна система. Очищення організму від накопичених токсинів і солей важких металів. Сечогінні властивості. Детоксикуючий ефект. Усунення набряків.
  • Кровоносна система. Захист від “поганого” холестерину, допомога при лікуванні гіпертонії. Поліпшення активності лейкоцитів. Зміцнення стінок судин.
  • Травна система. Обволікаючі лікувальні властивості. Позитивний вплив на роботу печінки, жовчного міхура, підшлункової залози. Поліпшення перистальтики кишечника, профілактика запорів, зниження ризику захворювання на рак прямої кишки на 20%.
  • Нервова система. Користь при депресивних розладах. Поліпшення пам’яті, уваги, якості сну. Заспокійлива, седативна та розслаблююча дія.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення, формування та підтримання здоров’я кісток і м'язів, допомога в лікуванні остеопорозу.
  • Ендокринна система. Підвищення захисних сил організму. Протидіабетичні властивості, контроль рівня цукру в крові. Регуляція обмінних процесів.
  • Дихальна система. Зменшення ризику виникнення астми у дітей.

Особливості вживання та зберігання неочищеного вівса

  • Для вагітних і годувальниць: дуже корисний в помірних кількостях.
  • Для дітей: корисний (за відсутності алергічних реакцій) аж до усунення ризиків деяких захворювань.
  • Для діабетиків: допомагає нормалізувати рівень цукру в крові.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухих, добре вентильованих приміщеннях. Уникати впливу прямих сонячних променів.

Протипоказання неочищеного вівса

Не рекомендується до вживання за наявності таких захворювань:

  • індивідуальна непереносимість, целіакія;
  • видалений жовчний міхур або жовчнокам'яна хвороба;
  • серцево-судинна та ниркова недостатність;
  • цироз печінки;
  • холецистит;
  • підвищена кислотність шлунку.

Корисний склад неочищеного вівса

  • Вітаміни: A, група В, E, Н;
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, кремній, залізо, цинк, кремній, фосфор, селен;
  • Корисні сполуки: незамінні амінокислоти (триптофан), ферменти, бета-глюкан, скополетин.

Характеристики

  • Білки   14 г на 100 г продукту
  • Жири   8 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   57 г на 100 г продукту
  • Калорійність   359 Ккал на 100 г продукту
  • Застосування   зелені паростки, настої, відвари, квас
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураОвес
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
ВиробникБЕТ
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 22 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner