Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
904 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Голозерний овес для пророщування, насіння

38 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Голозерний овес для пророщування, насіння
Голозерний овес для пророщування, насінняГотово до відправки
38 ₴/упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Голозерний овес для пророщування - вівсяна крупа, насіння вівса

Голозерний овес – це особливий сорт вівса, на зернах якого відсутня плівчаста оболонка. Насіння вівса голозерного не піддається механічному лущенню, тому відмінно підходить для пророщування. Проростки голозерного вівса – енергетично дуже потужна їжа. Додайте їх у свій сніданок - і отриманих сил та бадьорості вам вистачить надовго. Регулярний прийом проростків голозерного вівса нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує імунітет, відновлює м'язову силу та оновлює кров.

Овес голозерний - цінний злак, що містить велику кількість амінокислот і вітамінів групи В. Цей сорт вівса відрізняється тим, що вкритий оболонкою, яка складається з дуже необхідного для організму вуглеводу - целюлози. Серед круп за вмістом білка голозерний овес посідає друге місце. Застосування вівса прискорює обмін речовин та покращує стан шкіри, волосся та нігтів.

Особливості виробництва голозерного вівса

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання голозерного вівса: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наш овес росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі вівсяні зерна з останнього врожаю.
  • Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.

Застосування голозерного вівса у кулінарії

Із цільнозернового голозерного вівса готують каші з солодкими та солоними наповнювачами. Попередньо його потрібно розмочувати: це значно зменшить час приготування, дозволить вівсу краще розваритися, а з оболонки видалити фітинову кислоту, що перешкоджає засвоєнню корисних речовин. Варити його необхідно не менше ніж 30-40 хвилин. Вівсяний гарнір добре поєднується з різними натуральними оліями, овочами, зеленню, м’ясом, рибою, випічкою, медом, ягодами, фруктами, спеціями, прянощами, молоком.

Голозернистий овес чимось нагадує бурий рис, тому можна пробувати підміняти ці інгредієнти у рецептах: готувати різотто, додавати в котлети, супи, рагу, плов та запіканки.

ВІВСЯНКА-ПЮРЕ З ДЖЕМОМ

Надокучлива вівсянка з дитинства заграє новими фарбами, якщо приготувати її якось цікаво, додати улюблений джем і прянощі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • овес голозерний – 1 скл.
  • вода – 2 скл.
  • сіль – щіпка
  • ягідний джем – на смак
  • мелені прянощі (кориця, кардамон, ваніль) – на смак
  • горішки (фундук, мигдаль, волоські) – жменя.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: 

  1. Овес добре промити та замочити на 10 годин.
  2. Перебрати від зерен і лушпиння, що сплило, знову промити.
  3. Перемолоти у блендері з невеликою кількістю води (3-4 ст.л.).
  4. У каструлі закип’ятити воду та, помішуючи, додати туди перетертий овес і сіль. Варити 3-5 хвилин, зняти з вогню.
  5. Загорнути каструлю теплою ковдрою або рушником. Дати каші настоятися.
  6. Подавати з варенням або джемом, прянощами та горіхами.

Пророщування голозерного вівса

Проросле зерно голозерного вівса легко засвоюється у сирому вигляді, а його біологічна цінність подвоюється. Крохмаль у процесі пророщування перетворюється на солодовий цукор, що також дозволяє зерну легше засвоїтися. Пророслий овес можна давати діткам, використовувати у дієтичному, спортивному, вегетаріанському харчуванні, додавати у сироїдні страви.

3 важливі чинники для пророщування голозерного вівса:

  1. достатня вологість;
  2. правильна температура;
  3. доступ до повітря.

Зерно потрібно добре промити та залити холодною водою. Через 10 годин воду злити, овес ще раз промити й рівномірно викласти на дно плоскої посудини, застелене марлею. Зверху накрити ще одним шаром вологої марлі та залишити у темному місці приблизно на 2 доби. Протягом цього часу зерна потрібно промивати двічі на день. Коли паростки стануть по 1-2 мм, їх уже можна вживати в їжу. Перед кожним прийомом паростків рекомендується промивати їх і перебирати від непророслих зерен. Зберігати у холодильнику 2-3 дні у скляному посуді.

Корисні властивості голозерного вівса для оздоровлення

Овес голозерний довго зберігає почуття ситості, надає організму сили й енергії. Рекомендується людям з підвищеним фізичним і розумовим навантаженням. Із зерен роблять цілющі відвари та настої, компреси та примочки.

  • Видільна система. Очищення організму від накопичених токсинів. Сечогінні властивості.
  • Кровоносна система. Зміцнення судин, зниження рівня холестерину в крові. Боротьба з атеросклеротичними відкладеннями.
  • Травна система. Заспокійлива дія на чутливий шлунок. Профілактика запорів, обволікаючий вплив на слизові. Живлення здорової мікрофлори кишечника.
  • Нервова система. Користь при депресивних розладах, зняття занепокоєнь. Поліпшення концентрації уваги, настрою, якості сну. Підтримання зору.
  • Опорно-рухова система. Зміцнення хрящів та кісток, сприяння швидкому відновленню після травм.
  • Покривна система. Очищення та відбілювання шкіри як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні. Сприяння утворенню кератину та колагену. Допомога при екземі, розацеа, псоріазі.
  • Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Нормалізація гормонального фону та рівня цукру. Прискорення обміну речовин.

Особливості вживання та зберігання голозерного вівса

  • Для вагітних і годувальниць: рекомендується (містить фолієву кислоту, послаблює токсикоз).
  • Для дітей: ідеальна цілюща їжа за відсутності протипоказань.
  • Для діабетиків: може усунути симптоми, пов’язані з діабетом II типу, запобігти скачкам цукру.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у прохолодному сухому темному місці.

Протипоказання голозерного вівса

Не допускається застосування препарату за наявності таких проблем:

  • індивідуальна непереносимість;
  • целіакія;
  • видалений жовчний міхур або жовчнокам'яна хвороба;
  • серцево-судинна та ниркова недостатність;
  • цироз печінки;
  • холецистит;
  • підвищена кислотність шлунку.

Корисний склад голозерного вівса

  • Вітаміни: група В (B1, B2, B3, B5, B6), C, Е;
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, кремній, цинк, мідь, фосфор, марганець, залізо, хром;
  • Корисні сполуки: амінокислоти (лізин, метіонін, цистеїн), антиоксиданти (авенантрамід), ферменти, β-глюкани.

Характеристики

  • Білки   10 г на 100 г продукту
  • Жири   6,2 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   55,1 г на 100 г продукту
  • Калорійність   316 Ккал на 100 г продукту
  • Застосування   пророщування, борошно, пластівці, каші
  • Тип упаковки   паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у темному місці при температурі від +4°С до +18°С
  • Ступінь очищення   90%
  • Вирощено (вироблено)   еко-господарство
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураОвес
Тип продукціїПосівний (насіння)
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 38 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner