Голозерний овес для пророщування, насіння
38 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Голозерний овес для пророщування - вівсяна крупа, насіння вівса
Голозерний овес – це особливий сорт вівса, на зернах якого відсутня плівчаста оболонка. Насіння вівса голозерного не піддається механічному лущенню, тому відмінно підходить для пророщування. Проростки голозерного вівса – енергетично дуже потужна їжа. Додайте їх у свій сніданок - і отриманих сил та бадьорості вам вистачить надовго. Регулярний прийом проростків голозерного вівса нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує імунітет, відновлює м'язову силу та оновлює кров.
Особливості виробництва голозерного вівса
Ми ретельно контролюємо весь процес постачання голозерного вівса: від догляду за рослиною до розфасовки.
- Вирощування. Наш овес росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
- Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі вівсяні зерна з останнього врожаю.
- Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування голозерного вівса у кулінарії
Із цільнозернового голозерного вівса готують каші з солодкими та солоними наповнювачами. Попередньо його потрібно розмочувати: це значно зменшить час приготування, дозволить вівсу краще розваритися, а з оболонки видалити фітинову кислоту, що перешкоджає засвоєнню корисних речовин. Варити його необхідно не менше ніж 30-40 хвилин. Вівсяний гарнір добре поєднується з різними натуральними оліями, овочами, зеленню, м’ясом, рибою, випічкою, медом, ягодами, фруктами, спеціями, прянощами, молоком.
Голозернистий овес чимось нагадує бурий рис, тому можна пробувати підміняти ці інгредієнти у рецептах: готувати різотто, додавати в котлети, супи, рагу, плов та запіканки.
ВІВСЯНКА-ПЮРЕ З ДЖЕМОМ
Надокучлива вівсянка з дитинства заграє новими фарбами, якщо приготувати її якось цікаво, додати улюблений джем і прянощі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- овес голозерний – 1 скл.
- вода – 2 скл.
- сіль – щіпка
- ягідний джем – на смак
- мелені прянощі (кориця, кардамон, ваніль) – на смак
- горішки (фундук, мигдаль, волоські) – жменя.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Овес добре промити та замочити на 10 годин.
- Перебрати від зерен і лушпиння, що сплило, знову промити.
- Перемолоти у блендері з невеликою кількістю води (3-4 ст.л.).
- У каструлі закип’ятити воду та, помішуючи, додати туди перетертий овес і сіль. Варити 3-5 хвилин, зняти з вогню.
- Загорнути каструлю теплою ковдрою або рушником. Дати каші настоятися.
- Подавати з варенням або джемом, прянощами та горіхами.
Пророщування голозерного вівса
Проросле зерно голозерного вівса легко засвоюється у сирому вигляді, а його біологічна цінність подвоюється. Крохмаль у процесі пророщування перетворюється на солодовий цукор, що також дозволяє зерну легше засвоїтися. Пророслий овес можна давати діткам, використовувати у дієтичному, спортивному, вегетаріанському харчуванні, додавати у сироїдні страви.
3 важливі чинники для пророщування голозерного вівса:
- достатня вологість;
- правильна температура;
- доступ до повітря.
Зерно потрібно добре промити та залити холодною водою. Через 10 годин воду злити, овес ще раз промити й рівномірно викласти на дно плоскої посудини, застелене марлею. Зверху накрити ще одним шаром вологої марлі та залишити у темному місці приблизно на 2 доби. Протягом цього часу зерна потрібно промивати двічі на день. Коли паростки стануть по 1-2 мм, їх уже можна вживати в їжу. Перед кожним прийомом паростків рекомендується промивати їх і перебирати від непророслих зерен. Зберігати у холодильнику 2-3 дні у скляному посуді.
Корисні властивості голозерного вівса для оздоровлення
Овес голозерний довго зберігає почуття ситості, надає організму сили й енергії. Рекомендується людям з підвищеним фізичним і розумовим навантаженням. Із зерен роблять цілющі відвари та настої, компреси та примочки.
- Видільна система. Очищення організму від накопичених токсинів. Сечогінні властивості.
- Кровоносна система. Зміцнення судин, зниження рівня холестерину в крові. Боротьба з атеросклеротичними відкладеннями.
- Травна система. Заспокійлива дія на чутливий шлунок. Профілактика запорів, обволікаючий вплив на слизові. Живлення здорової мікрофлори кишечника.
- Нервова система. Користь при депресивних розладах, зняття занепокоєнь. Поліпшення концентрації уваги, настрою, якості сну. Підтримання зору.
- Опорно-рухова система. Зміцнення хрящів та кісток, сприяння швидкому відновленню після травм.
- Покривна система. Очищення та відбілювання шкіри як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні. Сприяння утворенню кератину та колагену. Допомога при екземі, розацеа, псоріазі.
- Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Нормалізація гормонального фону та рівня цукру. Прискорення обміну речовин.
Особливості вживання та зберігання голозерного вівса
- Для вагітних і годувальниць: рекомендується (містить фолієву кислоту, послаблює токсикоз).
- Для дітей: ідеальна цілюща їжа за відсутності протипоказань.
- Для діабетиків: може усунути симптоми, пов’язані з діабетом II типу, запобігти скачкам цукру.
- Зберігання: не більше 6 місяців у прохолодному сухому темному місці.
Протипоказання голозерного вівса
Не допускається застосування препарату за наявності таких проблем:
- індивідуальна непереносимість;
- целіакія;
- видалений жовчний міхур або жовчнокам'яна хвороба;
- серцево-судинна та ниркова недостатність;
- цироз печінки;
- холецистит;
- підвищена кислотність шлунку.
Корисний склад голозерного вівса
- Вітаміни: група В (B1, B2, B3, B5, B6), C, Е;
- Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, кремній, цинк, мідь, фосфор, марганець, залізо, хром;
- Корисні сполуки: амінокислоти (лізин, метіонін, цистеїн), антиоксиданти (авенантрамід), ферменти, β-глюкани.
Характеристики
- Білки 10 г на 100 г продукту
- Жири 6,2 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 55,1 г на 100 г продукту
- Калорійність 316 Ккал на 100 г продукту
- Застосування пророщування, борошно, пластівці, каші
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному місці при температурі від +4°С до +18°С
- Ступінь очищення 90%
- Вирощено (вироблено) еко-господарство
- Додаткова інформація сертифікат “Органік Стандарт”
- Країна походження зерна Україна
Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі
Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Культура | Овес |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
ГМО | Ні |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | 250 г |
- Ціна: 38 ₴/упаковка