Спельтове (полб'яне) жорнове борошно
68 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Спельтове (полб'яне) цільнозернове жорнове борошно
Спельта – вікодавній злак, і організм людини встиг добре до нього пристосуватися. Спельтове борошно відрізняється від пшеничного більш високим вмістом білків і жирів, але меншою кількістю клітковини. Хоча спельтове борошно і містить глютен, але він набагато легше переноситься організмом, ніж глютен інших злаків. Це один із найменш калорійних видів борошна.
Особливості виробництва спельтового жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від посіву зерна до розфасовки.
- Вирощування. Наша спельта вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна. У цільнозерновому борошні присутні зародки і висівки – найкорисніші частини злаків.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії спельтового жорнового борошна
У більшості рецептів, де фігурує пшеничне борошно, можна його спокійно замінити спельтовим – натуральним продуктом, до якого організм відмінно пристосувався за тисячоліття. До того ж, воно надає стравам тонкого горіхового присмаку.
Оскільки спельтове борошно має властивості, відмінні від інших видів злакового борошна, то в рецептах поводиться трохи по-іншому. Воно вбирає менше рідини, тому при його використанні потрібно зменшити кількість води (щоб тісто не було липким) або ж додати трохи більше борошна, ніж потрібно за рецептом. Щоб добре "відчути" це борошно, спробуйте спочатку використовувати його в пропорції 50:50 з універсальним.
Хліб, макаронні вироби, каші, підливи, млинці, печиво і навіть торти вийдуть смачними та корисними зі спельтовим борошном.
СПЕЛЬТОВИЙ ХЛІБ НА ЗАКВАСЦІ
Дуже простий рецепт хліба, з яким під силу впоратися навіть новачкам. Усі інгредієнти – натуральні й корисні, що дає хлібові безліч переваг: особливий смак, поживність, легку засвоюваність і тривале зберігання.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- натуральна житня закваска – 150 г
- тепла вода – 350 мл
- мед – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- спельтове цільнозернове борошно – 500 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Влити в ємність воду, розвести в ній сіль і мед.
- Додати в рідину закваску та розмішати до повного розчинення.
- Всипати борошно і просто ложкою замісити однорідне тісто.
- Викласти тісто у форму для випічки, попередньо змастивши її олією. Тильною стороною долоні, змоченою у воді, розгладити поверхню. За бажанням можна злегка посипати зверху насінням льону, маку, гарбуза, соняшника або кунжуту і трохи втиснути в поверхню.
- Прикрити хліб рушником і поставити на розстоювання у тихе місце. При кімнатній температурі (22-23°C) процес займе близько 6 годин, з підігрівом 45-50°C – 2,5-3 години.
- Випікати в духовці у 2 етапи: 1) 15 хвилин при 230°C; 2) 45 хвилин – при 190°C.
- Залишити хліб на 30 хвилин у духовці відстоятися, потім викласти на решітку (щоб низ не “запітнів”), накрити рушником і залишити ще на 1 годину охолонути.
Корисні властивості спельтового жорнового борошна
Спельтове борошно має ряд корисних супервластивостей, за які його неможливо не полюбити. Зокрема, характеризується високим вмістом білку, що особливо важливо для вегетаріанців і спортсменів.
- Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та обміну речовин. Зміцнення імунітету. Зменшення ризику діабету.
- Кровоносна система. Поліпшення кровообігу, зниження артеріального тиску. Підвищення "хорошого" холестерину і зменшення "поганого". Користь при ішемічній хворобі серця та анемії.
- Травна система. Поліпшення травлення за рахунок клітковини та легкозасвоюваного білка. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою.
- Опорно-рухова система. Користь для м’язів та кісток.
Особливості вживання і зберігання спельтового жорнового борошна
- Для вагітних: рекомендується цільнозернове борошно з клітковиною для нормалізації травлення.
- Для дітей: підходить за відсутності протипоказань.
- Зберігання: 6 місяців у прохолодному місці подалі від продуктів із сильним запахом.
Протипоказання спельтового жорнового борошна
Може викликати дискомфорт і алергічні реакції у тих, хто страждає на целіакію.
Корисний склад спельтового жорнового борошна
- Вітаміни: A, E, B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), B6, B9.
- Біологічно значущі елементи: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк.
- Клітковина.
Характеристики
- Білки 14,7 г на 100 г
- Жири 2,2 г на 100 г
- Вуглеводи 61,28 г на 100 г
- Калорійність 337 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження зерна Україна
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Ґатунок | Шпалерний |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Полба |
- Ціна: 68 ₴/упаковка