Продавець Інтернет-магазин "Vegan-Tehnika" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
814 відгуків
promo_banner
+380 (63) 236-66-85
Vegan-Tehnika - інтернет-магазин техніки для здоров'я та натуральних продуктів харчування в Україні
Кошик

Спельта (полба), насіння

22 /упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Готово до відправки
Спельта (полба), насіння
Спельта (полба), насінняГотово до відправки
22 /упаковка
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
+380 (63) 236-66-85
Viber, WhatsApp, Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Спельта (полба) – зерно дикої пшениці

Спельта (полба) - зерновий первісний злак, що відноситься до півб'яної пшениці. Спельта відрізняється цінним для організму харчовим складом, включаючи 18 важливих амінокислот і легше переносимим організмом глютен, за що її називають “чорною ікрою” серед злакових культур.

Спельта - це одна з небагатьох культур, які не були генетично модифіковані та не піддавалися гібридизації. У порівнянні зі звичайною пшеницею, зерна полби відрізняються більш витягнутою формою та більшим вмістом білку. Підходять для пророщування, виготовлення спельтового борошна, висівок та спельтових пластівців.

Особливості виробництва насіння спельти (полби)

Ми ретельно контролюємо весь процес постачання півби з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.

  • Вирощування. Наша спельта росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
  • Зберігання. Спельтове зерно зберігається відповідно до санітарних норм і фасується в день замовлення. Покупець отримує полбу з останнього врожаю.
  • Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.

Застосування спельти (полби) у кулінарії

У більшості рецептів, де фігурує пшениця, можна її спокійно замінити спельтою й надати стравам додаткового горіхового присмаку.

Найчастіше цільну полбу використовують як гарнір, додають в супи, роблять з неї хлібці та іншу випічку, використовують у деяких десертах.

Виражений пшеничний смак добре поєднується з солоними закусками, імбиром, лимоном, маслом та оліями, сиром, м’ясом і рибою, картоплею і бобовими. Полбу можна комбінувати з рисом для отримання незвичайного плову та різотто.

“РІЗОТТО” З ПОЛБИ З ПЕЧЕРИЦЯМИ

Ситна ароматна страва – полба з цибулею та грибами. У неї чудова горіхова текстура, а продукти відмінно “звучать” разом. Для більш яскравого смаку можна збризнути “різотто” лимонним соком, додати гілочку чебрецю або кілька чайних ложок песто.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • спельта – 200 г
  • біла цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • печериці – 10-15 шт.
  • оливкова олія – ​​1-2 ст.л.
  • овочевий бульйон – 1 л
  • вершкове масло – 30 г
  • зелена цибуля – пучок
  • сіль – на смак.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Заздалегідь замочити спельту.
  2. На оливковій олії обсмажити нарізану білу цибулю та часник до появи інтенсивного запаху. Додати свіжі гриби й продовжувати обсмажувати.
  3. Злити воду з полби, пересипати зерна до овочів.
  4. Влити бульйон і, періодично помішуючи, готувати на середньому вогні, поки спельта не буде готова. Вимкнути вогонь.
  5. Посолити, заправити олією, добре перемішати. Перед подачею посипати зеленою цибулею.

Пророщування спельти (полби)

Пророщується спельта легко, як і пшениця. Паростки додають у смузі, салати, до бутербродів або вживають як корисну добавку для профілактики діабету та онкології, зміцнення імунітету, як продукт дієтичного харчування.

Щоб проростити полбу, потрібно її спочатку добре промити та залити водою на 2-3 години. Після цього воду злити та накрити вологі зернятка рушником на 12 годин. Промивати кожні 2-3 години до того моменту, поки не проклюнутся проростки та не досягнуть оптимальної довжини (0,2-1 см).

Корисні властивості спельти (полби)

Спельта підходить для дієтичного харчування та підтримання ваги в нормі, її складні вуглеводи довше перетравлюються. Також злак допомагає зміцнити імунітет, має антиоксидантні властивості, служить профілактикою онкологічних захворювань, допомагає відновитися після важких захворювань.

  • Видільна система. Виведення шлаків і токсинів, продуктів розпаду, токсичних речовин.
  • Кровоносна система. Профілактика інфарктів та інсультів, зниження рівня холестерину в крові. Поліпшення кровообігу, зниження артеріального тиску. Користь при ішемічній хворобі серця та анемії.
  • Травна система. Профілактика запорів, нормалізація мікрофлори кишечника. Поліпшення травлення за рахунок клітковини та легкозасвоюваного білка. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою.
  • Нервова система. Поліпшення стану при неврозах, депресіях, стресах і втомі, сприяння якісному сну.
  • Опорно-рухова система. Заповнення дефіциту кальцію, зниження ризиків переломів і травм, прискорення зрощення кісток при пошкодженнях.
  • Статева система. Зменшення ймовірності новоутворень, підвищення лібідо у чоловіків.

Особливості вживання та зберігання насіння спельти (полби)

  • Для вагітних і годувальниць: дуже корисна. 
  • Для дітей: рекомендується вводити в раціон з 8-місячного віку, переконавшись у відсутності алергії.
  • Для діабетиків: рекомендується.
  • Зберігання: не більше 6 місяців у сухому прохолодному місці.

Протипоказання насіння спельти (полби)

Не перевищувати рекомендовану дозу (близько 150 г), щоб не викликати метеоризм. Виключити при гострих запальних процесах ШКТ.

Вживати з обережністю при непереносимості глютену.

Корисний склад спельти (полби)

  • Вітаміни: А, група В, Е.
  • Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, селен, цинк, марганець.
  • Корисні сполуки: незамінні амінокислоти, жирні кислоти, антиоксиданти.

Характеристики

  • Білки   15 г на 100 г продукту
  • Жири   2,2 г на 100 г продукту
  • Вуглеводи   61,28 г на 100 г продукту
  • Калорійність   337 Ккал на 100 г продукту
  • Застосування   зелені паростки, проростки, борошно, пластівці, випічка, хлібці
  • Тип упаковки    паперовий крафт-пакет або мішок
  • Термін зберігання (рекомендований)   6 міс. у сухому темному місці при температурі від +4°C до +18°C
  • Додаткова інформація   сертифікат “Органік Стандарт”
  • Вирощено (вироблено)   Еко-господарство
  • Країна походження зерна   Україна

 

Більше зерна та насіння для пророщування можна переглянути в цьому розділі

Усі наші товари на сайті vegan-tehnika.com.ua

 

Характеристики
Основні
КультураПшениця
Тип продукціїПосівний (насіння)
Сорт/ГібридСпельта
ГМОНі
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
Упаковка250 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 22 /упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner