Рижієва клітковина (порошок, шрот, макуха)
58 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
Натуральна рижикова клітковина - макуха, порошок, шрот з насіння рижію
Клітковина рижію - це дієтичний продукт лікувального харчування, виготовлений із подрібненого насіння рижію методом жорнового помелу. Продукт має потужні антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості. Знижує рівень цукру в крові, здійснює профілактику серцево-судинних захворювань, контролює рівень холестерину, чинить антибактеріальну дію, оптимізує роботу шлунково-кишкового тракту та покращує обмін речовин в організмі.
Клітковина насіння рижію, як і рижієве борошно, готується з знежиреного насіння рижію. Відмінність полягає лише у грубішій фракції помелу. Має свіжий трав'янистий запах, трохи гіркуватий смак, бежево-коричневий відтінок.
Особливості виробництва клітковини рижію
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва: від контролю якості насіння до розфасовки клітковини.
- Вирощування. Рижій вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
- Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
- Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії клітковини рижію
Клітковина рижію в кулінарії найчастіше використовується для загущування рідких страв та у випічці (в основному, для приготування хліба та хрустких хлібців).
Добре доповнює мюслі, салати, супи, фарш і паніровку для котлет. Поєднується зі смаками цибулі, горіхів, часнику, грибів.
ПШОНЯНА КАША З КЛІТКОВИНОЮ РИЖІЮ
Сонячна каша з корисними рижієвими компонентами – хороша і для очей, і для смаку, і для здоров'я. Шрот рижію підкреслює яскравий відтінок гарніру, принагідно додаючи йому користі та поживності.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- пшоно – 1 скл.
- вода – 2,5 скл.
- сіль – на смак
- рижієва олія – для заправки
- клітковина рижію – 1 ст.л.
- зелень – 1 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Пшоно промити та відварити до готовності у підсоленій воді.
- Заправити кашу олійкою.
- Зверху порційно посипати клітковиною та зеленню.
Застосування для оздоровлення клітковини рижію
Рижієва клітковина має потужні антиоксидантні та антибактеріальні властивості, сприяє очищенню організму. Дуже корисна для людей з діабетом, онкологічними захворюваннями та проблемами ШКТ.
- Видільна система. Допомога при сечокам’яній хворобі. Виведення солей важких металів та інших токсинів.
- Кровоносна система. Профілактика атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії, гіпертонії, анемії, тромбофлебіту, варикозу. Надання еластичності судинам, зниження рівня ЛПНЩ-холестерину. Стабілізація артеріального тиску.
- Опорно-рухова система. Підтримання здоров’я м’язів. Профілактика остеопорозу.
- Травна система. Налагодження роботи шлунково-кишкового тракту, зокрема підшлункової залози. Користь при холециститі, цирозі печінки, жовчнокам’яній хворобі, гепатитах, гельмінтозі, виразках.
- Покривна система. Ефективність проти діатезу, нейродерміту, псоріазу, кропивниці. Загоєння опіків і ран.
- Статева система. Полегшення протікання ПМС у жінок. Профілактика хвороб передміхурової залози у чоловіків.
- Ендокринна система. Нормалізація ліпідного обміну та рівня цукру в крові. Стабілізація гормонального балансу.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання клітковини рижію
- Для вагітних: у невеликих кількостях за відсутності протипоказань.
- Для дітей: необхідно проконсультуватися з лікарем.
- Зберігання: до 6 місяців у холодному місці, щоб уникнути згіркнення.
- Добова норма: 2-3 ст.л.
Протипоказання клітковини рижію
Індивідуальна непереносимість.
Корисний склад клітковини рижію
- Вітаміни: бета-каротин, E, A, D.
- Біологічно значущі елементи: магній, калій, кальцій.
- Корисні сполуки: α- й γ-токофероли, фосфоліпіди, стероли, флавоноїди.
- Жирні кислоти: пальмітинова, стеаринова, олеїнова, лінолева, ліноленова.
Характеристики
- Білки 11,9 г на 100 г
- Жири 2,6 г на 100 г
- Вуглеводи 14,8 г на 100 г
- Калорійність 222 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у прохолодному темному місці
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Україна
Більше товарів групи "Рослинна клітковина, шрот, макуха" в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | 1 кг |
- Ціна: 58 ₴/упаковка