Кунжутна олія холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
368 ₴/бут
- Готово до відправки
Кунжутна олія першого холодного віджиму (сиродавлена) нерафінована
Сиродавлена кунжутна олія - це нерафінована рослинна олія, отримана шляхом пресування сирого насіння білого кунжуту методом холодного віджиму, без використання термічної та хімічної обробки. У свіжовичавленій кунжутній олії зберігаються всі вітаміни, мінерали та кислоти.
Нерафінована кунжутна олія холодного віджиму - дієтичний продукт, що має високу концентрацію мінералів, поліненасичених жирних кислот та вітамінів. Має тонкий горіховий аромат зі смаком легкої гіркуватості та широко використовується у стравах східної кухні.
Одним з найбільш цінних компонентів кунжутної олії є кальцій - мінерал, що формує опорно-руховий апарат, а також відповідає за міцні та здорові зуби. Крім того, кальцій важливий для передачі нервових імпульсів та бере участь у кровотворному процесі. Цим обумовлена користь олії для дітей, людей похилого віку, а так само вагітних жінок.
Лецитин, що міститься в олії кунжуту, є важливою складовою клітин нашого організму. При його нестачі порушується жировий обмін, притупляється мозкова активність, виникають порушення у роботі нервової системи.
Кунжутна олія багата на амінокислоти, зокрема в ній присутній гістидин (необхідний організму в період росту) і триптофан (застосовується при лікуванні нервових розладів, депресії та безсоння).
Здавна олія з кунжуту використовується з метою профілактики хвороб серця та судин - речовини, які в ньому містяться, зміцнюють серцевий м'яз та відновлюють еластичність стінок судин. Воно збільшує кількість тромбоцитів і покращує згортання крові.
Особливості виробництва кунжутної олії
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва олії: від посіву насіння до розливу в тару.
- Вирощування. Компанія співпрацює з перевіреним і надійним постачальником, що вирощує кунжут у Мозамбіку.
- Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
- Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Застосування в кулінарії кунжутної олії
Олія кунжуту – інгредієнт багатьох соусів і східних страв. Прекрасно поєднується з локшиною вок, овочами гриль, різними салатами та кашами (особливо в тандемі з бальзамічним оцтом і соєвим соусом). Спробуйте на тості з гарячим козячим сиром!
При виготовленні корисних домашніх солодощів надає їм особливого тонкого аромату.
У теплі страви рекомендується додавати в кінці, щоб олія не піддавалась нагріванню. Перед вживанням у їжу рекомендується збовтати.
Не підходить для смаження і тушкування (продукт втрачає не лише корисні, але й смакові якості)!
СЕЗАМОВА ПАСТА (ТАХІНІ)
Популярна на Близькому Сході кунжутна паста – компонент фалафелю, хумусу, східних солодощів. Вона смачна і в поєднанні зі звичайним хлібом.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- сире насіння кунжуту – 1 скл.
- кунжутна олія холодного пресування – 2 ст.л.
- лимонний сік – 0,5 ч.л.
- вода для регулювання густини (в середньому пропорція до кунжуту складає 1:1) – 1 скл.
- сіль на смак.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Насіння кунжуту подрібнити в комбайні чи блендері з S-подібним швидкохідним ножем.
- Влити воду (краще брати холодну) і продовжити збивати, потім додати олію, лимонний сік і перемішати.
- Готову пасту тахіні зберігати в холодильнику в скляній баночці.
Застосування в косметології кунжутної олії
- Комедогенність: 2 (можна використовувати в косметологічних процедурах).
- Для шкіри: використовуйте для пом'якшення обвітрених губ та огрубілих стоп. Додавайте кілька крапель у косметичні маски для сухої, в'янучої, нормальної шкіри. Застосовуйте для заспокоєння подразнень і обгорання.
- Для нігтів: змащуйте нігтьову пластину та кутикули, щоб уникнути тріщин і ламкості.
- Для волосся: захищайте волосся від сухості, додаючи кілька крапель олії в ополіскувач (особливо рекомендується при користуванні жорсткою водою). Наносьте на сухі кінчики.
Найкращий ефект для краси олія надає при внутрішньому вживанні.
Застосування кунжутної олії для оздоровлення та лікування
Свіжа кунжутна олія справляє численні благотворні ефекти на організм.
- Кровоносна система. Підвищення зсідання крові й еластичності кровоносних судин, користь для серця.
- Нервова система. Покращення роботи мозку, боротьба з "туманом" в голові.
- Опорно-рухова система. Профілактика та полегшення симптомів при артриті, остеохондрозі, ревматизмі.
- Травна система. Полегшення стану при кишкових коліках і закрепах, детоксикація організму. Зміцнення зубів і ясен. Стимулювання утворення жовчі.
- Статева система. Стимуляція припливу крові до органів малого тазу, підвищення сексуального бажання (ефект афродізіака). Профілактика мастопатії у жінок.
- Ендокринна система. Профілактика хвороб щитовидної залози.
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання кунжутної олії
- Для вагітних: рекомендується як джерело необхідних поживних речовин, але надмірне вживання може призвести до викидня або ж народження дитини з гіпокальціємією. Може застосовуватися зовнішньо від розтяжок.
- Для дітей: давати з обережністю після 1 року.
- Зберігання: для лікувально-профілактичних цілей — не більше 30 днів у холодильнику при температурі від +4°С до +18°С. А для кулінарних потреб – термін зберігання становить до 6 місяців у темному прохолодному місці.
- Добова норма: для дітей 1-3 роки – 3-5 крапель, 3-6 років – 5-10 крапель, школярам, підліткам та дорослим – по 1 ч.л.
Протипоказання кунжутної олії
Не вживати при індивідуальній непереносимості. Перед першим вживанням бажано провести перевірку на можливі алергічні реакції.
Не рекомендується приймати багату на кальцій олію одночасно з аспірином і продуктами, що містять щавлеву кислоту (помідорами, огірками, шпинатом), щоб уникнути формування каменів у нирках.
Олія протипоказана при наступних недугах:
- підвищена кислотність;
- підвищене зсідання крові, схильність до утворення тромбів;
- хвороби нирок;
- варикозне розширення вен.
Корисний склад кунжутної олії
- Вітаміни: Е, А, С, D, В1, В2, В3;
- Ненасичені жирні кислоти: омега-6, омега-9;
- Мікро- та макроелементи: кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, мідь;
- Антиоксиданти та біологічно активні речовини: фосфоліпіди, сезамол, фітостероли.
Характеристики
- Білки 0 г на 100 г
- Жири 99 г на 100 г
- Вуглеводи 0 г на 100 г
- Калорійність 899 Ккал на 100 г
- Тип тари скляна (250 мл, 500 мл, 1000 мл) або пластикова пляшка (1 л)
- Термін зберігання для лікувально-профілактичних цілей 1 міс. у темному прохолодному місці
- Термін зберігання для кулінарних цілей 6 міс. у темному прохолодному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Мозамбік
Більше рослинних олій холодного віджиму в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип олії | Кунжутна |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Упаковка | Скляна пляшка |
Користувальницькі характеристики | |
Об'єм, мл | 250 мл |
- Ціна: 368 ₴/бут