Арахісове жорнове борошно з сирого (несмаженого) ядра арахісу
Арахісове борошно - натуральний рослинний продукт із вмістом великої кількості білка (протеїну), амінокислот, вітамінів та мінералів.
Перед виробництвом борошна сирі (несмажені) ядра арахісу попередньо знежирюють. Борошно досить калорійне і поживне, оскільки містить до 20% жирів. Характеризується ніжним арахісовим ароматом та великою кількістю білка у складі.
Арахісове жорнове борошно містить велику кількість білка, вітаміни групи В (тіамін, рибофлавін, пантетонова кислота, піридоксин, фолати, ніацин), незамінні амінокислоти (аргінін, валін, гістидин, ізолейцин, лейцин, лізин), калій, кальцій фосфор. До складу арахісового борошна входять мікроелементи (залізо, марганець, мідь, селен, цинк).
Особливості виробництва арахісового жорнового борошна
Ми ретельно контролюємо весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки арахісу та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам та якості.
- Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів-бобів.
- Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Застосування в кулінарії арахісового жорнового борошна
Борошно з арахісу має чудові смакові якості й використовується далеко не тільки у випічці.
Додавайте кілька ложок борошна у ранковий смузі, йогурт або вівсяні пластівці для посилення смаку та поживності. Використовуйте у співвідношенні 1:1 з універсальним борошном при приготуванні млинців чи оладок, 1:4 – при випіканні хліба.
Арахісове борошно може застосовуватись як:
- загущувач супів, рагу і підлив;
- компонент для заправки салатів і локшини;
- панірування для курки, свинини, риби, фрикадельок.
У солодкій випічці борошно за рецептом можна повністю замінити арахісовим, тільки додати трохи більше зволожуючих інгредієнтів. Кухарі відзначають, що вироби з цим борошном довше залишаються м'якими та відрізняються легкою розсипчастою структурою.
БЕЗГЛЮТЕНОВЕ АРАХІСОВЕ ПЕЧИВО
Це печиво з приємним горіховим ароматом – поживний перекус і доповнення до улюблених напоїв. У його складі відсутні "заборонені" корисним харчуванням продукти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- арахісове борошно – 100 г
- ванілін, кориця – ¼ ч.л.
- сіль – щіпка
- підсолоджувач на ваш смак – 2 ч.л.
- яйця (можна замінити лляним або чіа-яйцем) – 2 шт.
- масло вершкове розтоплене – 50 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Розігріти духовку до 150°С, деко застелити пергаментним папером.
- Змішати всі сухі складові.
- Яйця з'єднати з маслом, потім із сухими інгредієнтами та замісити тісто.
- Розділити тісто на 10 частин, скачати кожну з них в кульки, трохи приплюснути виделкою (так печиво вийде більш хрустким).
- Викласти на деко та випікати 15-20 хвилин.
Корисні властивості арахісового жорнового борошна
Істотний сприятливий вплив на організм обумовлений широким спектром вітамінів і мінералів у складі арахісового борошна.
- Кровоносна система. Регулювання холестерину та рівня цукру в крові. Профілактика серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу. Поліпшення кровотоку, нормалізація тиску.
- Ендокринна система. Прискорення метаболізму.
- Нервова система. Стабілізація емоційного стану, нейтралізація стресу.
- Покривна система. Зміцнення нігтів, волосся та шкіри. Прискорення загоєння ран і шкірних пошкоджень.
- Опорно-рухова система. Підвищення м'язового тонусу.
Особливості вживання та зберігання арахісового жорнового борошна
- Для вагітних: кількість горіхових продуктів у раціоні повинна бути помірною.
- Для дітей: з 3-4-річного віку за відсутності алергічних реакцій.
- Зберігання: 6 місяців (бажано в герметичній тарі, у приміщенні з середньою вологістю та невисокою температурою).
Протипоказання арахісового жорнового борошна
Арахіс – досить сильний алерген, тому протипоказаний при індивідуальній непереносимості й алергії.
Борошно та інші продукти з арахісу не рекомендуються до вживання при захворюваннях суглобів (подагра, артрит, артроз).
Корисний склад арахісового жорнового борошна
- Вітаміни: B1 (тіамін), B2 (рибофлавін), B4 (холін), B5 (пантотенова кислота), B6 (піридоксин), B9 (фолат), E (токоферол), PP (нікотинова кислота).
- Біологічно значущі елементи: калій, фосфор, магній, натрій, кальцій, марганець, залізо, мідь, селен, цинк.
- Корисні сполуки: антиоксиданти, амінокислоти (аргінін).
- Клітковина.
Характеристики
- Білки 47 г на 100 г
- Жири 20 г на 100 г
- Вуглеводи 14 г на 100 г
- Калорійність 432 Ккал на 100 г
- Тип упаковки паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 міс. у темному сухому місці при температурі від +4 до +18°С
- Вирощено (вироблено) власне виробництво
- Країна походження насіння Узбекистан
Більше товарів групи "Борошно" можна переглянути в цьому розділі
Всі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Арахіс |
- Ціна: 262 ₴/упаковка